Nederlag efter overtidsscoring

Igen var tillægstiden ond ved Lyngby Boldklub, da det her til aften blev til et 2-1-nederlag i Aalborg.

Fredag aften tog Lyngby Boldklub den lange tur til Nordjylland, hvor AaB tog imod De Kongeblå.

Knapt var kampen fløjtet i gang før, at Lyngby Boldklub havde fået bolden i nettet, da Malik Abubakari og Jonathan Amon kombinerede sig igennem AaB-defensiven og fandt Tobias Storm ved bagerste stang. Storm fik med hælen bolden ind over stregen, men glæden varede dog kort, da VAR trak målet tilbage for hånd på bolden.

Bortset fra lynscoringen startede kampen noget nær som forventet med AaB, der lagde et højt pres og forsøgte at tvinge Lyngby-defensiven til fejl i opspillet. Omvendt lurede De Kongeblå på omstillingerne, og det var ved flere lejligheder tæt på at kaste gode muligheder af sig.

Efter 10 minutter kom AaB frem til deres første chance, da et godt slået indlæg fra venstre endte i panden på Oliver Ross, hvis forsøg dog blev pillet uden større problemer af Jonas Krumrey.

Chancer var det dog i det hele taget småt med i kampens indledning, men som kampen forløb, begyndte Lyngby Boldklub at spille sig mere og mere ud af hjemmeholdets pres.

Det gav efter 21 minutter en fin omstillingsmulighed, hvor Tobias Storm fandt Sævar Magnusson, som slog et fladt indlæg til forreste stang, hvor Malik Abubakari kom først på bolden. Angriberens afslutning blev dog blokeret til hjørnespark.

Få minutter senere fik Lyngby igen sat et fint angreb sammen, og denne gang tog ’Dani’ chancen fra omkring 25 meter. Den flade afslutning gik dog forbi mål alt imens, at AaB-målmanden havde fin kontrol over forsøget.

AaB havde problemer med at skabe chancer, men tæt på var det dog efter 26 minutter, hvor Brian Hamalainen måtte trække et gult kort i en lovende omstilling. På det efterfølgende frispark kom hjemmeholdet frem til et hovedstødsforsøg, men afslutningen blev sendt et godt stykke over mål.

Lige ved og næsten gik hen og blev lidt kendetegnene for første halvleg, hvor begge hold forsøgte og forsøgte, men sjældent rigtigt lykkedes med at skabe chancer.

Alligevel lykkedes det dog for AaB i dommerens tillægstid, hvor Mathias Jørgensen blev sendt alene igennem med Jonas Krumrey og sikkert scorede i det lange hjørne.

Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en 1-0-føring.

Pausen blev brugt til at sende Leon Klassen på banen i stedet for Tobias Storm, men det var værterne der kom bedst fra land med to forsøg fra distancen inden for de første minutter af anden halvleg. Jonas Krumrey tog sig dog af afslutningerne i sikker stil.

Fem minutter senere satte Lyngby Boldklub gang i et fint angreb, og det var ikke langt fra, at Malik Abubakari kunne komme til en afslutning tæt under mål. AaB-defensiven fik dog forstyrret ham tilstrækkeligt i afslutningsøjeblikket.

Efter 57 minutter kom Leon Klassen frem til et godt indlæg i venstresiden, og han fik smidt bolden flot ind til Sævar Magnusson, som forsøgte sig med en løbende afslutning. AaB-målmanden var dog klar og fik taget sig af forsøget.

Efter en god time var det tæt på at blive 2-0 til hjemmeholdet, da Melker Widell fyrede et brag af et langskud afsted. Jonas Krumrey hev dog en fin redning ud af ærmet, så han kan fik prikket bolden på overliggeren. Returen røg også ud til AaB og kun en heroisk redning af en Lyngby-mand inde på stregen forhindrede en fordobling af føringen.

Minuttet efter var det i stedet tæt på en udligning, da Jonathan Amon blev sendt godt igennem i venstresiden. Amon fandt ’Dani’ inde foran kassen, men afslutningen blev ligesom minuttet før blokeret tæt under mål. Bolden røg ud til Lauge Sandgrav, men nok engang stod en AaB’er i vejen.

Lyngby Boldklub var mere og mere på bolden, og anden halvleg stod i det hele taget i De Kongeblås tegn.

Efter 71 minutter kom den forløsende udligning så. Frederik Gytkjær opfangede en lang aflevering, tog den flot til sig og sendte den i feltet til indskiftede Magnus Warming. Warming trak to mand til sig, og så kunne Leon Klassen snuppe bolden ved bagerste stang, trække ind i banen og sætte udligningen i kassen med det kolde højreben.

Herefter var der i den grad dømt kongeblåt momentum.

Efter 76 minutter var Magnus Warming tæt på at fremtvinge et straffespark, men dommeren vinkede afværgende. To minutter senere var det så ‘Dani’, som tog chancen fra distancen, og kun en flot redning i AaB-buret forhindrede et fantastisk føringsmål fra midtbanespilleren.

Endnu tættere var det igen minuttet efter, da bolden hoppede og dansede inde omkring AaB-målstregen. Igen og igen fik hjemmeholdet dog blokeret forsøg mod et efterhånden fortjent føringsmål.

Få minutter før kampen gik ind i tillægstiden var det tæt på, at Magnus Warming kunne gøre det til 1-2, men hans forsøg på at chippe bolden ind over målmanden blev læst.

Tæt på var det igen få minutter senere, da Jonathan Amon igen-igen snød sin oppasser i venstresiden og var tæt på at finde en fri Frederik Gytkjær foran kassen. AaB fik dog klaret til hjørnespark.

AaB var sjældne gæster på Lyngbys banehalvdel i anden halvleg, men alligevel fik de scoret til 2-1 i kampens døende minutter, da en løs bold efter et indlæg pludselig lå midt i feltet til Mads Bomholt, som fik Aalborg Portland Park til at eksplodere i jubel med en scoring til 2-1.

Kort efter fløjtede dommeren kampen af, og så måtte Lyngby Boldklub trods en stor anden halvleg rejse pointløse hjem til Kongens Lyngby.

Næste opgave er i næste weekend, hvor AGF gæster Lyngby Stadion.

2-1, Mads Bomholt (90+)

Lyngby Boldklub: Jonas Krumrey, Tobias Storm (45. Leon Klassen), Lucas Lissens, Pascal Gregor, Brian Hamalainen, Willy Kumado, Casper ‘Dani’ Winther, Lauge Sandgrav, Sævar Magnusson (67. Magnus Warming), Jonathan Amon, Malik Abubakari (57. Frederik Gytkjær).