Historie

1921
Klubben stiftes.

1924
Juniorerne bliver Sjællandsmestre og mestre i Nordre Birk. Førsteholdet vinder sit første mesterskab.

1932
Ynglingene bliver Sjællandsmestre.

1936
Førsteholdet vinder Sjællandsmesterskabet i A-rækken.

1941
Førsteholdet rykker op i den sjællandske Mesterrække.

1943
Ynglinge og Juniorer bliver Sjællandsmestre.

1945-46
Ynglingene bliver Sjællandsmestre både forår og efterår.

1947
Førsteholdet vinder Sjællandsserien – taber oprykning til 3. division. Ungdomsafdelingen vinder 4 sjællandske mesterskaber.

1949
Lyngby Stadion indvies. A-holdet bliver Sjællandsmestre og rykker op i Mellemrækken. Ungdomsafdelingen scorer 3 mesterskaber.

1950
Igen 3 mesterskaber til Ungdomsafdelingen.

1953
Førsteholdet vinder Sjællandsserien – oprykning til 3. division.

1956
Lilleput og Juniorer bliver Sjællandsmestre.

1959
Førsteholdet vinder Sjællandsserien.

1960
Førsteholdet rykker op i 3. division. Ynglingene blev Sjællandsmestre, men tabte desværre kampen om DM.

1961
Ynglingene blev danske mestre for 1. gang. Juniorerne blev Sjællandsmestre.

1962
Ynglingene bliver danske mestre for 2. gang.

1964-65
Lysbane indvies. Førsteholdet vinder 3. division. Andetholdet rykker op i Sjællandsserien.

1968
Den første tribune på stadion indvies. 1969 Andetholdet vinder Sjællandsserien og rykker op i Danmarksserien. Junior 1 og Drenge 1 blev Sjællandsmestre.

1970
Førsteholdet spiller finalekamp i Landspokalturneringen. Taber til AaB.

1977
Vinder af 3. division. Oprykning til 2. division.

1979
Førsteholdet rykker op i 1. division.

1980
I finalen om Landspokalen for 2. gang. Taber til Hvidovre.

1981
Ynglingene bliver Danmarksmestre for 3. gang. Førsteholdet bliver nr. 2.

1983
Førsteholdet vinder det første danske mesterskab.

1984
Førsteholdet vinder Landspokalturneringen og bliver nr. 3 i den bedste række.

1985
Førsteholdet vinder igen Landspokalturneringen og bliver nr. 2 i den bedste række.

1988
Førsteholdet bliver nr. 3

1989
Førsteholdet bliver nr. 3. Det nye klubhus indvies.

1990
Vinder af Landspokalturneringen.

1991
Førsteholdet bliver nr. 2

1992
Førsteholdet bliver dansk mestre for 2. gang.

1993
Ynglingene bliver Danmarksmestre for 4. gang.

1994
1. januar etableres det professionelle selskab Lyngby Fodbold Club A/S. Blandt hovedaktionærerne er NCC Rasmussen & Schiøtz, Kinnarps Kontormøbler og Fredgaard A/S.

1999
Danmarksserieholdet vinder det danske mesterskab.

2000
Oldboys bliver Danmarksmestre for første gang.

2001
Lyngby FC erklæres konkurs den 18. december 2001 kl. 12.00. Klubben degraderes til Danmarksserien efter forårssæsonen, hvor der spilles med et rent amatørhold. Efterårssæonen sluttes af på Aarhus Stadion, hvor spillere fra 2., 3. og 4. holdet samt oldboys A stiller op i SAS Ligaen mod AGF. 1. holdet tvangsnedrykkes efter sæsonen 01/02 to rækker, 2. holdet tvangsnedrykkes fra Danmarksserien til Kvalifikationsrækken og klubben får et års karantæne fra at drive kontraktfodbold. Det var nogle kedelige juledage i Lyngby og omegn.

2002
Lyngby Boldklubs ansøgning om at udtræde af SAS Ligaen og starte i 2. division bliver afvist af DBU. Klubben skal dermed spille forårssæsonen med rene amatørspillere. Året indledes derfor med en slags “Pop Stars”, hvor træner Hasse Kuhn indbyder håbefulde spillere fra hele landet til åben audition. 120 møder frem en lørdag formiddag på Lyngby Stadion, men kun 80 udvælges til træningen. Blandt de 80 vælger et udtagelsesudvalg med Hasse Kuhn i spidsen 30 spillere. Disse skulle i foråret udgøre klubbens 1. hold i SAS Ligaen og 2. hold i Danmarksserien. Førsteholdet slutter en æra og 23 sæsoner uafbrudt i den bedste række. Foran 28.000 tilskuere taber “amatørholdet” 2-0 på Brøndby Stadion, som derved henter guldet til Vestegnen. Spillerne fik vist klubben fra den bedste side og fik fortjent anerkendelse. Efter sommerpausen indleder førsteholdet sæsonen i Danmarksserien med en 2-1 sejr hjemme over Døllefjelde-Musse. Holdet overvintrer på 2. pladsen, som ikke er oprykningsgivende, men troen på oprykningen er intakt. Efteråret sluttes bl.a. af med en 5-0 sejr over de nærmeste konkurrenter Helsingør, og samme dag hædres ynglingeholdet for DM-guldet. Klubbens femte YDM guld. Ynglinge og junior er tilbage i den bedste række – Ligaen – og juniorerne får bronze.

2003
Førsteholdet brager igennem Danmarksserien og rykker op i 2. division, med bl.a. to flotte sejre over rivalerne fra Helsingør. Første kamp tilbage i Danmarksturneringen er ude mod B. 1909 og den slutter 2-2.

2005
Efter to sæsoner lykkedes det førsteholdet at rykke op i 1. division efter en gyser-afslutning på sæsonen. Lyngby er atter tilbage blandt de 28 bedste klubber i Danmark.

2006
Efter en dramatisk afslutning på den første sæson i 1. division slutter klubben på 3. pladsen. To point efter Vejle, der sammen med Randers FC rykkede op i SAS Ligaen. Juniorerne henter det første Junior-guld hjem efter en suveræn sæson. Ynglingene får sølvmedaljer efter en spændende afslutning. Projekt “Bedre Børnefodbold” indledes, hvor Lyngby Boldklub og kommunens øvrige klubber – Virum-Sorgenfri, B. 82 Virum, Lundtofte, Brede og Taarbæk – går forrest i Danmark med nye tanker om børnefodbold. Projektet støttes af DBU, Lyngby Taarbæk Kommune og Johannes Fog. I efteråret spiller 1. holdet sig på 1. pladsen i Viasat Sport Divisionen og overvintrer på samme.

2007
1. holdet bliver en suveræn vinder af Viasat Sport Divisionen og rykker op i SAS Ligaen efter blot fem års fravær. I pokalturneringen sender klubben sender AC Horsens ud i kvartfinalen og trækker efterfølgende FC København i semifinalen. Foran 7.119 tilskuere på Lyngby Stadion taber LB 3-2 i den første semifinale og taber 4-0 i Parken en uge senere. Dette foran 15.400 tilskuere. Cheftræner Kasper Hjulmand blev den første modtager af Claus Rohde Prisen, opkaldt efter den tidligere direktør i Divisionsforeningen.

2008
Lyngbys visit i Superligaen bliver kort, og De Kongeblå må tilbage i 1. division. Her slutter holdet i 2008/09-sæsonen på en 5. plads.

2010
Efter nedrykningen i 2008 bliver 1. holdet til stor overraskelse for hele fodbolddanmark nr. 2 i Viasatdivisionen, og sikrer sig dermed på sidste spilledag oprykning til Superligaen 2010/2011, foran 4.339 tilskuere på Lyngby Stadion hvor Vejle Boldklub blev besejret med 1-0.

2011
Lyngby spiller en fremragende sæson i Superligaen. Ved vinterpausen ligger De Kongeblå til en tur i Europa, men luften går en smule af ballonen og Lyngby må “nøjes” med en højst overraskende 8. plads.

2012
Efter en svær sæson 2011/12 trækker Lyngby det korteste strå i nedrykningskampen. OB og Brøndby redder livet, mens Lyngby må en tur i 1. division.

2015
Lyngby Boldklub iværksætter kapitaludvidelse og rejser på et halvt år mere end 13 mio. kr.
Efter en 4. og en 3. plads i 1. division sæsonerne forinden ligger Lyngby lunt til en oprykningsplads, men et forfærdeligt forår spolerer festen og Lyngby må nøjes med at blive nummer 3 – igen.
Den Kongeblå Tråd, der beskriver det unikke talentarbejde i Lyngby Boldklub, udarbejdes.

2017
Lyngby Boldklub vinder efter et forrygende forår i Alka Superligaens mesterskabsspil bronze. I efteråret spiller Lyngby Boldklub om euroæiske pladser i Europa League-kvalifikationen. I første runde slår Lyngby walisiske Bangor City ud med samlet 4-0 (1-0 hjemme, 3-0 ude) – herefter venter slovakiets største klub, Slovan Bratislava. På udebane tager De Kongeblå fusen på alt og alle og rejser hjem med en flot og højst overraskende 1-0-sejr. Det videre avancement cementeres på hjemmebane, hvor Lyngby vinder med 2-1 og dermed går videre til tredje kvalifkationsrunde. Her må Lyngby søge stadiondispensation hos UEFA for at kunne byde de russiske milliardær-klub Krasnodar velkommen. Først venter dog et opgør på udebane i 35 grader – Lyngby leverer påny en heroisk indsats og chokerer Krasnodar ved at komme foran. Russerne kommer dog tilbage og i overtiden sikrer Krasnodar sig en sejr på 2-1 – som ugen efter følges op på Lyngby Stadion med en sejr på 3-1 og sikkert russisk avancement. I Superligaen er det så som så med de gode historier – Lyngby er på glatis det meste af efteråret, men får en opblomstring i forbindelse med et trænerskifte. David Nielsen tager til AGF om lørdagen, og dagen efter står afløser og hidtidig assistent Thomas Nørgaard i spidsen for De Kongeblå, der slår mægtige FCK på Lyngby Stadion i en fantastisk kamp.  Fem kampe uden nederlag afløses dog af en hård landing på maven og 2017 slutter med en placering i den tunge halvdel af tabellen.

2018
2018 bliver et ganske forfærdeligt Lyngby-år med kun 7 (syv!) sejre i alt. Året starter kaotisk, da klubbens ejer Hellerup Finans går i betalingsstandsning, og klubben balancerer på randen af konkurs. I 11. time træder en flok lokale venner dog til og redder klubben, der dog mister fem spillere og må spille foråret færdigt med et skadesplaget, ungt mandskab. Den heroiske klub-redning til trods ender Lyngby med at rykke ud af Superligaen og ned i 1. division.

I 1. division blev Mark Strudal ansat som cheftræner, og under ham blev resultaterne svingende i efteråret. I løbet af efteråret var det kongeblå mandskab faktisk også et tidspunkt under nedrykningsstregen, hvilket i sidste ende også medførte en fyring af Mark Strudal.

2019
Derfor skulle findes nyt trænerteam, og her faldt valget på klubmanden Christian Nielsen, der fik selskab af den tidligere lokalhelt Mikkel Beckmann, Thomas Villadsen, Thomas Kjærbye og Jonathan Hartmann. De fandt sammen med spillerne den gyldne vinderformel, og de strøg hurtigt mod toppen af rækken, hvor Playoff-pladserne pludselig var inden for rækkevidde. Et vildt 4-3-nederlag ude mod Fremad Amager slukkede dog Playoff-drømmene…. troede man. For d. 26. maj 2019 skete der noget af et mirakel. Med godt ti minutter igen lå Lyngby udenfor Playoff-pladserne og var bagud med 1-0 mod lokalrivalerne. Men to mål af Nicolai Geertsen vendte det hele på hovedet, og så skulle De Kongeblå spille to kampe om at rykke i Superliga mod Vendsyssel FF, som året forinden havde sendt Lyngby-holdet i 1. division. 

Det blev til to drabelige kampe, hvor De Kongeblå endte med at trække sig sejrsrigt ud af, og så fik eventyret en lykkelig slutning, hvilket betød Lyngby Boldklub anno 2019 skulle spille SUPERLIGA.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products