Landsholdsopsamling: Seks Lyngby-talenter i aktion

Lyngby Boldklub var i marts repræsenteret i rødt og hvidt på både U16-, U17-, U19-, U20- og U21-landsholdet. Vi havde i alt seks talenter på tværs af ungdomslandsholdene, der også bød på en Lyngby-scoring af Filip Panjeskovic for U16-landsholdet. Du kan læse mere om kampene her i artiklen, hvor der var testkampe, EM-kvalifikationskampe og UEFA Development Tournament på programmet.

U21-landsholdet vandt over Belgien og Frankrig med Oskar Snorre i truppen
De danske-talenter var matchet op med to af Europas største fodboldnationer, da U21-drengene skulle møde Belgien og Frankrig i to testkampe frem imod sommerens EM-slutrunde. Oskar Snorre var efterudtaget til U21-landsholdet grundet skader og blev derfor rykket fra U20-landsholdet til U21-landsholdet frem imod de to testkampe.

Danmark mødte i første træningskamp Belgien på hjemmebane i Slagelse, en kamp U21-landsholdet fik vendt fra 0-2 nede ved pausen, til en 3-2 sejr i overtiden. Oskar Snorre sad hele kampen på bænken til fordel for den Leichester City-ejede målmand Daniel Iversen.
Danmark U21 3-2 Belgien / D.20 marts

Søndag gæstede danskerne Brest, hvor talenterne skulle møde Frankring i en træningskamp. Værterne fra Frankrig havde flere markante navne med, men det var de danske-spillere der stjal overskriften. Tidligere Lyngby-træner Niels Frederiksen og hans U21-landshold vandt opgøret med 0-1 og tog dermed sejren i testkampen. Oscar Snorre så hele kampen fra bænken.
Danmark U21 1-0 Frankrig / D.24 marts

Køb billet til søndagens topkamp imod Viborg FF
Find dine billetter her

U20-landsholdet med Gustav Marcussen mødte Rumænien
Vores profil fra 1. førsteholdet var med U20-landsholdet i Spanien, hvor talenterne mødte Rumænien i en testkamp.

Det danske U20-landshold mødte mandag d. 25 marts Rumænien i en testkamp, som blev afviklet i den spanske ferieby Marbella. Her startede Lyngby-profilen Gustav Marcussen på bænken og måtte se sine medspillere komme bagud 0-1, inden ‘Gus’ blev indskiftet i det 60. min. Kampen bød også på spilletid til det tidligere Lyngby-talent Jens Odgaard, der til dagligt spiller for Sassuolo i den italienske Serie A.
Kampen endte med et 0-1 nederlag på Municipal de Marbella i 18 graders varme.
Danmark U20 0-1 Rumænien / D.25 marts

Køb de populære Lyngby Pilsnere på vores webshop

Adam Sørensen repræsenterede U19-landsholdet i England
Lyngby Boldklubs talentfulde venstreback, Adam Sørensen, var endnu en gang udtaget til U19-landsholdet og deres tur til England. Her skulle Adam repræsentere det danske U19-landshold, hvor det til spilletid og værdifuld erfaring.

Det første opgør i EM-kvalifikationen, var imod Grækenland i en kampe hvor Adam Sørensen så alle 90′ minutter fra bænken. Opgøret endte 2-2 og sikrede danskerne en enkelt point på Loughborough University Stadium.
Danmark U19 2-2 Grækenland / D.20 marts

Andet opgør for U19-landsholdet gav spilletid til Adam Sørensen, der i kampen imod Tjekkeiet fik hele anden halvleg på banen og kom ind ved stillingen 2-0 til Tjekkiet. Det danske-mandskab fik dog rettet op på resultatet og fik reduceret til 2-1, inden Tjekkiet lukkede kampen med fem minutter tilbage til stillingen 3-1.
Danmark U19 1-3 Tjekkiet / D.23 marts

Sidste opgør på U19-landsholdets tur, var imod værterne fra England. Adam Sørensen så hele kampen fra bænken, da de to mandskaber spillede 2-2 på St. George Park i Burton.
Danmark U19 2-2 England / D.26 marts

Se det nyeste afsnit af “Sammen For Lyngby” og kom med bag kulissen i afsnit 5

To Kongeblå-talenter viste sig frem i Frankrig og til EM-kvalifikation for U17-landsholdet
U17-landstræner og tidligere Lyngby-spiller og -træner, Søren Hermansen, havde til de to testkampe i starten af marts udtaget Jonathan Ægidius og Maurits Kjærgaard til to møder med værtsnationen Frankrig. Begge spillere har igennem længere tid været en fast del af de danske ungdomslandshold, og denne landsholdsamling blev endnu en mulighed for at vise talentet frem. De to Lyngby-talenter var igen med da Søren Hermansen samlede U17-landsholdet i slutningen af marts til de vigtige EM-kvalifikationskampe hjemme på JYSK Park.

TIl det første møde med Frankrig var begge Lyngby-talenter i startopstillingen, da Jonathan Ægidius vogtede målet og Maurits Kjærgaard startede på den danske midtbane. Kampen lod målene vente på sig, og første scoring kom efter 76 minutter, hvor danskerne bragte sig i front med 1-0. Frankrig ville det anderledes efter det danske føringsmål, og svarede hurtigt igen med scoringer i det 78. og 80. minut. Dermed var kampen vendt og franskmændene gik derfra med en 2-1 sejr efter et hurtigt comeback. Ægidius spillede hele kampen og Kjærgaard fik de første 60. minutter på banen.
Frankrig 2-1 Danmark U17 / D.4 marts

Allerede to dage efter første testkamp, skulle U17-landsholdet forsøge at rejse sig igen hvor modstanderen endnu en gang var Frankrig. Denne gang var der ingen Kongeblå-talenter i startopstillingen, og danskerne kom hurtigt bagud, da Frankrig førte med 4-0 efter bare 12. minutter. Kjærgaard kom på banen til anden halvlegs start, hvor der kom en dansk reducering til 4-1, hvilket blev kampens resultat. Ægidius så hele testkampen fra bænken, efter at have stået det første møde med franskmændene.
Frankrig 4-1 Danmark U17 / D.6 marts

Lyngby Boldklub havde til den første EM-kvalifikationskamp imod Kroatien, både Ægidius og Kjærgaard med i startopstillingen. Begge Lyngby-talenter spillede hele kampen, som det danske-mandskab tabte med 3-2 efter en ellers god kamp, hvor Danmark havde mange brændte chancer. Vores talentfulde målmand Ægidius, reddede dertil også et straffespark hen imod slutningen af opgøret.
Danmark U17 2-3 Kroatien / D.21 marts

De danske talenter skulle allerede tre dage efter rejse sig igen, da Schweiz var næste modstander i EM-kvalifikationen. Her var Ægidius og Kjærgaard begge to med i startopstillingen igen, hvor begge talenter fik fuldspilletid endnu en gang. Søren Hermansens-tropper fik ikke fuldt udbytte af opgøret og måtte nøjes med en uafgjort. Kampen endte 1-1 og de 508 tilskuere måtte desværre gå fra JYSK Park i Silkeborg uden fuldt udbytte.
Danmark U17 1-1 Schweiz / D.24 marts

Sidste kamp for de danske U17-talenter i deres EM-kvalifikation var imod fodboldnationen England hjemme på JYSK Park. Her var de to Lyngby-talenter, Ægidius og Kjærgaard begge med i startopstillingen igen. Danskerne havde brug for en sejr, for at holde EM-drømmen i live, men englænderne ville det anderledes og efter en tæt kamp vandt de engelske-talenter 3-2 på et mål i overtiden, og dermed kvalificerede U17-landsholdet sig ikke til sommerens EM-slutrunde.

Bliv klar til forårssæsonen i Lyngby Shoppen – Find dit merchandise gennem linket:

Kongeblå U16-scoring i UEFA Development Tournament på Malta
På det danske U16-landsholds tur til Malta var Lyngby Boldklub repræsenteret, da Filip Panjeskovic igen var udtaget til landsholdsfodbold. U16-landsholdet mødte i UEFA Development Tournament Skotland, Malta og Albanien, hvilket kastede en Lyngby-scoring af sig undervejs.

I første kamp for U16-landsholdet mødte danskerne Skotland og Filip Panjeskovic var at finde på bænken, og danskerne gik til pause med en 1-0 føring. Efter 53 minutter kom Lyngby-talentet på banen og spillede resten af kampen i det centrale forsvar. Opgøret endte med en 4-0 sejr og clean sheet til U16-landsholdet.
Danmark U16 4-0 Skotland / D.4 marts

Næste modstander i UEFA Development Tournament var værstnationen Malta, hvor Panjeskovic startede i det centrale forsvar for danskerne. Danskerne gik til pause med en 2-0-føring, og næste mål skulle vise sig at blive af vores eget Kongeblå-talent. Filip Panjeskovic kom højest på et hjørnespark i det 60. minut og øgede føringen til 3-0, inden han blev skiftet ud i det 75. minut. Kampen endte 4-0 til Danmark.
Danmark U16 4-0 Malta / D.6 marts (Se Filip Panjeskovic mål her 0:45 inde i klippet!)

I den sidste kamp mødte U16-landsholdet Albanien, og endnu en gang var Panjeskovic at finde i startopstillingen. Lyngby-talentet spillede de første 41 minutter af kampen, inden han blev skiftet ud lige inden pausen. Kampen blev vundet 5-0, og dermed kom det tredje clean sheet i hus ud af tre mulige.
Danmark U16 5-0 Albanien / D.8 marts