Kamp 1000: Amatørernes sidste dans

I starten af det nye årtusinde måtte en række amatørspillere træde til for Lyngby Boldklub, da klubben var gået konkurs. Efter et halvt år spillede de den sidste kamp inden tvangsnedrykningen, og det blev til en flot kamp på Brøndby Stadion, hvor man som et af de eneste udehold nogensinde blev hyldet ned mod den daværende Faxe Tribune efter kampen. 

Brøndby IF havde efter uafgjort mod FC København i næstsidste runde mulighed for at sikre sig det danske mesterskab med en sejr over amatørerne fra Lyngby BK, da Brøndby IF havde en væsentlig bedre målscore end FC København.

Den sikre guldmedalje blev som kampen skred frem knap så sikker, og da FC København samtidig havde bragt sig på 4-1 mod AaB i Aalborg, inden der var spillet en time, var nervøsiteten på Brøndby Stadion til at føle på. Hjemmeholdets spil fejlede egentlig ikke noget, og der blev skabt masser af chancer, men Søren Byskov stod sit livs kamp og holdt tilskuerne på pinebænken. Det kunne da ikke være sandt, at mesterskabet skulle glippe mod amatørspillerne, der blot havde fået ét point i de forudgående 14 runder med en samlet målscore på 7-58. Men frygten var måske ikke helt ubegrundet, da Lyngby BK efter nogle store nederlag i begyndelsen af foråret havde fået bedre styr på spillet og senest kun havde tabt med et mål til AGF og spillet uafgjort 2-2 mod Vejle BK.

Men Søren Byskovs mål var ikke helt forhekset denne torsdag i Brøndby, og med 25 minutter tilbage af kampen måtte han give fortabt over for Kim Daugaards frispark. Dermed var mesterskabet tilbage i Brøndby, som alle på forhånd havde regnet med, og sejren blev endegyldigt cementeret med Peter Madsens scoring til 2-0 i slutningen af kampen. Lyngby BK havde intet at spille for, men viste den gejst og vilje, der har kendetegnet klubben i svære perioder, og som endte med at give Brøndby IF en hård kamp for at vinde mesterskabet.

Amatørernes sidste kamp i Superligaen var overstået, og det var som forventeligt endt med nederlag i de fleste kampe. Ydmygelserne var stort set udeblevet, og det var lykkedes klubben at få spillet sæsonen til ende med fight og holdånd, hvilket fortjent blev respekteret af Faxe Tribunen, da spillerne løb ned for at lade sig hylde efter kampen.

Torsdag d. 16. maj 2002 kl. 19:00 på Brøndby Stadion.

Brøndby IF 2-0 (0-0) Lyngby BK

66’ 1-0 Kim Daugaard

90’ 2-0 Peter Madsen

Lyngby Boldklub: Søren Byskov, Carsten Olsen, Patrick Kuklinski, Jesper Duelund (75. Lars Gravesen), Christian Ulrik Hansen, Kaspar Pilmark Andersen, Morten Juul Hansen, Thomas Andersen (61. Thomas Jørgensen), Anders Jensen, Dalibor Gotovac, Klaus Lindholm (69. Johnny Laursen).

Disse spillere trådte til i amatørkampene

35 spillere og fem trænere samt specialister trådte i foråret 2002 til, da Lyngby Boldklub havde allermest brug for det. De står som noget helt særligt i vores historie, hvorfor de herunder alle bliver nævnt.

Morten “Gummi” Juul Hansen
Søren Byskov
Dalibor Gotovac
Patrick Kuklinski
Jesper Duelund
Anders Jensen
Johnny Laursen
Christian “Uer” Ulrik Hansen
Kasper Pilmark
Ali Aliji
Carsten Olsen
Lars Gravesen
Klaus Lindholm
Thomas Kjærbye
Thomas Jørgensen
Thomas Andersen
Danny Nielsen
Nick Randrup
Andreas Sørensen
Jesper Mikla
Morten Nordstrand
Mikael Ø. Andersen
Kristian Rasnis
Ulrik Lindstrøm
Christian Amstrup
John Skjødt
Thomas Sørensen
Rune Svendsen
Claus Andreasen
John Wilcot
Jan Nielsen
Christian Nielsen
Søren Fjorting
Anders Lykkegaard
Ole Hoff Jensen
Cheftræner Hasse Kuhn
Ass. trænere Dennis Foss Nielsen, Bent Christensen og Morten Dyhr
Holdledere Martin Felbo og Uffe Nees
Fysioterapeut Christian Amstrup
Læge Bjarne “Doc” S. Pedersen
Husk at vi på søndag spiller kamp nummer 1000 i landets bedste række. Kom og vær med til at gøre dagen til en mindeværdig en af slagsen. Køb dine billetter her. 
Foto: Fodboldbilleder.dk.

Kæmpe gamer-tema på Lyngby Stadion

Lyngby Boldklub søger værtsfamilier til akademiet

Kamp 1000: Et efterår i konkursens skygge