Freyr Alexandersson stopper i Lyngby – får job i belgisk klub

Efter 2,5 år med flotte resultater tager Lyngby Boldklub afsked med Freyr Alexandersson, der fremover skal være cheftræner i den belgiske klub KV Kortrijk. Lyngbys sportslige ledelse har forberedt en stærk liste af potentielle trænere, og de første møder er allerede i kalenderen. Også Jonathan Hartmann stopper i Lyngby Boldklub.

Den populære islænding Freyr Alexandersson er fortid i Lyngby Boldklub på cheftrænerposten. Efter 89 kampe i spidsen for De Kongeblå har den belgiske klub KV Kortrijk købt Freyr Alexandersson fri af aftalen med Lyngby Boldklub

Dermed er 2,5 års parløb mellem Lyngby og Alexandersson slut. Et parløb, der har budt på oprykning, en ”great escape” og en historisk god Superliga-start på sæsonen 2023/24. Derfor er det også med skulderklap, at den 41-årige islænding nu sendes videre til belgisk fodbold af fodboldchef Nicas Kjeldsen.

– Vi havde gerne gjort sæsonen færdig og tilføjet endnu en milepæl, men vi har også været beviste om Freyrs personlige ambitioner og den store interesse fra andre klubber i at rekruttere ham. Så det er naturligt nok, at vi en dag skulle sige farvel, og selvom det er vemodigt, så er vi også stolte over at sende en dygtig Lyngby-træner videre til udlandet.

– Freyrs største styrke er evnen til at skabe en stærk vinder- og træningskultur, og den kultur ser vi som forankret i Lyngby Boldklub – også for eftertiden. Freyr har sammen med sin stab og trup gjort et fantastisk stykke arbejde i sin tid hos os, hvor vi har nået stort set alle de mål, vi har sat os. Så der er virkelig noget at bygge videre på for en ny cheftræner, og det ser vi nu frem til. Lige nu siger vi tak og ønsker Freyr alt det bedste fremover, fortæller Nicas Kjeldsen.

Jonathan Hartmann stopper også i kongeblåt

Også Jonathan Hartmann stopper i Lyngby Boldklub efter eget ønske. Lyngby-assistenten har haft flere roller på både førstehold og akademiet, og har i alt tilbragt mere end 8 år i Lyngby Boldklub:

– Hartmann har taget hele turen op gennem akademiet og ind på førsteholdet, og har været en vigtig og stærk person i vores klub. Vi er stolte over at have udviklet en stærk træner med fantastiske taktiske og analytiske evner, som også har været i spil omkring det danske A-landshold. Vi ønsker Jonathan alt det bedste i fremtiden, og takker for både mange års dedikeret arbejde og flotte resultater hos os, fortæller Nicas Kjeldsen.

Rekruttering af ny cheftræner er i fuld gang

Der har i 2023 igennem flere gange været spekulationer om Freyr Alexanderssons fremtid, og selvom samarbejdet mellem træner og klub har været med fuld åbenhed, så er det ikke på helt bar bund, at De Kongeblå starter rekrutteringen af klubbens næste cheftræner.

– Vi har selvfølgelig bemærket interessen udefra og også kendt til andre muligheder, som Freyr eller vi undervejs har takket nej til. Så vi starter ikke helt på bar bund, men har en ikke-prioriteret liste over kandidater, som vi godt kunne se i rollen som cheftræner i Lyngby Boldklub.

– Vi tager os den tid, der skal til, men med seks uger til første kamp i Superligaen, så er vi allerede i fuld gang. Vi skal finde den helt rigtige til jobbet, der kan bygge videre på vores stærke fundament og skrive et nyt kapitel i Lyngbys historie, fortæller Nicas Kjeldsen.

Såfremt du ønsker yderligere information bedes du kontakte:

Frederik Scheuermann – kommunikationschef
Mail: fs@lyngby-boldklub.dk // Telefon: 3134 6451

Cecilie Thomsen blev kåret til Fan of the Match

Lauge Sandgrav blev kampens Man of the Match

Nederlag til FC København i sæsonpremieren

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products