For første gang i 10 år: Lyngby Boldklub er i pokalkvartfinalen efter straffedrama

Lyngby Boldklub kvalificerede sig her til aften for første gang i 10 år til pokalkvartfinalerne, da det blev til en dramatisk sejr efter straffesparkskonkurrence.

Der var både revanche og en kvartfinale på højkant, da De Kongeblå her til aften bød NordicBet Liga-mandskabet FC Helsingør op til kamp på kunstgræsset i Helsingør.

Lyngby Boldklub var forhåndsfavoritter, og trods vanskeligheder undervejs, formåede Freyr Alexanderssons tropper at tage en sejr med hjem til Kongens Lyngby.

De Kongeblå sad tungt på kampens indledning, og især Jonathan Amon var en stor trussel for hjemmeholdets defensiv, der havde deres hyr med at holde styr på den hurtige offensivsspiller.

Det første kvarter var der mange lige ved og næsten forsøg fra gæsterne, men efter 13 minutter fik hjemmeholdet det selv til at brænde på, da Mikkel Knudsen fik rettet bolden ind mod eget net ved et hjørnespark. Heldigvis for backen stod en holdkammerat klar til at ekspedere bolden i sikkerhed.

Fem minutter senere var hjemmeholdets Mikkel Knudsen igen i fokus. Denne gang var det dog for en flot aktion, da han akkurat nåede ned og fik forhindret en friløber til Jonathan Amon, som igen-igen var stukket i dybden.

Herefter kom hjemmeholdet bedre med i kampen uden, at de dog for alvor fik spillet sig igennem den kongeblå defensiv.

Efter 29 minutter fik de dog stik mod spil og chancer bragt sig i front, da Lyngby Boldklub smed en bold i egen forsvarszone og fik en farlig omstilling mod sig. En afslutning tog stangen inden, at hjemmeholdet kunne prikke 1-0-føringen i nettet tæt under mål.

Glæden for hjemmepublikummet varede dog kort.

Allerede minuttet efter strøg Willy Kumado igennem i højresiden og fik tilkendt et straffespark efter, at han blev nedlagt i værternes felt. Gylfi Sigurdsson omsatte usvigeligt sikkert straffesparket til 1-1, hvorfor islændingen kunne notere sin første scoring i Lyngby.trøjen. Det blev dog ikke den sidste i aftenens kamp.

Lyngby Boldklub satte sig efter udligningen igen på kampen, men det kneb med at spille chancerne store.

Kort før dommerens pausefløjt tog Gylfi Sigurdsson derfor sagen i egen hånd, da han fra kanten af feltet flot snød en Helsingør-spiller inden, at han med et fantastisk følt spark satte bolden i det lange hjørne til 1-2.

Kort efter fløjtede dommeren 1. halvleg af, hvorfor Lyngby Boldklub gik til pause med mest at smile over.

Fem minutter inde i anden halvleg havde Gylfi Sigurdsson bud efter et hattrick, da han fra kanten af feltet igen havde bud efter det lange hjørne. Denne gang fik hjemmeholdet dog blokeret forsøget.

Efter 55 minutter fik FC Helsingør et godt tilbud på at komme tilbage i kampen, da de slog et godt og fladt indlæg fra højresiden. Oliver Drost kom først på kuglen i feltet, men hårdt presset bagfra fik han ikke ordentligt træf på bolden.

Få sekunder senere blev Andri Gudjohnsen sendt igennem Helsingør-forsvaret med en lang aflevering, og topscoreren fik taget et fantastisk touch på afleveringen. Målmanden var fanget på mellemhånd, hvorfor islændingen forsøgte at løfte bolden over ham, men afslutningen blev desværre overplaceret.

Kampen lå i den næste periode i en fase, hvor Lyngby Boldklub umiddelbart havde kampen under kontrol. Værterne var ikke rigtigt tætte på at komme tilbage i kampen, men samtidig formåede De Kongeblå heller ikke at stikke kniven ind og cementere sejren.

Efter 77 minutter begyndte det dog at ligne noget på banens sidste tredjedel. Da Jonathan Amon blev retvendt og tog chancen mod mål. Afslutningen var dog ikke et problem for Helsingør-målmanden i denne ombæring.

Minuttet efter kom Rezan Corlu på banen, og han markerede sig med det samme med et fantastisk glidende løb mod Helsingør-målet. Her fandt han Gytkjær i dybden, men ’Gyt’ fik desværre ikke afsluttet i tide.

Kampen balancerede på et knivsæg i denne fase, og i takt med, at Helsingør satsede fremadrettet, blev der mere og mere plads til De Kongeblå. Omvendt fik hjemmeholdet bragt mange folk omkring Lyngby-feltet, og det endte med at give en sen udligning til 2-2, da der pludselig opstod en løs bold i Lyngby-boksen. Mathias Christensen var manden med målet.

Dermed lignede det gevaldigt en ny omgang forlænget spilletid for Lyngby Boldklub, der også i seneste runde måtte ud i 120 minutters fodbold.

To minutter inde i dommerens tillægstid tog ’Dani’ chancen fra kanten af feltet, men Helsingør-målmanden hev en fin redning ud af ærmet.

Det samme kan i den grad siges to minutter senere, da Frederik Gytkjær kom hjem til et godt hovedstød, men igen kom målmanden flot i vejen.

Stillingen blev dog stående, hvorfor kampen skulle ud i to gange 15 ekstra minutter.

Lyngby Boldklub var mest på kuglen i starten af den forlængede spilletid, men det var FC Helsingør, der kom frem til den første store chance, da de satte gang i en giftig omstilling, der endte med et indlæg til bagerste stang. Her kom en Helsingør-spiller først på kuglen, men heldigvis strøg forsøget over mål.

Den forlængede spilletid var i det hele taget en chancefattig affære, hvorfor det endte med en straffesparkskonkurrence.

Her scorede Lyngby Boldklub på samtlige af deres forsøg ved Sævar Magnusson, Pascal Gregor, Dani, Kolbeinn Finnsson og Marcel Rømer, og så havde Mads Kikkenborg kun brug for at hive en enkelt redning ud af ærmet, så De Kongeblå sammen med små 250 medrejsende Lyngby-fans juble over avancementet til kvartfinalen.

Der er lodtrækning til kvartfinalerne torsdag aften.

FC Helsingør – Lyngby Boldklub

31.10.23 Kl. 18:00

1/8-finale i Oddset Pokalen

2-2 (6-7 efter straffespark) (1-2)

1-0, Jakob Johansson (29 min)

1-1, Gylfi Sigurdsson (30 min)

1-2, Gylfi Sigurdsson (45 min)

2-2, Mathias Christensen (87 min)

Lyngby Boldklub: Mads Kikkenborg, Willy Kumado, Pascal Gregor, Marcel Rømer, Brian Hamalainen (105. Marc Muniesa), Kolbeinn Finsson, Tochi Chukwuani (105. Lauge Sandgrav), Casper ’Dani’ Winther, Gylfi Sigurdsson (66. Sævar Magnusson), Jonathan Amon (78. Rezan Corlu), Andri Gudjohnsen (66. Frederik Gytkjær (90+ Parfait Bizoza)).

Foto: Fodboldbilleder.dk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products