Et enkelt point med fra Odense

Lyngby Boldklub var foran med 0-2, men måtte i sidste ende nøjes med et enkelt point efter en yderst underholdende 2-2-kamp.

Det var to formstærke mandskaber, der mandag efter bød hinanden op til dans på Nature Energy Park, hvor Lyngby Boldklub gæstede OB.

OB kom til kampen med to sejre i træk over henholdsvis AaB og Silkeborg IF, imens også Lyngby Boldklub havde en frisk sejr i erindringen, da seneste kamp var en 2-1-sejr hjemme over AC Horsens.

Begge hold gik da også frisk til den i kampens indledning, og der manglede ikke ligefrem tilbud for begge hold til at komme tidligt i front.

Allerede inden stadionuret rundede et minut, havde Lyngby Boldklub haft bud efter en føringsmål, om end det kom lettere utilsigtet. Sævar Magnusson befandt sig på OB’s mållinjen, og fra noget nær nul grader, smed han et indlæg i feltet. Bolden svævede nærmest langt stregen, og OB-målmand, Martin Hansen, lignede bestemt ikke en, der havde fuldstændig styr på sit lange hjørne. Bolden svævede dog gennem feltet.

Få minutter senere var De Kongeblå igen på spil, og denne gang var chancen så langt fra tilfældig.

Pascal Gregor smed et indkast dybt ind i OB-feltet, og så var Lucas Hey tæt på at kunne sende en afslutning afsted tæt under mål. I stedet endte bolden på kanten af feltet, hvor Kolbeinn Finnsson sendte en hammer af en afslutning mod mål. Bolden havde retning mod mål, men en afretning sendte i stedet bolden ud til hjørnespark. Også her var Lyngby Boldklub farlige, men OB fik afværget på ny.

Kampen var i det hele taget en livlig og åben affære i starten af kampen, og efter seks minutter var OB tæt på at slippe alene igennem med Mads Kikkenborg efter en for kort tilbagelægning. Kolbeinn Finnsson kom dog i vejen med en heroisk glidende tackling i sidste øjeblik.

Ingen af de to hold formåede for alvor at få styr på kampen, og den bølgede frem og tilbage i en ganske underholdende første halvdel af første halvleg,

Chancer manglede der dog ikke, og efter 18 minutter fik Petur Knudsen en kæmpe chance for at bringe de Kongeblå i front med 0-1. Et knivskarpt indlæg fra Pascal Gregor fandt Petur Knudsen i feltet, men angriberen headede forbi kassen.

I stedet fik OB bolden i nettet, men efter flere minutters VAR-gennemsyn, blev føringsmålet kaldt tilbage for offside.

Kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage, men det var Lyngby Boldklub, der skabte de største chancer i slutningen af første halvleg.

Efter en 30 minutter forsøgte Kolbeinn Finnsson sig med en langskud, men fik ikke ordentligt træf på kuglen. Bolden suste dog alligevel mod sammenføjningen, hvor Martin Hansen havde store problemer med at få bolden under kontrol. Sævar Magnusson kom hurtigst på returbolden, men Martin Hansen kom godt ud og fik lukket vinklen således, at islændingen ikke kunne gøre det til 0-1 i den spidse vinkel.

Fem minutter efter kom der dog hyl på bylden for De Kongeblå. Hjemmeholdets Tobias Slotsager sendte bolden ud over egen mållinje, hvor Brian Hamalainen kort efter kunne sende et hjørnespark ind i panden på Petur Knudsen, som i denne ombæring ikke svigtede, men headede bolden flot op i det lange hjørne til 0-1.

OB fik chancen for en udligning med få minutter tilbage af første halvleg, men Mads Kikkenborg hev en flot redning ud af ærmet på en ellers ganske fint forsøg fra Yankuba Minteh.

Grundet VAR-gennemsym tidligere i første halvleg var der lagt hele fem minutter til, og det var både Rezan Corlu og Petur Knudsen tæt på at udnytte til en udbygning af føringen.

OB-målmand Martin Hansen hev dog to fine redninger frem.

Føringen kunne der dog ikke pilles ved, hvorfor Freyr Alexanderssons mandskab kunne gå til pause med en 0-1-føring.

Efter pausen blev det ikke mindre begivenhedsrigt i Odense.

Allerede i første minut havde OB bud efter en udligning, men Andreas Bjelland stod klogt placeret i eget felt og fik blokeret et ellers fint forsøg fra kanten af feltet.

I stedet gik det hurtigt den anden vej, da Kolbeinn Finnsson og Sævar Magnusson satte i gang i en islandsk omstilling for De Kongeblå.

Kolbeinn Finnsson endte med at tage et træk ind i banen fra højre, og så kunne han med den største selvfølgelighed sparke bolden over i det lange hjørne udenfor målmandens rækkevidde.

Med 0-2 på måltavlen så det i den grad lovende ud for Lyngby Boldklub, men efter 53 minutter kom der fornyet spænding i opgøret, da et fladt indlæg blev sendt gennem Lyngby-feltet, og Yankuba Minteh ved bagerste stang kunne sende bolden i netmaskerne til 1-2.

Spændingen var dermed tilbage i opgøret, og hjemmeholdet havde pludselig et stort overtag i både spil og chancer.

Få minutter efter reduceringen sendte hjemmeholdet et hovedstød snært forbi mål efter et frispark, og fem minutter senere, var Bashkim Kadrii tæt på at kunne snige en afslutning ind via nærmest stang. Ydersiden af stolpen tog dog fra.

Hjemmeholdet pressede mere og mere på, og efter 66 minutter blev de tilkendt et straffespark.

Mads Kikkenborg læste dog Bashkim Kadriis forsøg på at hamre bolden fladt midt i målet perfekt, hvorfor den store målmand for anden gang i foråret reddede et straffespark.

Med et kvarter tilbage var Lyngby Boldklub fortsat i front, og i takt med at regnen begyndte at piske ned over stadion steg dramatikken mere og mere.

Det gjorde stemningen for hjemmepublikummet desværre også efter 76 minutter, da Naatan Skyttä hamrede udligningen i kassen via et flot frispark.

OB fortsatte herefter deres momentum,  men efter 80 minutter spillede indskiftede Parfait Bizoza Sævar Magnusson fri i højresiden. Islændingen forsøgte sig fra en spids vinkel, men OB-målmanden var vågen og satte en fodparade på.