Stærk weekend for Akademiet

Der blev spillet masser af fodbold på Lyngby Stadion i weekenden, og Akademiet leverede både gode præstationer og resultater på banen. Du kan læse mere om kampene samt reaktioner fra trænerne herunder.

Både U15, U17 og U19 tog imod AC Horsens lørdag eftermiddag, hvor alle tre Lyngby-hold sikrede sig sejre på henholdsvis 5-1, 1-0 og 2-0. Særligt U15 viste sig rigtigt stærkt frem i deres opgør og leverede flot offensiv fodbold.

Spillerne skulle ikke bruge mange minutter af kampen på at blive farlige. Efter et fint opsat angreb tvang Lyngby en god redning ud af Horsens målmand, og efter yderligere to blokeringer i det lille felt endte bolden på bagerste stolpe til William Brink, der kunne sætte 1-0 scoringen ind.

Kort tid efter blev føringen øget til 2-0 efter en perfekt omstilling, som Daniel Ekyamba havde sidste fod på. 3-0 blev det kort inde i 2. halvleg, hvor Lyngby igen bragte sig ind i Horsens felt med flot spil. Denne gang fik Hjalte Kropp sat foden på et fladt indlæg og scorede sikkert. Det blev senere 4-1 og 5-1 til Lyngby ved scoring på straffespark af Jonathan Adebeci efterfulgt af en standardsituation, hvor Hjalte Froholdt stod klar på bagerste stolpe og sikrede slutresultatet.

Ungdomsudviklingstræner Marcus Oxe, der var med til U15’s opgør, havde følgende kommentarer efter kampen:

– Fornemmelsen undervejs var, at vi var i fuld kontrol. Vi har vel et kvarters tid samlet set, hvor vi ikke dominerer, men ellers spiller drengene en flot kamp. Der var flere gode individuelle præstationer og mange sekvenser, hvor vi er dygtige til at kombinere og sætte hinanden godt op, siger Marcus Oxe.

U19 forsætter flot stime med hårdt tilkæmpet sejr

Senere på lørdagen sikrede U19-holdet sig også en sejr, hvor spillerne dog måtte slide sig noget mere til resultatet. Generelt kæmpede holdet med at få spillet til at køre. I 1. halvleg var Lyngby presset tilbage og manglede den nødvendige kvalitet på bolden for at få kontrol over begivenheden. Til trods for chancer til begge hold endte 1. halvleg 0-0.

I 2. halvleg fik trænere og spillere lavet flere justeringer, der gav Lyngby mere kontrol, og det hjalp generelt med at gøre kampen mindre kaotisk. Med cirka et kvarter igen lykkedes det U19-holdet at bringe sig i spidsen. Efter en indlægssituation kom Jeffrey Adjei-broni først på en bold i feltet, som han fik sendt fladt ind foran mål, hvor Lauge Sandgrav, omringet af tre Horsens spillere, sikkert sparkede Lyngby foran. Herefter udnyttede Lyngby-holdet Horsens forsøg på at komme tilbage i kampen, og på en omstilling blev Yacquub Hassan spillet alene igennem med keeperen og scorede til 2-0 kort før slutfløjt.

Lyngby-træner Mads Kristensen var glad for at slå et formstærkt Horsens-hold. Særligt på en dag, hvor spillet ikke var i top

– Det var stærkt af drengene at vinde i dag. Horsens kommer med en lang stime af vundne kampe, så spillerne skal have ros for at lykkes med resultatet, når vi havde så svært ved at få spillet til at køre. 2. halvleg blev heldigvis bedre, og igen er vi rigtig dygtige til at forsvare vores mål, så der er helt sikkert positive ting at tage med, siger U19-chefen.

Med sejren forsatte U19-holdet deres virkelig flotte takter i 2023, der i liga-sammenhæng har givet 5 sejre og en uafgjort i 6 mulige kampe. Dertil har holdet også sikret sig avancement til pokalturneringens semifinale.

U17 med en spændende uge i vente

U17 slog Horsens 1-0 i en kamp, der desværre blev præget af et rødt kort til begge mandskaber i 1. halvleg. Kampens eneste scoring blev sat ind på straffe af Kristian Jasovic. U17-holdet skal forsøge at tage momentum fra sejren med ind i en vigtig uge, hvor der venter pokalsemifinale på onsdag kl. 17:00 hjemme mod FC Nordsjælland. I weekenden venter endnu en god kamp for U17, som skal til Nordjylland for at møde AaB.

I Akademiets øvrige kampe tabte U14 knebent 3-2 til KB, mens U13 spillede 1-1 mod HB Køge.

Akademiet præsenteres af Sydbank.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products