En til historiebøgerne: Forrygende Lyngby-sejr over Brøndby IF

På et propfyldt Lyngby Stadion leverede Lyngby-drengene et resultat til historiebøgerne, da Brøndby IF blev sendt hjem til Vestegnen med et 1-0-nederlag.

Der var linet op til den helt store fest på Lyngby Stadion, da vi i dag tog imod de blå/gule fra Vestegnen på et fyldt Lyngby Stadion.

Festen blev akkurat så fed, som man kunne have håbet, da Freyr Alexanderssons drenge leverede en mandfolkepræstation og snuppede en 1-0-sejr over Brøndby IF.

Lyngby Boldklub startede i dag med en treback-kæde, hvor der blandt andre var blevet plads til Andreas Bjelland, der dermed fik comeback i startopstillingen.

Kampen startede chancefattigt, men selvom det var Brøndby IF, der var mest på bolden, så var det Lyngby Boldklub, der havde optræk til kampens optræk til chancer. Et par lidt for lange træk af Sævar Magnusson og Tobias Storm, forhindrede dog ellers gode tilbud i at ende med deciderede chancer til hjemmeholdet.

Tæt på en chance var det også efter små 20 minutter, da Tochi Chukwuani kom på bolden tæt under mål efter et hjørnespark. Igen fik gæsterne dog afværget.

Gæsterne sled med at omsætte spilovertaget til chancer, men efter 22 minutter kom de til kampens foreløbigt største chance. Ohi Omoijuanfo modtog et indlæg fra højresiden, men måtte se Mads Kikkenborg hive den første af mange gode redninger ud af ærmet.

Kampen gik herefter ind i et chancemæssigt dødvande, men begge mandskaber kunne have bragt sig i front kort før pausen.

Først var Lyngby Boldklub tæt på ved Tobias Storm, da han blev sendt godt igennem i højresiden af Sævar Magnusson. Brøndby-målmand Mads Hermansen kom dog godt ud af sit mål og forhindrede et føringsmål ved Storm.

I stedet var det tæt på i den anden ende, da Brøndby overspillede Lyngby-bagkæden og ved Ohi Omoijuanfo kom alene igennem med Mads Kikkenborg. Igen hev den store Lyngby-målmand dog en fremragende redning ud af ærmet, og kort efter fløjtede dommeren til pause med 0-0 på måltavlen.

Anden halvleg blev en mere chancerig affære, og der blev skruet op for dramatikken.

Allerede få minutter inde i kampens anden halvdel, havde en velspillende Tobias Storm bud efter Alfred Finnbogason foran mål. Brøndby IF fik dog akkurat optrevlet, inden at den skarpe islænding fik sat slutprodukt på. Finnbogason skulle dog komme i fokus senere i kampen.

Minuttet efter var det tæt på en scoring til holdet fra Vestegnen, da Daniel Wass huggede til kuglen fra distancen. Igen fik Kikkenborg dog det yderste af neglene på og forhindrede en blå/gul-scoring.

Lyngby var farligere på banens sidste tredjedel i anden halvleg, end det havde været tilfældet i de første 45 minutter, men det blev for ofte ved lige ved og næsten. Det gjorde det heldigvis også for gæsterne, der stadig sled med at nedbryde den kompakte Lyngby-defensiv, der spillede en ny stor kamp.

Efter 64 minutter kunne størstedelen af de 10.023 tilskuere på Lyngby Stadion bryde ud i jubel, da Kolbeinn Finnsson slog et skarpt indadskruet hjørnespark i Brøndby-feltet. Bolden fik lov til at hoppe en enkelt gang, og så dukkede Alfred Finnbogason op ved bagerste stang, hvorfra han kunne pande bolden i nettet til 1-0. En Brøndby-spiller sprællede forgæves på stregen, men heldigvis uden held.

VAR var kortvarigt i spil for en mulig offside i situationen, men efter en hurtig gennemgang stod det klart, at der ikke var skyggen af det, hvorfor det nu stod 1-0 til De Kongeblå.

Brøndby IF tog herefter langsomt mere over.

Efter 69 minutter var Mads Kikkenborg vågen efter en bold i dybden mod Simon Hedlund, som måtte se den flyvende målmand akkurat komme i vejen foran ham inden, at det blev til en friløber.

Gæsterne pustede og prustede mod Lyngby-målet og fem minutter senere var det Nicolai Vallys, der måtte se et hovedstød afvist af Mads Kikkenborg inde på stregen.

To minutter senere afsluttede Ohi Omojianfu snært forbi Lyngby-målet til stor lettelse for de mange Lyngby-fans på stadion, men herefter fik den kongeblå defensiv atter bedre fat.

Alligevel blev det dog til en lille håndfuld nervøse Lyngby-minutter i slutfasen, hvor defensiven blev trykket et godt stykke tilbage.

Efter 88 minutter forsøgte Anis Ben Slimane at chippe bolden over Kikkenborg, men indskiftede Brian Hamalainen var klar på stregen og fik afvist forsøget.

I dommerens tillægstid fik Brøndbys Mathias Kvistgaarden sendt et forsøg afsted fra Lyngby-feltet, men Mads Kikkenborg kronede en stor eftermiddag med endnu en redning. Behøver vi at understrege, at Mads Kikkenborg stod en fremragende kamp i dag?

Lyngby Boldklub stod imod det afsluttende pres, og så kunne forløsningen få frit løb for både spillere, stab og fans med 1-0 på måltavlen efter en sand mandfolkepræstation.

Næste opgave for Lyngby Boldklub er om en uge, hvor turen går til Herning, hvor FC Midtjylland venter.

Dagens kamppartner fra Brolægning Sjælland.