Freyr: Alle skal kunne se, at vi er stolte af den kongeblå trøje

Cheftræner Freyr Alexandersson gør status på en meget snart veloverstået vinteropstart og ser samtidig frem mod morgendagens storkamp mod FC Nordsjælland.

Det er hele tre måneder siden, at Lyngby Boldklub senest var i kamp i 3F Superligaen, men nu skal vi heldigvis ikke vente meget længere.

Efter en god vinteropstart står den nemlig i morgen atter på Superliga-bold på Lyngby Stadion, når vi tager imod lokalrivalerne fra FC Nordsjælland.

Forberedelserne til forårssæsonen har været fremragende, og cheftræner Freyr Alexandersson mener da også, at holdet summer af ny energi og tro på tingene.

– Jeg er super tilfreds med den vinteropstart, som vi har haft. 2022 var på flere måder et langt år, og jeg føler egentlig, at vinterpausen kom på et tidspunkt, hvor der var behov for den rent mentalt. Alle har haft godt af at lade batterierne op og komme tilbage med fornyet energi.

– Opstarten har været rigtig god. Jeg var nysgerrig ift., hvordan spillerne ville komme tilbage fra pausen. Nu har de hørt længe på, at de nærmest allerede var rykket ned osv., så jeg var spændt på, i hvilken udgave spillerne mødte ind igen. Jeg må bare sige, at de er mødt super friske og ambitiøse ind til foråret. Vi er i utrolig god form, og vi har trænet fantastisk i opstarten, fortæller Freyr Alexandersson.

Særligt træningsmiljø og fokus på erfaringer til de unge

Der har været udskiftning i truppen i vinterens transfervindue, men selvom det har været dygtige spillere og store figurer i klubben, der har forladt De Kongeblå, føler cheftræneren, at holdet står et rigtig godt sted forud for foråret.

Det skyldes ikke mindst den kultur og det træningsmiljø, der over de seneste par år er blevet opbygget i klubben.

– Det har givet nogle nye dynamikker, at vi har haft lidt udskiftning i spillertruppen. Der er ingen tvivl om, at vi sagde farvel til nogle dygtige og fantastiske drenge i transfervinduet, men vi har også fået nogle ind, og det har givet en anderledes energi og kvalitet. De er gået utroligt godt ind i vores træningsmiljø og kultur, som vi har brugt meget tid på i de seneste to år.

– I virkeligheden er vores stærke træningsmiljø og kultur måske det sportsligt stærkeste, vi har. Der er så mange spillere, som har udviklet sig utrolig godt over det seneste års tid, og som jo så er med til at løfte træningsmiljøet yderligere. Samtidig har vi også fået en masse dygtige spillere tilbage fra skader, og de bidrager også med rigtig meget – både på og udenfor banen. Vi står et rigtig godt sted som hold og klub lige nu, fortæller Freyr.

Foråret bliver uden tvivl en stor opgave for Freyr Alexandersson og hans unge mandskab, hvor godt halvdelen af den 28-mands store førsteholdstrup er 23 år eller yngre.

Det giver ifølge Freyr en fantastisk mulighed for at give de unge værdifulde erfaringer i det kommende forår.

– Jeg tror meget på, at foråret bliver godt for de unge spilleres udvikling. De kommer til at lære, hvordan man arbejder ind i et scenarie, hvor man nærmest er underdog til hver eneste kamp, og det kræves, at man præsterer 110% hver gang. Det betyder, at man skal være mere kyniske og man skal tage skarpe beslutninger. Alle på holdet kommer på den længere bane til at nyde godt af den proces, som vi er i lige nu. Det er en stor opgave, som vi står overfor, men også en givtig og spændende opgave, fortæller cheftræneren.

Vi er fandme stolte af logoet

Lyngby-drengene har i opstarten vist logoet flot frem med adskillige sejre i træningskampe.

Sejrene i træningskampene giver ikke point på Superliga-kontoen, men cheftræneren er alligevel overbevist om, resultaterne giver et godt rygstød frem mod den nye halvsæson.

– Træningskampene har givet os masser af selvtillid. Vi har overordnet set spillet nogle kampe mod stærke modstandere og præsteret godt. Det har givet os selvtillid og tro på tingene. Vi har arbejdet på mange taktiske ting, og spillerne har taget godt imod det. Vi har fået de svar, som vi havde behov for samtidig med, at vi fik gode resultater, og det tager vi selvfølgelig med os ind i Superligaen, fortæller Alexandersson.

Sejre skal der også til, hvis holdet skal blive i Superligaen, men selvom vi for alt i verden gerne vil blive i landets bedste række, er der også andre fokuspunkter for foråret.

Et af disse er bevarelsen af det unikke fællesskab, der hersker i og omkring Lyngby Boldklub i disse år. Truppen vil ifølge cheftræneren gøre alt hver eneste weekend for at vise, hvor stolte de er over at repræsentere Lyngby Boldklub.

– Det bliver et langt forår, hvis vi efter hver kamp skal snakke om overlevelse i Superligaen, for der er så mange andre perspektiver i det her. Jeg tror på, at noget af det vigtigste er, at vi lykkes med at holde fast i den her utrolige gejst i truppen, i klubben generelt, blandt fansene og sponsorere. Lykkes vi med det, så står vi stærkt på den lange bane.

– Men det sker kun, hvis alle har fornemmelsen af, at spillerne giver alt de har i sig hver eneste weekend. Vi skal efterlade alt på banen, så folk kan se, at vi fandme er stolte af at spille i den kongeblå trøje og med logoet på brystet. Folk skal kunne se, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at lykkes.

Det er en velkendt historie i fodbold, at sammenhold og fællesskab kan give vinger. Formår holdet at få momentum, er cheftræneren da også spændt på, hvilket forår holdet går i møde.

– Får vi lidt momentum, så kan tingene gå stærkt – det ved vi. Vi ved, at der kan ske noget helt specielt, når man som underdog pludselig får medvind. Men vi kan ikke skabe det her momentum alene. Vi har behov for, at alle omkring klubben bidrager til det, påpeger islændingen.

Fansene kan blive afgørende mod FCN

Forårssæsonen sparkes i gang i morgen kl. 14:00, og det er både lokalrivalerne og topholdet, der i en og samme modstander kigger forbi.

Selvom det på papiret er top mod bund, så forventer Lyngby-chefen intet andet end en tæt kamp, hvor Lyngby-fansene kan være med til at tippe det i en kongeblå retning.

– Hvis du spørg folk udenfor klubben, så er mulighederne for sejr sikkert ikke så store. Vi spiller mod topholdet, der har et utrolig stærkt hold og koncept. De har ligesom os haft en god preseason, og det peger ikke i nogen anden retning hos dem, end at de fortsætter, hvor de slap i efteråret, siger Freyr inden, at han fortsætter.

– Når det er sagt, så tror jeg så meget på os som kollektiv, at vi sagtens kan lave en overraskelse. Vi ved alt om det her rivalopgør. Det betyder utrolig meget for alle omkring Lyngby Boldklub, og det ved både stab og spillere selvfølgelig også godt. Jeg har en god fornemmelse – ikke kun på grund af en god opstart, men også på grund af den her sult, som jeg mærker i truppen. Alle har ild i øjnene efter at komme ud og give alt, hvad de har i sig i morgen.

– Fansene kan blive afgørende for os. Jeg tror, at det bliver en meget tæt kamp, der kan blive afgjort af et enkelt mål. Vi har oplevet mange gange før, at vores fans kan være med til at tippe det i vores retning. De giver os utroligt meget – både i med- og modgang, slutter cheftræneren.

Der er et spækket program klar til jer på Lyngby Stadion i morgen, og det starter allerede kl. 12:00 mod Fastelavn i fanzonen. Der er derudover masser af andre sjove aktiviteter for både børn og voksne.

Se hele programmet for dagen her.

Og køb dine billetter her.

Lyngby Boldklub skriver 2-årig kontrakt med lokalt talent

Er du vores nye regnskabschef?

Lyngby Boldklub sælger Parfait Bizoza til FK Haugesund

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products