Sene Elfsborg-kasser kostede sejren

Lyngby BK lignede længe et vinderhold, men med to sene Elfsborg-scoringer vendte svenskerne kampen på hovedet og vandt 3-4.

Efter seks fantastiske dage på træningslejr i Portugal, gjaldt det i dag den første af to testkampe i på turen. Modstanderen var svenske IF Elfsborg, der i sidste sæson blev nummer seks i Allsvenskan.

Der var derfor forventeligt god modstand, og det blev da også en til tider ganske velspillet træningskamp med stor intensitet.

Kampen startede med lyn og torden, og allerede inden vi var halvvejs i første halvleg, var der scoret hele tre kasser.

Lyngby BK var først på tavlen, da Elfsborgs målmand, Tim Rönning, spillede bolden direkte ud i fødderne på Alfred Finnbogason, som ganske uselvisk iscenesatte Tochi Chukwuani, der ikke havde problemer med at udplacere målmanden og gøre det til 1-0 til De Kongeblå.

Allerede minuttet efter var det tæt på en svensk udligning, da Elfsborg blev tilkendt et frispark på kanten af Lyngby-feltet. Mads Kikkenborg læste dog afslutningen fint og fik pareret bolden væk fra mål.

Udlignet fik de gulklædte svenskere dog, da de efter 21 minutter fangede Lyngby på et frispark fra lang afstand. Alt imens Mads Kikkenborg dirigerede sit forsvar, tog Simon Strand chancen, og det gav bonus, da bolden sejlede i mål 1-1.

Stillingen holdt dog ikke lang tid.

Knapt havde Lyngby BK givet bolden op før, at Pascal Gregor helt nede fra eget forsvar flot sendte Frederik Gytkjær spejlblank igennem med Elfsborg-målmanden.

Frederik Gytkjær har været brandvarm i opstarten, og han svigtede da heller ikke, men satte derimod bolden i det lange hjørne uden chance for målmanden. Det var Frederik Gytkjærs sjette mål i fem træningskampe.

Resten af første halvleg blev en mere rodet affære, hvor IF Elfsborg var mest på kuglen, men sjældent formåede at blive farlige foran Lyngby-målet.

Mål kunne der dog godt være kommet i begge ender.

Efter 25 minutter fandt Elfsborgs Oscar Aga holdkammerat Ahmed Qasem, men han måtte se sig afvist af en god redning af Mads Kikkenborg inde på stregen.

Lyngby BK var farligst i slutfasen af første halvleg, og især Alfred Finnbogason ærgrede sig over, at han ikke fik mere ud af et ellers godt slået hjørnespark fra venstre af Kolbeinn Finnsson, som fik uofficiel debut i dagens kamp.

Få sekunder før dommerens pausefløjt satte Lyngby nemlig ind i en energisk og højt pres, hvorfor Rezan Corlu flot kom på bolden og sendte den dybt til Finnbogason. Islændingen gik til mållinjen, men hans aflevering skråt bagud i feltet manglede desværre en modtager i denne omgang.

Dermed kunne Lyngby BK gå til pause med en 2-1-føring.

Elfsborg brugte pausen til at skifte ud en lille håndfuld spillere, imens de samme 11 kongeblå spillere tørnede ud til de sidste 45 minutter.

Elfsborg kom da også ud til anden halvleg med fornyet energi, og de satte sig på kampen i 2. halvlegs indledning.

Efter få minutter kom svenskerne frem til en stor chance, da de kom i overtal i en omstilling. Jacob Ondrejka misbrugte dog tilbuddet og sendte bolden et godt stykke forbi Kikkensborgs mål.

Jacob Ondrejka var i det hele taget ganske aktiv fra anden halvlegs start, og efter 56 minutter tog han chancen fra distancen mod Kikkenborgs mål. Målmanden kunne dog følge bolden hele vejen, imens den strøg over kassen.

Begge hold fortsatte udskiftningsmøllen efter en times spil, og Lyngby skiftede seks mand. Deriblandt kom både Parfait Bizoza og Willy Kumado på banen, hvorfor de ligesom Kolbeinn Finnsson fik uofficiel Lyngby-debut.

Få minutter efter indskiftningerne blev Elfsborg tilkendt et lettere tvivlsomt straffespark, som danske Jeppe Okkels omsatte med stor sikkerhed, hvorfor stillingen nu var 2-2.

Det kneb for Lyngby med at sætte spillet sammen i denne fase af kampen, og det var de svenske modstandere, der dikterede med omkring 20 minutter tilbage. Rigtigt farlige blev de dog sjældent i denne fase.

I stedet var indskiftede Mathias Kristensen tæt på at slå til efter 75 minutter, da han opfangede en elegant aflevering i dybden fra Tochi Chukwuani i Elfsborg-feltet. Svenskernes målmand kom dog godt ud af sit mål og kom i vejen for ’MK’.

Chancen satte gang i en god lille Lyngby-periode, og med 10 minutter igen blev det da også 3-2 til Freyr Alexanderssons mandskab.

Mads Kikkenborg slog en lang bold nede fra eget felt, og den snød fuldstændig det blå/sorte svenske forsvar, hvorfor Sævar Magnusson kunne løbe fra alle og flot sparke bolden ind bag målmanden til 3-2.

Efter 86 minutter var Elfsborg tæt på en ny udligning, men en afslutning fra en lettere spids vinkel trillede stille og roligt forbi Lyngby-målet. Mål til svenskerne kunne Lyngby dog ikke undgå i de døende minutter, hvor Elfsborg pressede på.

Et hjørnespark blev taget kort og efterfølgende sendt ind mod forreste stang. Her dukkede Gustav Henriksson op og pandede bolden i kassen fra tæt hold til 3-3.

Elfsborg fortsatte med at mose på i de sidste minutter, og Mads Kikkenborg måtte da også hive en regulær klasseredning ud af ærmet på en forsøg fra tæt hold af Sveinn Gudjohnsen.

På det efterfølgende hjørnespark kunne De Kongeblå dog ikke stå imod længere, da et godt slået indlæg blev pandet i nettet ved bagerste stang af Noah Söderberg til stillingen 3-4, der også blev slutresultatet.

Lyngby BK spiller næste kamp ved Atlantic Cup på fredag, hvor Ulsan Hyundai venter kl. 13:30. Den kamp kan du ligesom i dag takket være Spreadex se på lyngby-boldklub.dk.