En nødvendig pause fra landsholdet

Livet som ung, talentfuld fodboldspiller er ikke en dans på roser, hvis man også vil gøre det godt i gymnasiet. For U19- anføreren Lauge Sandgrav betød det, at han måtte ofre landsholdet for at få hverdagen til at hænge sammen.

Lauge Sandgrav spejder ud over Lyngby Stadion fra tv-studiet bag det ene mål. Han fik fri fra Virum Gymnasium kl. 15, og som så ofte før har han taget jernhesten direkte ud til Lyngby Boldklub. Tidsplanen er stram. En skoledag i 3.g. Så interview til denne artikel. En mental-session med resten af U19-holdet. Så træning – og så hjem til lektierne.

En evig balancegang
”I min familie har vi altid vægtet skolen højt, så for at spille meget fodbold har skolen altid fulgt med. Jeg vil gerne færdiggøre gymnasiet på en ordentlig måde, og jeg er glad for, at Lyngby altid har givet mig pladsen til det,” siger Sandgrav.

En nødvendig pause fra landsholdet Ambitionerne kræver en balancegang, som de færreste 18-årige ville kunne overskue, imens er han meget reflekteret omkring det – og dets begrænsninger. Sandgrav var fast mand fra U16 til U18-landsholdet, inden han tog en modig beslutning. Han fravalgte landsholdet. For at få mere plads i hverdagen – og ikke mindst i hovedet.

”Jeg nåede et punkt i en travl hverdag, som gjorde, at jeg mistede lysten til fodbolden. Hvis jeg ikke valgte landsholdet fra, var jeg bange for, at det ville gå helt i sort.”

Afklaret med fremtiden
Det var Sandgrav selv, som ringede til landstræneren og meldte fra. Hvis hverdagen skulle hænge sammen med skole og fodbold – og et liv ved siden af, var det en nødvendig beslutning.

”Jeg adskiller mig nok fra ret mange andre i den her fodboldverden. Jeg har aldrig haft en kæmpe drøm om at blive fodboldspiller – og ofret alt andet i jagten på det.”

Tankerne om, hvad fremtiden skulle byde på, har han delt med Mads Kristensen (U19-cheftræner), som har været en god sparringspartner. Og med tiden er den talentfulde midtbanespiller blevet klar over, hvad han allerhelst vil. ”Afbrækket fra landsholdet og samtalerne med folk i klubben, har hjulpet mig med at blive afklaret, og nu ved jeg, at jeg gerne vil være professionel fodboldspiller,” siger Sandgrav med et smil.

Tilbage på landsholdet
Selvom det ikke er mange interviews, han har lavet endnu, virker det helt naturligt. Ordene flyver selvsikkert over bordet i tv-studiet. Her kommer han måske selv til at stå omgivet af kameraer og lys. For nylig har Sandgrav igen ringet landstræneren op. Han er klar igen. Men det var absolut ikke en selvfølge, at han ville blive udtaget. For en lille uge siden var hans navn igen at finde i truppen til U19-landsholdet. Midtbanespilleren er udtaget sammen med holdkammeraterne Gustav Mortensen og Tobias Storm.

”Det er virkelig længe siden, at jeg har glædet mig så meget til noget. Jeg føler måske, at jeg skylder noget for at blive udtaget igen efter så lang tid,” forklarer Sandgrav, men han virker ikke til at være tynget af landsholdet. Tværtimod. Til sommer kan alt fokus komme på fodbolden. Han får huen på og kan sætte flueben ud for gymnasiet.

”Jeg glæder mig til at blive en endnu større del af Lyngby Boldklub. Klubben har gang i spændende udvikling med Friends-ejerskabet, nyt stadion og masser af opbakning på lægterne. Jeg var engang bolddreng til en kamp mod Hobro, hvor der var 800 tilskuere. Det er jo en helt anden verden i dag,” smiler Sandgrav.

U17 storsejrede mod FC Nordsjælland

Lyngby Boldklub skriver 2-årig kontrakt med lokalt talent

Er du vores nye regnskabschef?

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products