Et år ude med skade: Nu er Hamalainen fit for fight!

Brian Hamalainen er kommet sig over sin korsbåndsskade, som har holdt ham ude i et år. I weekenden gjorde han comeback i træningskampen mod Brøndby IF, og den stærke forsvarsspiller er meget fortrøsning fuld omkring De Kongeblås forårssæson.

I næsten hele 2021 måtte Brian Hamalainen overvære Lyngby Boldklubs kampe fra sidelinjen. Venstrebacken fik en korsbåndsskade under en træningssession i slutningen af januar og blev efterfølgende opereret i marts.

Fra starten af 2022 ser alting meget lysere ud for Hamalainen, som har været med i opstarten, hvor det både er blevet til spilletid i en intern træningskamp samt i testen mod Brøndby IF, og den rutinerede forsvarsspiller indrømmer, at ventetiden har været hård.

“Den har været lang. En korsbåndsskade er noget, som tager tid. Diagnosen i starten var 9-12 måneder, så det er klart, at den første tid brugte jeg på, at knæet skulle komme sig efter skaden. Knæet skulle være i den bedst mulige forfatning inden operationen, hvilket ville give et bedre forløb efter operationen.”

“Det er klart, at man bliver lidt utålmodig, når man ved, at man først kan starte uret efter operationen, og så har man de ni måneder minimum, som du skal vente.”

“Til sidst ville jeg bare under kniven, så det har været en lang skadesperiode, men nu har jeg noget erfaring med korsbåndsskader, jeg ved ikke, om det er godt eller skidt, så det har også hjulpet mig mentalt, at jeg vidste, hvordan jeg kom igennem trin for trin og de forskellige faser.”

Stadig følt sig en del af holdet

Selvom 2021 stod på meget genoptræning på egen hånd, så sørgede Hamalainen alligevel for at være med omkring holdet både før- og efter træninger.

“Opbakningen har været fantastisk, men igen er det jo klart – stemningen er lidt trykket når uheldet sker. Alle ønsker en det bedste, men man ved også hvad klokken har slået.

“Siden har det været en super støtte, og jeg har prøvet tidligt at ramme den samme rytme som holdet ved at møde ind, når de møder ind for at træne. I princippet kunne jeg sagtens have holdt mig for mig selv og kørt mit eget forløb, men det andet har hjulpet mig helt vildt – at være en del af atmosfæren i et omklædningsrum både før- og efter træning. Drengene har været helt fantastiske.”

“Det er dejligt at være tilbage på fodboldbanen. En ting er jo, at små skridt man tager løbende, holdtræning, og til sidst træne fuldt med. Men det er lidt specielt, når man så er officielt med til kamp mod et andet hold.”

“Vi spillede jo en intern træningskamp, hvor der lidt var en kampopstilling og kampånd, men det var jo i princippet som mange andre træninger, så det var ikke helt så specielt. Men det var superfedt at være tilbage og have hele den fornemmelse med holdet, når man nærmer sig kamp.”

Glæder sig til konkurrencen

I den kommende tid handler det mest for Hamalainen om at opbygge kampformen til forårets prøvelser i 1. division, hvor han glæder sig til at konkurrere om pladsen i startopstillingen.

“For mig er det stadig en fase, hvor jeg skal bygge på på den kamprelaterede del. Det er også derfor vi bygger på med et kvarter, en halv time, så det ikke fordi jeg tænker, at jeg allerede kan spille 100 procent, men jeg er fortrøsning i forhold til min udvikling og knæets tilvænning.”

“Jeg ser frem til et forår, hvor vi skal fortsætte med at holde fast i vores position i toppen, og det bliver superfedt, når vi kommer ind i slutspillet, når vi skal møde de bedste hold.”

“Der skal vi bare køre på, og jeg glæder mig til at kunne bidrage, enten på banen eller i kampene, eller på træningsbanen og presse Adam (Sørensen, red) og de andre spillere, forklarer Hamalainen med et glimt i øjet.

Lyngbys og Hamalainens næste test bliver mod Hvidovre i den kommende weekend, hvor alt tyder på, at venstrebacken får endnu flere kampminutter i benene.

Kom med bagom den store dag i Hvidovre

Rømer: Hold kæft en forløsning

Highlights: Gense sejren over Viborg FF her

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products