Sørensen efter skadesforløb: ”Er kommet godt igennem det”

Lyngbys 20-årige venstreback Adam Sørensen pådrog sig sidste sommer en korsbåndsskade og kunne se frem til en pause på et års tid. Dermed har den hurtige back haft en lang skadespause, men er tilbage for fuld styrke i denne sæson.

Genoptræningsforløbet har været en lang kamp for Lyngbys nummer 17, og det har krævet sit at komme stærkere ud på den anden side:

”Det har været et hårdt forløb fysisk, men endnu mere mentalt vil jeg sige. At vide der går et år, før man kommer til at spille igen, er svært. Det handler om at fokusere på delmålene og de små succeser undervejs i forløbet. I stedet for at tage det hele som én lang nedtur, har jeg fejret de små sejre,” siger Adam Sørensen, der ikke har spildt tiden i træningslokalet:

”Førhen har jeg haft problemer med baglåret, men i dette forløb har jeg bygget min krop op igen på andre punkter. Så nu står jeg overordnet set godt rent fysisk, hvilket jeg også gjorde til opstarten tidligere på sommeren,” siger han.

Et års benhårdt arbejde

Selvom forløbet har været hårdt og udfordrende for den lynhurtige back, er Sørensen kommet stærkt ud på den anden side:

”Jeg føler, jeg er kommet godt igennem det. Jeg er godt tilfreds med, hvor jeg står, og der har ikke været nogle komplikationer med knæet efterfølgende. Jeg har aldrig trænet så meget, som jeg har gjort i det sidste års tid, og det gør, at jeg står et godt sted nu,” siger Sørensen, der også har taget en lærdom med sig videre:

”Man bliver meget bevidst over hvilke ting, det kræver at komme igennem sådan et skadesforløb. Jeg er blevet mere sikker på, hvad kroppen fortæller til én i forhold til restitution og andre områder.”

Sæsonopstart med stor tillid

Da holdet vendte tilbage fra ferie tidligere på sommeren for at tage hul på sæsonforberedelserne, var det med Adam Sørensen tilbage på fuld styrke. Og det har været en periode, som backen har været særdeles glad for:

”Personligt har det været rigtig fedt i denne opstart. Jeg har fået stor tillid af Freyr med chancer og spilletid selv efter en så lang periode væk fra banen for mig. Jeg har fået lov til at bygge det hele op med indhop i træningskampe og de første par kampe i ligaen. Det sætter jeg meget pris på, og vidner om at trænerteamet har tillid til mig trods mit skadesforløb,” fortæller han.

Nu er fokus på lørdagens hjemmekamp mod Esbjerg fB. Det er første hjemmekamp i sæsonen, og Sørensen ser frem til comebacket på Lyngby Stadion:

”Jeg glæder mig til at spille foran Lyngby-fansene igen, og det bliver forhåbentlig en fed kamp. Vi skal være dominerende på bolden – og græstæppet ser fantastisk ud på stadion. Jeg kan nærmest ikke huske sidste gang, jeg spillede på Lyngby Stadion, så jeg glæder mig helt vildt til det,” slutter han.

Adam Sørensen præsenteres af Det Bitre Hjørne.

Lyngby Boldklub skriver med Akademi-talenter

Forberedelserne er i fuld gang

Karlsen: Har taget gode skridt i den rigtige retning

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products