TÅLMODIGHED, TILTRO OG TILLID

På søndag er der sæsonpremiere, når Lyngby Boldklub gæster Nykøbing FC, og for alvor tager hul på tilværelsen i Nordic Bet Ligaen. Med sig selv som ny træner og med relativ stor udskiftning i truppen, håber Freyr Alexandersson på fansenes og partnernes tålmodighed, tiltro og tillid, mens der arbejdes hårdt på at implementere spilsystemer og skabe relationer.

Freyr Alexandersson havde sin første træning for en måned siden, og i den korte tid i klubben har der været flere salg og også tilgange. På søndag må han også se bort fra Emil Kornvig, der forhandler med en unavngiven klub om et skifte, men det tynger ikke cheftræneren.
”Der er sket meget i klubben på den korte tid, jeg har været her, men sådan er det at arbejde i fodbold. Jeg har stor tiltro til det hold, vi har. Der er høj kvalitet og mange dygtige fodboldspillere med den rigtige indstilling, samt et ret unikt fællesskab.  Med det sagt, så håber jeg, at vi møder forståelse for, at vi har brug for tid til at skabe relationerne til hinanden på banen og få de taktiske ting ind under huden,” forklarer Freyr Alexandersson, der ligesom resten af Lyngby drømmer om, at den om ni måneder står på oprykning, men lige nu har teamet et helt andet fokus. De lange udsigter bliver for abstrakte.
”Vi har en lang sæson foran os, og vores fokus i det daglige er, at vi hver eneste dag skal blive bedre. Vi skal udvikle os. Vi skal bygge på. Vi skal finde hinanden og lidt kedeligt sagt tage en kamp ad gangen.”
Truppen og staben har på et internt møde fastlagt nogle præstationsmål, der skal understøtte udviklingen og det ultimative sæsonmål.
”Vi har sammen sat os nogle delmål i forhold til de præstationer, vi skal levere, og dem skal vi arbejde mod at opfylde. Det er håndgribeligt for os alle og mere kortsigtede mål at arbejde hen mod.”
Udover hjemvendte Magnus Westergaard, træner blandt andre talenterne Lucas Hey, Casper Dani og unge Sanders Ngabo også fast med førsteholdet og styrker truppens bredde.

Taktik, teknik og tempo
De, der så den sidste træningskamp mod Fremad Amager, fik et indblik i, at Freyr Alexandersson arbejder med flere spilsystemer, så der blandt andet kan skiftes mellem 4-3-3 og 3-5-2 i kampene og en konkret vurdering af modstanderen.
”Det skal være svært at spille mod Lyngby. Vi arbejder med flere muligheder, for det har vi kvaliteten og diversiteten i truppen til. Vi har blandt nogle meget hurtige backs, hvilket giver os gode muligheder i det fremadrettede spil,” fortæller Freyr Alexandersson, der også tilføjer, at de forskellige styrker i trænerstaben sættes i spil:
”Vi bygger hver uge nye niveauer på vores spil og har samtidig fokus på, at hver enkelt spiller skal udvikle sig for at bidrage endnu bedre til fællesskabet. Det gælder også for de meget talentfulde spillere, vi har med fra akademiet.”
Samtidig knokles der med spillernes fysik og med at gøre dem, der sidder ude, kampklar, ligesom Petur Knudsen har vænnet sig til græsunderlaget. Flere spillere, der ikke var med i foråret, er også vendt tilbage til træningsbanerne, og Frederik Gytkjær, Emil Nielsen og Adam Sørensen ser stærke ud. Sidstnævnte lynede i den sidste træningskamp mod Fremad Amager. Mange nærmer sig kampformen, og de nye midterstoppere Andreas Bjelland og Kristian Riis bygger hver dag på.
”Vi har en meget kompetent og dedikeret sundhedsstab, der arbejder målrettet med at forbedre fysikken for hver eneste spiller og ikke mindst på at hjælpe de, der er udenfor banen, tilbage på den.”

Kongeblå klapsalver
Freyr Alexandersson har været gæst på Lyngby Stadion og oplevet de kongeblå fans. Noget han ser frem til at genopleve den 7. august.
”Jeg har hørt historierne om, hvordan der stod rigtigt mange Lyngby-fans og sang opbakkende ned mod spillere og stab, efter nedrykningen blev en realitet, og jeg fik gåsehud af videoen derfra. Jeg håber, at spillerne vil få den samme stærke opbakning, når vi går på banen, for det har vi brug for,” siger Freyr Alexandersson og slutter:
”Vi har lovet hinanden, at vi vil kæmpe for logoet på brystet, for vores supportere, for klubben og hinanden hver eneste gang, vi går på banen, og det helt unikke fællesskab, der er i og omkring Lyngby Boldklub, vil bære os langt.”

Alle kampe i Nordic Bet Ligaen kan streames på Viaplay.

Tilgange:
Frederik Ibsen (Kolding IF)
Kristian Riis (FCM)
Petur Knudsen (Runavik)
Abdul Hudu (Hammerby)
Magnus Westergaard (Tilbage fra Hvidovre IF)
Andreas Bjelland (FCK)
Thor Høholt (Lyngby Akademi)
Sebastian Koch (Nykøbing FC – 1/1-2022)

Lyngby Boldklub sælger Parfait Bizoza til FK Haugesund

Kom til lager- og pølsesalg på Lyngby Stadion d. 14. juni

Lyngby Boldklub U15 deltog i Malmø Trophy

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products