Den fysiske træning på akademiet

På trods af de mange coronarestriktioner er det stadig uhyre vigtigt, at akademispillerne opbygger deres fysiske form. Derfor har Lyngby Boldklub og akademiets fysiske træner, Nikolaj Kofoed, været kreative og bygget et udendørs styrketræningsmiljø, så spillerne både kan styrketræne og overholde alle coronarestriktioner.

Da Danmark lukkede ned sidste år gjorde alle indendørs sportsaktiviteter, herunder alle styrketræningscentre, det samme. Derfor byggede akademiets fysiske træner, Nikolaj Koefoed, et udendørs træningslokale på den del af Lyngby Stadion, som er lukket ned som følge af tilskuerrestriktionerne. Dermed kan man træne samtidig med, at man opretholder den gode afstand.

Det er U15-, U17- og U19-holdet, som træner fysisk hver dag. Alle holdene er blevet inddelt i hold af fire spillere og én træner, som man træner sammen med i træningspas af 50 minutter. Selvom det selvfølgelig ikke er optimalt, at spillerne ikke kan træne på banen, ser Nikolaj Kofoed det stadig som en god mulighed for, at opbygge fysikken hos de unge spillere:

“Det er ekstremt vigtigt at holde spillerne i gang, for drengene savner så meget at træne med bold, at jeg er sikker på, at så snart de må det, vil de gøre det flere gange om dagen. Derfor ser vi muligheder i stedet for begrænsninger, og kører hårdt på drengene. Dermed har vi mulighed for at optræne drengene, så grundfysikken står endnu bedre når de bliver lukket på græs igen”, fortæller Nikolaj Koefoed og fortsætter:

“Vi individualiserer al træning så meget som muligt, og drengene har virkeligt taget godt imod konceptet. De forstår selvfølgelig godt hvorfor træningen er vigtig, og der er en rigtigt fed træningskultur på alle tre hold. Derudover synes de, at det er sjovt – nok mest fordi de ikke kan spille med bolden,” fortæller Nikolaj Koefoed med et smil på læben.

Det er en tidligere Lyngby-partner Impuls i Holte, der har lånt alle styrketræningsremedierne til Lyngby fordi de stadig godt vil være Sammen for Lyngby.

Akademiet er støttet af Sydbank og Dansk Miljøanalyse.

Du kan se videoen om det fede træningskoncept her:

Kom med bagom den store dag i Hvidovre

Rømer: Hold kæft en forløsning

Highlights: Gense sejren over Viborg FF her

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products