Spinkel nederlag til de regerende mestre fra SønderjyskE

Modstander: SønderjyskE
Spillested: Sydbank Park
Tid & dato: Kl. 16:30 onsdag d. 16. december

Pokalturneringen er bekendt der hvor drømmen lever, og Lyngby kom ind til opgøret med godt spil og masser af Lyngby-DNA i seneste kamp mod AaB, og samtidig en 9-0-sejr i seneste pokalkamp mod Slagelse B&I. I aften stod den så på Sønderjyske og en meget ujævn bane. Det blev til en tæt, spændende og lang kamp mod de regerende pokalmestre fra Haderslev, som ender med at tage sejren i den forlængede spilletid med 2-1.

FIND DEN SPLINTERNYE
JUBILÆUMSTRØJE HER

Godt offensivt spil på trods af dårlig bane

Som sædvanligt startede kampen som lyn og torden og allerede efter to minutter havde Lyngby allerede fremskaffet sig to store chancer, hvor især frispilningen til Victor Torp var en stor chance, men SønderjyskEs målmand, Nicolai Flø, parrerede den med fødderne. Lyngby var rappe på fødderne til start og efter 8 minutters spil skete et velkonstrueret opspil i Lyngbys højre side, hvor Emil Nielsen med en flad aflevering fandt Warming, hvis afslutning gik direkte i forsvaret. Efter 18 minutter smed Hamalainen en bold i dybden til en livlig Magnus Warming, der satte fart forbi en sønderjysk forsvarsspiller, men afleveringen til Emil Nielsen fandt ikke den ønskede slutdestination. Gode kongeblå takter, hvor drengene gerne vil være offensive og spildominerende på trods af banen beskaffenhed.

Igennem første halvleg var vi stadig mest på banen, men det efterlod rum bag forsvarskæden. Efter 26 minutter slog SønderjyskE kontra og kun en god redning fra Frederik Schram forhindrede sønderjyderne i at score. Umiddelbart efter smagte de deres egen medicin, da Emil Nielsen løb kontra på det efterfølgende hjørne, og en smart stikning til Warming, der var her og der og alle vegne, ender med en afslutning fra spids. Et par minutter efter startede Kevin Tshiembe et angreb med at bryde bolden, og det endte med en halvstor chance til Lyngby. Pølse-John var netop gået ned for at gøre klar til Danmarks bedste pølse-konkurrencen, da SønderjyskE opsnappede bolden og affyrede et skud udenfor feltet. Og symbolsk for pølse-konkurrence, gik bolden forbi Schrams mål, Lyngby vandt denne duel.

Apropos vinde, så fejlbedømte det lyseblå forsvar en bold, og en kvik Victor Torp opsnappede bolden og med et kækt løb gjorde han det til 0-1 på Sydbank Park. Dermed udbyggede han sin Pokalturneringstotal, og blev dermed delt topscorer med 5 kasser i turneringen hvor Europa-drømmen altid lever!

Der gik ikke lang tid efter føringsmålet før SønderjyskE fik mere og mere spil, og allerede i det 40. minut sendte de Haji Wright dybt, der nemt kunne sætte en inderside på og gøre det til 1-1.

Flere Lyngby-debutanter og en pølse-sejr

Flere interessante ting skete i pausen, for udover Pølse-Johns perfekt grillede Lyngby-pølse (selvfølgelig) vandt den licensbetalte titel som “Danmarks bedste pølse”, blev endnu en ung-Lyngby dreng skiftet ind i form at Jakob Vadstrup i stedet for Brian Hamalainen. Allerede efter få minutter gav venstrebacken prøver på sit store talent, da han brød bolden og lagde en velplaceret bold i dybden. En anden ung spiller, Magnus Warming, ville også gøre opmærksom på sig selv, da han efter 60 minutters spil, frækt satte to mand – endda med nel på den ene.

Anden halvleg var mindre smuk end første ditto, men igennem hele kampen viste Lyngby-spillerne vilje og fighterhjerte – som tilfældet også var mod AaB. Og disse egenskaber er vigtige på et dårligt græstæppe og i en pokalturnering, hvor de små ting kan afgøre et holds videre deltagelse.

Med 70 minutter spillet skrev Lyngby Boldklub historie. Her blev den kun 16-årige Lauge Sandgrav den yngste spiller nogensinde for Lyngbys førstehold, og slog dermed Jens Odgaards debut i 2015 med næsten fire måneder. Hans indhop kom efter mange gode præstationer på U19-holdet. Begge dagens debutanter har en stor andel i U19-holdet flotte efterår. Derudover om både Emil Kornvig, Mathias Hebo og Jens Martin Gammelby også på banen og gav fornyet energi til kampen.

Det var aldrig meningen det skulle blive så spændende, og efter 89 minutter blev det endnu mere spændende, for Frederik Schram halvclearede, men Sønderjyske formåede aldrig at gøre chancen rigtig stor. Dermed forblev kampen uafgjort efter de ordinære 90 minutter med resultatet 1-1, og kampen gik i forlænget spilletid; 2×15 minutter.

Forlænget spilletid

Starten på første halvleg af forlænget spilletid var med helt ny energi fra begge hold. Især Pascal Gregor havde fart i støvlerne, for allerede efter seks minutters spil var han blevet sendt to gange i dybden, hvor begge chancer blev reelle muligheder. Efter 102 minutter vendte Pokalturneringens 6. yngste spiller nogensinde lækkert af på to sønderjyder, og lagde den endnu engang bredt til en fri Pascal Gregor, der smed den ind over – dog uden måludbytte.

Efter 107 minutters spil kom Frederik Winther ind i stedet for Christian Greko, og dermed bliver Jakob Vadstrup sat op på en venstre kant. I 112. minut begår Lyngby et dumt frispark, og efter indlægget dumpede den tilfældigt ned til Stefan Gartenmann, der kunne hamre den ind bag en nådesløs Frederik Schram. Efter Gartenmanns mål forsøgte Lyngby med næsten to timers fodbold i benene at komme med et modangreb. En veloplagt og energisk Emil Kornvig fik et frispark på et farligt sted, og selvom Frederik Schram var med oppe og vandt hovedstædsduellen blev det ikke til Lyngbymål. Dog fik Lyngby lagt et solidt pres, men med Schram med oppe gav det mulighed den anden vej. Her forsøgte SønderjyskE sig fra midten, men den gik ved siden af, og det var det sidste der skete inden dommeren fløjtede af til samlet resultat 2-1.