Lyngby støtter op om kampagnen – ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19”

Divisionsforeningen og DBU har i dag lanceret kampagnen ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19”, som vi støtter fuldt op om i Lyngby Boldklub. Vi har ligesom de 11 andre klubber en plan klar, der kan sikre en ansvarlig og sikker afvikling af kampe i Superligaen, der tager hensyn til folks helbred og de gældende corona-restriktioner. Denne plan er godkendt af politiet og sundhedsmyndigheder. Vi er ligesom de andre klubber i dansk fodbold stærkt påvirket af de skærpede restriktioner, og vi håber, at vi i fællesskab kan finde en løsning, så vi sammen kan tage kampen op mod corona.

Nedenstående er pressemeddelelsen fra Divisionsforeningen og DBU

Sikkert stadion under COVID-19

Nu lanceres kampagnen ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19”. Målet er at fortælle fans, partnere og myndigheder, hvordan fodboldkampe afvikles under ”Superligaordningen”, og at en genåbning af ordningen er nødvendig og fuldt forsvarlig.

Siden corona-krisen ramte Danmark, er dansk fodbold gået forrest i kampen for at sikre forsvarlige forhold for spillere og tilskuere på stadion. I samarbejde med myndighederne blev den såkaldte ”Superligaordning” udviklet. Ordningen betyder, at stadion indrettes i et antal sektioner med max 500 tilskuere i hver. Herudover sidder tilskuerne ned på en fast plads med minimum 1 meters afstand. Og ved billetkøb indhentes placerings- og kontaktoplysninger, så man efterfølgende kan hjælpe myndighederne med smitteopsporing. Myndighederne har siden suspenderet ordningen frem til d. 1. november.

Oplysningskampagnen ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19” har til formål at vise, hvordan professionelle fodboldkampe ansvarligt kan afvikles i en corona-tid. Det sker blandt andet med en oplysningsvideo på sociale medier, information til myndigheder og dialog med fodboldfans.

”Vi forstår ikke, hvorfor en løsning, som dokumenteret fungerer og er vigtig for at dæmpe COVID-19’s skader på beskæftigelse og økonomi, skal lukkes ned. Der er p.t. afviklet 46 kampe under Superligaordningen, uden at der er konstateret smittespredning i forbindelse med de udendørs kampe. Der er tale om en misforståelse, hvis folk tror, at vi afvikler fodboldkampe med flere tusinde personer, som frit kan blande sig med hinanden. Det er ikke tilfældet. Derfor har vi et behov for at oplyse både fans og myndigheder om, hvordan ordningen konkret fungerer, for den viser tydeligt, at der er tale om en forsvarlig adfærd på stadion og en tryg tilskuerrejse,” lyder det fra direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Corona-restriktionerne rammer dansk fodbold hårdt. Hvis corona-begrænsningerne fortsætter, risikerer klubberne alene i 3F Superliga og 1. Division at miste op mod 850 millioner kr. Det viser en analyse fra Deloitte. Det er ikke kun dansk klubfodbold, der er økonomisk ramt af de øgede restriktioner. Det gælder hele fodbolden, hvor også DBU´s landshold, Gjensidige Kvindeligaen og breddefodbolden mærker de voldsomme konsekvenser, forklarer administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen:

”Situationen er meget alvorlig. Klubberne og DBU er hårdt ramt, og de nuværende restriktioner har enorme konsekvenser. Både for DBU´s landshold, de professionelle herreklubber, Kvindeligaen og breddeklubberne. Hele dansk fodbold bliver ramt, og den rivende udvikling, der er i gang, kan ende med at blive slået markant tilbage,” udtaler Jakob Jensen.

Nedlukningen af Superligaordningen rammer også kampe i UEFA-regi – såsom fx Danmarks landskampe og FC Midtjyllands kommende Champions League-opgør mod Ajax, Liverpool og Atalanta. UEFA har ellers tilladt, at 30 procent af et stadions kapacitet udnyttes til tilskuere efter særlige corona-protokoller, hvis det tillades af lokale myndigheder. Så når tilskuere for eksempel ikke har haft adgang til efterårets mange landskampe, betyder det manglende indtægter for DBU på 20-25 millioner kroner. Penge, der blandt andet skal gå til at udvikle børnefodbold og talentudvikling. Indtil videre har Herrelandsholdet spillet for tomme tribuner mod store nationer som Belgien og England. Forude venter Island og håbet er, at selvom DBU allerede har tabt store summer, så kan dansk fodbold vinde en smule ved at åbne stadiondørene til et betydeligt større antal tilskuere end hidtil.

Dansk fodbold har altid sat folkesundheden forrest og bakket op om de nødvendige foranstaltninger, som regeringen og myndigheder har iværksat. Men med alle de tiltag og alle de investeringer, der er lavet for at mindske smittespredning på stadion, mener vi ikke at suspenderingen af Superligaordningen er nødvendig.

Den fulde video om Superligaordningen kan ses på superliga.dk/superligaordningen eller kan downloades her.

For yderligere oplysninger kontakt direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen (tlf. 2068 3055) og kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer (tlf. 6016 3711) 

Fakta om Superligaordningen

Under Superligaordningen er samtlige 3F Superliga og 1. Division stadions blevet opdelt i sektioner á max 500 personer med egne ind -og udgange – ligesom der er separate toiletter og boder i hver sektion.

For 14 klubber er der udarbejdet en sundhedsplan godkendt af politi og sundhedsmyndigheder, der beskriver, hvordan smitterisikoen minimeres under hele stadionbesøget.

Personalet, man møder på stadion, er trænet i korrekt brug af værnemidler, hygiejne og hvordan man skal agere for at minimere smitterisiko.

Samtlige sæder er nummererede. Ofte er hvert andet sæde tomt, så der sikres passende afstand, og at alle sidder ned under kampen.

Ved billetkøb registreres, hvor alle sidder på stadion. Skulle en person blive konstateret smittet, kan alle i samme sektion kontaktes og blive opfordret til test.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products