Maurits Kjærgaard udvalgt på prestigefuld talentliste

Kun ét år efter Lyngby Boldklubs rekordstore salg af unge Maurits Kjærgaard er han at finde på den prestigefyldte Next Generation-talentliste, der er udvalgt af The Guardians eksperter. Han er den eneste dansker på årets liste, der repræsenterer de 60 største fodboldtalenter fra årgang 2003.

Siden The Guardian i 2015 udkom med deres Next Generation-liste, har der været én dansker repræsenteret hvert år med de to andre tidligere Lyngby-spillere i Jacob Bruun Larsen og Jens Odgaard, FCK’eren Victor Jensen, Mads Bidstrup og Mohamed Daramy i fjor. I år var det Maurits Kjærgaards tur til at være en af verdens 60 bedste 2003’ere:

”Det føltes rigtigt godt – og det bekræfter at man er en dygtig fodboldspiller. Men jeg tager det stille og roligt, og holder begge ben på jorden. Det ligger til min natur at jeg altid koncentrerer mig om at blive bedre dag for dag, så jeg tænker slet ikke hvor det ender, men det er altid rart at være blandt de bedste”, fortæller en ydmyg Maurtis Kjærgaard over telefonen.

Maurits Kjærgaard kom til RB Salzburg sidste sommer fra Lyngby Boldklubs akademi, og blev udlejet med det samme til FC Liefering, for at få noget seniorfodboldserfaring. Det har været et match.

Kjærgaard spiller nemlig hver gang for Bo Svenssons mandskab, der ligger nummer to i den næstbedste østrigske række. Seniorfodbold har været rigtigt godt for hans udvikling:

”Jeg har altid elsket at spille fodbold, fordi jeg synes det er sjovt. Derfor passede Lyngbys lidt blødere værdier perfekt til mig, for selvom man spillede mod de bedste, lærte jeg samtidig vigtigheden af ydmyghed og kammeratskab. Derfor tror jeg ikke, at jeg var blevet ligeså god som i andre klubber, men jeg har haft godt af at lære seniorfodbolden at kende i Liefering, hvor jeg er modnet som fodboldspiller”, fortæller Maurits Kjærgaard.

Maurits Kjærgaard startede blandt andet inde i RB Salzburg U19 semifinalekamp i UEFA Youth League, hvor de senere vindere fra Real Madrid blev for stor en mundfuld. Derudover er den 17-årige dansker fast inventar på U19-landsholdet.

The Guardian har lavet Next Generation-listen siden 2015. Siden dengang er følgende danskere blevet valgt:

2015: Jacob Bruun Larsen fra Lyngby
2016: Jens Odgaard fra Lyngby
2017: Victor Jensen fra FCK
2018: Mads Bidstrup fra FCK
2019: Mohamed Daramy fra FCK
2020: Maurits Kjærgaard fra Lyngby

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Nissan har netop fået et stærk begrænset antal ARIYA Advance 63 kWh Limited edition med 3,6 kW AC oplader fra

kun 309.990 kr.

Prøv den i samarbejde med Lyngby Boldklub! Klik og book din prøvetur – så får du også 2 billetter til Lyngby-AGF.

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Din kurv er tom!

Skynd dig at lægge var i din kurv, så den ikke er tom.

Webshop