Klavs Bruun Jørgensen bliver mentaltræner på akademiet

Lyngby Boldklub har ansat den tidligere håndboldlandsholdsspiller og -træner, Klavs Bruun Jørgensen, som ny mentaltræner for akademiholdene.

Efter et helt liv med håndbold skal bolden nu ned ved fødderne for Klavs Bruun Jørgensen. Den 46-årige Virum-borger har takket ja til at blive mentaltræner for Lyngby Boldklubs akademi, hvor han skal arbejde med klubbens talenthold fra U13 til og med U19.

Klavs Bruun Jørgensen skal bruge sin baggrund og ballast som elitesportsudøver og elitetræner til at vejlede, uddanne og klæde Lyngbys unge talenter på til at bryde igennem som seniorspillere.

Talentchef Nicas Kjeldsen er begejstret over at kunne tilføre en så rutineret ressource som Klavs Bruun Jørgensen til klubbens akademi:

”Vi synes, vi har gjort et scoop og løfter niveauet på det miljø, vi tilbyder vores unge talenter. Den erfaring Klavs har omkring holdledelse, det mentale område og det at skulle bryde igennem på højeste niveau giver ham en ballast, som bliver rigtig spændende at få sat i spil. Hans erfaringer og de råd han kan give vores unge spillere er helt unik, og noget vi aldrig har haft før på akademiet” fortæller Nicas Kjeldsen.

Klavs Bruun Jørgensen glæder sig til udfordringen i en ”ny” sportsgren:

”Da jeg først blev kontaktet med idéen om at være mentaltræner og sparringspartner tænkte jeg, at det var spøjst at hive fat i mig, men Andreas Byder kender mig og mit engagement med unge mennesker. Vi snakkede løbende planen igennem, og det føltes helt rigtigt at være en del af et spændende Lyngby-projekt og arbejde med unge talentfulde spillere”, siger han, og fortsætter:

”Dét at det er en anden sport ser jeg ikke som noget problem, da min opgave netop er at udvikle det hele menneske. Derudover kan jobbet give mig nogle anderledes og spændende værktøjer, og dermed også udvikle mig som menneske”.

Klavs Bruun Jørgensen startede sin egen håndboldkarriere og fik sit gennembrud i Virum-Sorgenfri Håndboldklub, men har også været udlandsprofessionel i tysk håndbold samt en profil for både GOG, FCK Håndbold og storsatsende AG København i den danske håndboldliga. Efter karrierestoppet blev Klavs Bruun Jørgensen træner for netop AG København og sidenhen Nordsjælland Håndbold og Team Tvis Holstebro inden han i 2014 blev assistenttræner for Ulrik Wilbek på det danske herrelandshold i håndbold, der blandt andet vandt sølv ved EM i 2014.

Fra 2015 og indtil januar i år var Klavs Bruun Jørgensen landstræner for det danske kvindelandshold. Som aktiv er han noteret for 185 landskampe med en fjerdeplads til VM som bedste resultat.

Klavs Bruun Jørgensen startede sin deltidsstilling i Lyngby Boldklub den 3. august.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products