Afgående U19-træner: ”En stor beslutning”

Efter 24 år i Lyngby Boldklub har Christian Sørensen nu haft sidste arbejdsdag for den klub, han har fulgt hele livet. Karrieren startede helt ungt for den nu 29-årige træner – som så mange andre startede han som barn i Lyngby Boldklubs moderklub, og blev siden da et navn, som kandiderede til en af de eftertragtede pladser på Lyngby Boldklubs ungdomsakademi. Men talentet rakte ikke helt – og derfor skiftede Christian Sørensen spor og blev ungdomstræner i klubben.

14 år på sidelinjen blev det til. Turen går nu til Vestegnen og til Brøndby IF, hvor han skal være cheftræner for de blå-gules U19-hold. Og Sørensen lægger ikke skjul på, at det har været en stor beslutning:

”Jeg har været i Lyngby Boldklub i hele mit liv og klubben og menneskerne i klubben har på mange måder formet en stor del af min identitet – ikke kun som træner, men også som person. Jeg har rigtigt meget at takke alle folk for, uanset om det så har været som trænerkollega, spillere, specialister, ledere og så videre. Og derfor er det selvfølgelig også lidt vemodigt at stoppe, og det var en meget stor beslutning”

”Jeg har haft 24 fantastiske år, og det har været et privilegie for mig at have Lyngby Boldklub som arbejdsplads og samtidig indfri min drøm om at arbejde med fodbold. Der har selvfølgelig været mange op- og nedture igennem årene, men jeg synes at Lyngby nu har fundet tilbage på sporet med en klar strategi og opbakning, og den rejse er jeg stolt af at have været en del af” fortæller Christian Sørensen.

Han har været med på alle klubbens ungdomselitehold. Han har trænet navne som Jacob Bruun, Jens Odgaard og Frederik Winther. Og dermed også haft første paket til, hvad der er så unikt ved talentudviklingen i Lyngby Boldklub:

”Der er fællesskab og empati i miljøet omkring Lyngby, og det gælder både i træner-spiller-relationen og i omklædningsrummene. Det gør, at Lyngby er et trygt sted at udvikle sig, også i en hverdag, hvor alt skal klares hurtigst muligt.”

”Talentudviklingsmiljøerne generelt bliver hårdere og hårdere i takt med den stigende interesse for dygtige, unge spillere. Men i Lyngby er der et miljø, der er trygt og hvor man som et af få steder prioriterer at tilbyde en udvikling, hvor man skynder sig lidt langsommere uden at føle pres hele tiden” fortæller Christian Sørensen.

Selvom han hverken vil tage æren eller skulderklappet for ovenstående – og mange andre – navne, som har taget turen op gennem Lyngbys akademi, så er der ingen tvivl om, at selvtilfredsheden er højest, når de unge slipper igennem nåleøjet og får en karriere:

”For en som brænder for talentudvikling, så er det største at have været med til at udvikle unge fodboldspillere, der får muligheden for at udleve deres drøm som professionel i ind- eller udland. Det er en milepæl hver gang” fortæller Christian Sørensen, der nu ser frem til at prøve et nyt miljø af.

”Det bliver selvfølgelig lidt mærkeligt i starten, bare det at skulle køre bilen en anden vej er jeg ikke vant til. Men når det er sagt, så glæder jeg mig. Jeg ved, at det er udviklende for mig at blive udfordret på andre holdninger og nye indtryk. Samtidig glæder jeg mig også til at komme ind og sætte mit eget præg med de erfaringer jeg har inden for akademi-arbejdet. Det bliver spændende, selvom jeg kommer til at savne Lyngby” fortæller Christian Sørensen.

Christian Sørensen bliver det seneste trænernavn, der er ”uddannet” i Lyngby Boldklub. Landstræner Kasper Hjulmand, Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen, Brentford-manager Thomas Frank, ungdomslandstræner Søren Hermansen, teknisk direktør i FC København Johan Lange samt naturligvis Lyngbys egen Christian Nielsen er andre eksempler på toptrænere med baggrund hos De Kongeblå.

Du kan se flere billeder og indhold om Lyngby Boldklub på vores Facebook,Instagram, LinkedIn og Twitter

Foto: (C) Per Kjærbye/fodboldbilleder.dk

Lyngby Boldklub sælger Parfait Bizoza til FK Haugesund

Kom til lager- og pølsesalg på Lyngby Stadion d. 14. juni

Lyngby Boldklub U15 deltog i Malmø Trophy

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products