Sinatur Frederiksdal: Hotel og konference i naturskønne omgivelser

Omtrent 20 minutters kørsel fra centrum af København, i udkanten af Lyngby og Sorgenfri, findes en idyllisk oase, hvor Frederiksdal Sinatur Hotel og Konference har til huse. Midt i den smukke nordsjællandske natur ligger hotellet, som netop har naturen som en af sine værdier: ”Vi har tre værdier: gastronomi, natur og nærvær. Naturen siger sig selv, da alle hoteller ligger enormt skønt enten i vandkanten eller skovbrynet. Vi vil gerne både kunne kigge på det, når man står inde, men også at kunne udnytte det udenfor: vi har en række aktiviteter at tilbyde vores gæster, afhængigt af hvilket vejr det er, og hvor vi er på sæsonen. Lav-selv skumfiduser over bål i stedet for en traditionel kage om eftermiddagen, men også en tur på mountainbike en formiddag med en guide, der fortæller historien omkring området. Det vigtigste er, at det bliver aktive kvadratmeter af hotellet” forklarer hoteldirektør Claus Nielsen.

Men det er ikke kun selve udnyttelsen af det naturen har at tilbyde, der findes under natur-værdien. Tidligere var der nemlig en ekstra værdi, som nu er blevet lagt ind under natur – miljø og beskyttelsen af selv samme. Søster-hotellet ejer eksempelvis en vindmølle i Herning, som forsyner en lille landsby med mere elektricitet, end de bruger på hotellet og kan derfor fremvise et positivt CO2-regnskab. Miljøbeskyttelsen finder samtidig sin berettigelse under værdien af gastronomisk kvalitet: ”Vi har det økologiske bronzemærke og benytter 30-60 % økologiske råvarer. Det er en vej, vi har valgt, fordi vi gerne vil gøre noget for dyrevelfærden og samtidig vil hjælpe til at efterlade noget til vores børn og børnebørn”. Derfor handler den gastronomiske værdi om kvalitet, oplevelse og madspild. Og det er tydeligt, når man kigger om bag scenerne, at den gastronomiske oplevelse er på toppen af agendaen. På Sinatur laver man alt man kan fra bunden – dvs. man bager sit eget brød, ryger sin egen fisk, laver egen ”nutella”, eller hasselnøddecreme afhængig af hvordan man vil beskrive det, producerer honning fra egne bistader og sågar sin egen øl. ”Alt vi kan komme i nærheden af at sætte vores eget personlige aftryk på, forsøger vi os med, og det er både noget kunderne sætter stor pris på, men samtidig også det, der har hjulpet til at lokke en masse dygtige kokke til” fortæller hoteldirektør Claus Nielsen.
Man må bestemt heller ikke negligere vigtigheden for hotellet i at man mærker den gode stemning, der fylder hele hotellet med positivitet. Og det er tydeligt, at dette er på agendaen, når man bevæger sig igennem hotellet med de naturskønne omgivelser: uanset om du møder de venlige medarbejdere i receptionen eller passerer personale på gangen, så bliver du altid mødt med et smil. Og den positive og familiære stemning er ikke kun centreret omkring interaktionen med personalet i dagligdagen, men også i afviklingen og planlægningen af arrangementer: ”Selvom vi har et gastronomisk kodeks om, at vi skal kunne finde råvarerne tæt på os selv og ikke skal transportere dem på tværs af Europa, så skræddersyer vi stadig arrangementerne til vores gæsters ønsker. Vi vil altid foreslå vores eget personlige præg på en menu med lokale råvarer, men har du forelsket dig i en aften med eksempelvis helt traditionelt asiatisk eller mexicansk mad, så laver vi med glæde det. Det er ikke vores job at være moralens vogter” fortsætter Claus Nielsen.
Det vigtigste at vide om Frederiksdal Sinatur er nok den store grad af fleksibilitet, der hersker for at få alle arrangementer til at fungere så godt som muligt. Om det er at tage udfordringen op med at lave en komplet vegansk menu til et bryllup for 130 personer, eller om det er at åbne mødelokaler for at børn kan få lov at sætte en film på, når de voksnes samtaler bliver kedelige, så er der ingen tvivl om, at det er gæsternes ønsker, der kommer i første række, og at man imødekommer gæsternes ønsker, alt det man kan. Det bevises også af de gummistøvler med Sinatur-logo, man kan finde i foyeren, som gæsterne kan benytte til at udnytte naturen, hvis de ikke selv har fået det helt rigtige fodtøj med.
Sinatur håber dog også på, at de i endnu højere grad bliver opdaget af lokalbefolkningen, som de i stor grad inviterer til at komme og spise på deres restaurant. Og specielt deres event-aftener er der stor tilslutning til. Deres vildtaften er bestemt et besøg værd. Et gastronomisk helaftensshow bliver stablet på benene af kokkene, som blandt gæsterne får frit lejde til at kreere lige præcis de retter, de kan tænke sig – om det er vildsvin, kronhjort, fasaner eller urfugle, så er det kun fantasien, der sætter grænser på denne aften. Her kan gæsterne bevæge sig rundt blandt hinanden og kokkene og spørge ind til, hvad der bliver kælet for på de forskellige madstationer og få en dialog om, hvilke vine der vil passe perfekt til netop den ret eller den udskæring.
Har du ikke nogen planer næste gang der afholdes vildt- eller skaldyrsaften, er det bestemt aftenen værd at bestille plads til dette event og opleve kokke, der er drevet af deres passion for mad. Skulle man have andre planer de pågældende aftener, bør man kraftigt overveje at bestille bord i restauranten en anden dag. Fordi selvom hotellet primært har konferencer og selskaber, så kan den bestemt benyttes til individet. ”Vi har arbejdet og renoveret for, at det ikke skal virke så hotel-agtigt, så vores foyer ikke bare er en foyer, men også et hyggeområde og flere virksomheder bruger det også til at afholde 1 til 1-samtaler”.
Men hvorfor skal man ultimativt vælge Sinatur? ”Fordi det er et meget ærligt produkt. Vi lover aldrig noget, vi ikke holder i den sidste ende” slutter Claus Nielsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products