Ajax viste klassen og besejrede De Kongeblå

Lyngby spillede friskt til, og havde også flere store chancer – men det overordnede billede viste trods alt klasseforskel i opgøret mellem De Kongeblå og Ajax. Sidstnævnte lignede et hold, der er klar til sæsonstart – og sejren var reelt aldrig i fare for de hollandske stjerner, der vandt med 5-1.
Lørdagens træningskamp var den eneste på træningslejren i Albufeira i Portugal, men den var nær aldrig kommet igang. Kort før kick-off blev dommertrioen trukket ud af kampen af det portugisiske fodboldforbund, der mente at der var mere brug for dommerne andetsteds. Det kostede en forsinkelse på 45 minutter, mens nye dommere nåede frem. Og de første 10 minutter var det sågar to assistentrænere, der tog sig af linjetjansen, mens de to linjevogtere nåede frem. I parentes bemærkes her en pletfri præstation af Lyngbys Mikkel Marker.
I vintersolen kunne Marker, trænereteamet og de godt 200 tilskuere notere sig en offensiv start fra begge mandskaber. Simon Strand debuterede på højre back, og han var en meters penge fra en drømmestart, da han tordnede bolden over mål efter en flot kontra med Mayron George og Bror Blume i centrum. På det tidspunkt var der spillet to minutter – men derfra trykkede Ajax på og overtog helt som ventet teten, og var klart mest på bolden.
Det hollandske storhold, der havde den tidligere Lyngby-spiller Lasse Schøne med i de første 65 minutter, havde dog store problemer med at spille sig igennem til de helt åbne chancer. Og efter otte minutters spil fik det Hakim Ziyech til – fra stående – at trykke af fra distancen. Marokkaneren smaskede bolden uden om en chanceløs Mikkel Andersen og ind i fjerneste hjørne, og så førte Ajax med 1-0.
Derfra var der bedre held for Ajax med at få skabt chancer. Både David Neres og Klaas-Jan Huntelaar havde gode forsøg, som Mikkel Andersen fik pillet. Men efter et kvarters spil lykkedes det igen for de rødklædte at passere Lyngby-målmanden. Donny van de Beek var her målscoreren, da han fulgte op på en ellers udmærket Mikkel Andersen-redning. Minuttet efter scorede van de Beek i øvrigt igen, men blev korrekt dømt offside.
Kort efter målet var Lyngby tæt på at prikke den ind efter et hjørnespark, og generelt var De Kongeblå bedre med i denne periode. Lyngby-holdet var gode i det opbyggende spil, mens Ajax lurede på et par farlige omstillinger over kanterne. De Kongeblå havde dog bedre fat defensivt – og det favorable kampbillede gav pote efter 35 minutter.
Bror Blume erobrede centralt og satte en lynhurtig kontra op. Herolind Shala sendte den dybt til Mayron George, der fornuftigt sparkede hårdt mod Ajax-keeper Onana, der trods en lap på bolden ikke kunne forhindre en Lyngby-reducering til 1-2.
Kort efter var Lyngby igen farlige på en omstilling, men denne gang skulle Mayron George nok have spillet enten Casper Højer eller Bror Blume fri. Costaricaneren holdt lidt for længe på bolden, og så løb en ellers fin omstilling ud i sandet.
Op mod pausen skruede Ajax igen op for gassen, og pludselig satte hollænderne et angreb sammen fra en anden planet. Lækkert småspil og en dyb stikning satte David Neres igennem og han fandt Klaas-Jan Huntelaar centralt, der let kunne lægge bolden ind i et halvtomt mål. Ajax kunne dermed gå til pausen foran med 3-1.
Pausen udnyttede Lyngby til at skifte godt rundt og få aktiveret så mange som muligt. Syv mand blev sendt på banen til 2. halvleg, der startede med to gode frispark. Først Lasse Schøne, der sparkede tæt over mål. Derefter Casper Højer, der gjorde det lidt bedre – Højer tvang Onana til en refleksredning i topklasse, og forsvarsspilleren måtte derfor nøjes med hjørne.
Det skulle dog vise sig som en okay løsning, for på hjørnesparket fløjtede kampens dommer straffe mod Lasse Fosgaard. Indskiftede Mohammed Saeid tog sig af opgaven, men chippene desværre for Lyngby bolden på overliggeren. Lyngby nød dog godt af momentummet og satte flere fornuftige ting op. Især genpresset sad godt, og efter en times spil var Lyngby tæt på igen.
Kevin Tshiembe, der spillede en god kamp i bagkæden, krigede et frispark hjem, som blev taget hurtigt. Rygaard sendte den dybt til Fosgaard, der fandt Jeppe Kjær ved forreste stolpe. Angriberen måtte dog se sin fremragende afslutning tage undersiden af overliggeren. Med lidt held havde Lyngby haft 3-3 på dette tidspunkt.
I stedet blev det 1-4 i den anden ende, hvor Ajax viste vanvittig kynisme. Justin Kluivert snød offsidefælden, og også han spillede uselvisk en kollega fri. Hakim Ziyech noterede sig sin anden scoring i kampen. Og syv minutter senere lukkede og slukkede Donny van de Beek alle muligheder for et Lyngby-comeback, da han trykkede af fra distancen. Via stolpen sendte han Ajax på 5-1.
Lyngby fortsatte ukueligt med at jagte mål, og med lidt held var det også lykkedes for enten Jeppe Kjær eller en ihærdigt arbejdende Gustav Marcussen. Mod slutningen fik vi også lidt dramatik, da en storblødende Jeppe Kjær måtte udgå med et flækket øjenbryn. Lyngby krigene dog fint i mål, og Andreas Larsen fik også meldt sig på banen med en flot dobbeltredning til allersidst.
Lyngby var i hele anden halvleg gode i det etablerede angreb, men det var ofte det sidste touch der manglede i denne træningskamp – der jo trods alt også er årets første. Ajax virkede omvendt skarpe og straffede De Kongeblå benhårdt ved enhver lejlighed. Men sejren, den kan der ikke pilles ved. Ajax vinder i Albufeira med 5-1.
Match Facts:
AFC Ajax – Lyngby Boldklub 5-1 (3-1)
1-0 Hakim Ziyech (8), 2-0 Donny van de Beek (15), 2-1 Mayron George (35), 3-1 Klaas-Jan Huntelaar (39), 4-1 Hakim Ziyech (62), 5-1 Donny van de Beek (70).
Lyngbys hold i 1. halvleg:
1. Mikkel Andersen (GK), 2. Simon Strand, 18. Kevin Tshiembe, 5. Martin Ørnskov, 24. Thomas Sørensen, 17. Casper Højer Nielsen, 7. Jesper Christjansen, 6. Mathias Hebo, 22. Bror Blume, 8. Herolind Shala, 12. Mayron George.
Lyngbys hold i 2. halvleg:
16. Andreas Larsen (GK), 9. Lasse Fosgaard, 18. Kevin Tshiembe, 5. Martin Ørnskov, 17. Casper Højer Nielsen (<-> 6. Mathias Hebo (70)), 3. Michael Lumb, 90. Mohammed Saeid, 7. Jesper Christjansen (<-> 28. Oliver Kjærgaard (70)), 11. Jeppe Kjær, 10. Mikkel Rygaard, 26. Gustav Marcussen.
Ikke benyttet: 40. Oskar Snorre, 19. Kristoffer Larsen, 27. Kim Ojo
Advarsler:
Ingen
Tilskuere:
Ca. 200 på Estadio Municipal de Albufeira

Lyngby Boldklub skriver med Akademi-talenter

Forberedelserne er i fuld gang

Karlsen: Har taget gode skridt i den rigtige retning

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products