Lyngby taber i vildt drama på Brøndby Stadion

Foto:fodboldbilleder.dk

Otte mål, et hattrick og et rødt kort. Der var masser af action, da Lyngby tabte på Brøndby Stadion.
De Kongeblå var på en meget vanskelig opgave søndag aften, da de – mindre end tre døgn efter kampen mod FC Krasnodar i Rusland – gæstede Brøndby Stadion. David Nielsen og trænerteamet i Lyngby havde derfor også roteret en del på holdet, så nogle af de overbelastede spillere kunne få sig velfortjent pause. Brøndby-spillerne var også i kamp torsdag aften, men spillede på hjemmebane, så de slap for en lang rejsedag. Alexander Zorninger havde dog alligevel skiftet en del ud på holdet, der dog fortsat så utroligt stærkt ud med profiler som Hany Mukhtar og Teemu Pukki med fra start.
De udskiftninger, Brøndby havde foretaget, var primært i de bagerste rækker. Det kostede prompte. Der var spillet mindre end to minutter, da den store tyske midtstopper, Bennedikt Röcker, mistede bolden i opspillet. Kim Ojo fik prikket bolden over til Bror Blume, som tog et smart træk og bankede bolden ind. 0-1. Fantastisk start for De Kongeblå.
Den føring holdt dog ikke længe. Få minutter efter var Teemu Pukki helt alene foran mål, og det var kun grundet en fremragende redning af vikarierende Lyngby-keeper, Andreas Larsen, at Lyngby ikke kom bagud. På det efterfølgende hjørnespark mente dagens dommer, Jakob Kehlet, dog, at Lasse Fosgaard havde lidt for godt fat i Christian Nørgaard. Han fløjtede derfor straffespark. Det klarede Andreas Larsen også på fornemmeste vis, men på returen var Jan Kliment første mand på bolden og bragte balance i regnskabet. 1-1 efter fem minutter. En vild åbning på fodboldkampen. Det var ikke til at se, at de to hold burde have trætte ben – for der var højt tempo fra første fløjt.
Derefter fandt kampen sin naturlige rytme. Favoritterne fra Brøndby var mest på bolden, mens Lyngby-spillerne havde fået bedre styr på organisationen og forsvarede sig godt defensivt.
Med omkring 10 minutter tilbage af første halvleg fik Brøndby en stor mulighed. Efter en hjørnesparkskombination stod Teemu Pukki helt fri ved straffesparkspletten. Brøndby-angriberen fik ikke det bedste træf på bolden, men der skulle alligevel en formidabel redning fra Andreas Larsen til for at afværge situationen. Få minutter efter var de gule fra Vestegnen igen tæt på efter en omstilling, men i den situation sparkede Jan Kliment langt over mål fra en ellers god position tæt under mål.
Stik mod spil og chancer kom Lyngby foran kort før pausen. En veloplagt Kim opsnappede bolden i Brøndbys opspil. Den store angriber fandt nogle lækkerier, der ellers ikke kendetegner ham, frem – og som en anden Messi driblede han Brøndby-målmanden, Fredrik Rønnow, og er par af deres forsvarspiller, inden han let kunne sparke bolden ind i et helt tomt mål. En fremragende scoring af Lyngby-spilleren, som også sikrede De Kongeblå et formidabelt udgangspunkt at gå til pause på.
Det udgangspunkt var Brøndbys tyske træner, Alexander Zorninger, ikke tilfreds med. Fra starten af anden halvleg foretog han derfor en dobbeltudskiftning, hvor den normale anfører, Jahan Larsson, og den nyindkøbte midtbanespiller, Lasse Vigen Christensen, kom på banen.
Kort inde i anden halvleg fik Lyngby en kold spand vand i hovedet. Dommeren, Jakob Kehlet, mente, at Lyngby-kreatøren Mikkel Rygaard gik for hårdt ind i en tackling. Han hev derfor et gult kort op af lommen. Det var Mikkel Rygaards anden advarsel og han blev derfor sendt i bad før tid. En svær situation for De Kongeblå, der kunne se frem til at spille næsten hele anden halvleg i undertal.
Det var dog alligevel Lyngby, som fik halvlegens første store chance, da Bror Blume spillede Kristoffer Larsen fri på en omstilling. Nordmanden afsluttede dog centralt i målet og Frederik Rönnow klarede situationen uden de store problemer. En stor mulighed, som Lyngby burde have fået mere ud af.
Det kostede få minutter efter. Oliver Lund blev tacklet i forbindelse med, at han skulle sparke bolden væk. Lasse Vigen Christens opsnappede bolden og lagde den flot over Andreas Larsen. 2-2. Det skabte stor frustration hos Lyngby-spillerne, der mente, at der blev begået et frispark på Oliver Lund i situation. På de første 10 minutter af anden halvleg var De Kongblå altså både kommet en mand i undertal og havde fået udlignet deres føring. Ikke ligefrem en drømmestart på anden halvleg.
Efter 68 minutter blev ondt værre for Lyngby. Jan Kliment fik forlænget et indlæg, der faldt ned for fødderne af en helt fri Lasse Vigen Christensen, som flugtede Brøndby i front og blev noteret for sin anden scoring mindre end 20 minutter efter sin indskiftning. Nu var det for alvor op ad bakke for David Nielsens Lyngby-mandskab.
Der havde været meget modgang for De Kongeblå, men med lidt mere end 20 minutter igen fik din en livline. Kim Ojo sendte Jesper Christjansen i dybden. Han faldt i feltet efter en duel med Paulus Arajuuri. Dommer, Jakob Kehlet, der allerede havde været meget i fokus, pegede på plettet. Til stor frustration for hovedparten af tilskuerne på Brøndby Stadion. Casper Højer Nielsen tog sig sikkert af den mulighed og bragte Lyngby på 3-3.
Heller ikke den stilling holdt længe. Omkring fem minutter efter Lyngbys udligning kom Brøndby igen i front. Jesper Christjansen fejlede på en clearing. Lasse Vigen blev sendt i dybden og han fandt en helt fri Besar Halimi, der let sparkede Brøndby i front uden chance for Andreas Larsen i Lyngby-målet. Få minutter efter blev det sidste håbet slukket for Lyngby-spillerne, da Kasper Fisker fandt en umarkeret Lasse Vigen Christensen, som headede sejren hjem for Brøndby og sikrede sig sit hattrick
Underholdningen fejlede bestemt ikke noget torsdag aften på Brøndby Stadion, da Lyngby tabte 3-5.
Match Facts:
Brøndby IF – Lyngby Boldklub 5-3 (1-2)
0-1 Bror Blume (1)
1-1 Jan Kliment (5)
1-2 Kim Ojo (42)
2-2 Lasse Vigen Christensen (54)
3-2 Lasse Vigen Christensen (68)
3-3 Casper Højer Nielsen (73)
4-3 Besar Halimi (78)
5-3 Lasse Vigen Christensen (83)
Lyngbys startopstilling: 16. Andreas Larsen (GK), 9. Lasse Fosgaard, 30. Hallgrimur Jonasson (c), 48. Oliver Lund, 17. Casper Højer Nielsen – 6. Mathias Hebo, 7. Jesper Christjansen (<-> 28. Oliver Kjærgaard (84)) – 22. Bror Blume (<-> 5. Martin Ørnskov (77)), 10. Mikkel Rygaard – 21. David Boysen (<-> 19. Kristoffer Larsen (27)), 27. Kim Ojo
Ikke benyttet: 1. Mikkel Andersen, 2. Thomas Guldborg Christensen, 3. Michael Lumb, 22. Bror Blume, 18. Kevin Tshiembe
Advarsler:
Lasse Vigen Christensen, Kasper Fisker, Hjörtur Hermannson – Brøndby IF
Casper Højer Nielsen, Oliver Lund, Mikkel Rygaard – Lyngby Boldklub
Udvisninger:
Mikkel Rygaard – Lyngby Boldklub
 Tilskuere:
11.834 på Brøndby Stadion

Lyngby Boldklub sælger Parfait Bizoza til FK Haugesund

Kom til lager- og pølsesalg på Lyngby Stadion d. 14. juni

Lyngby Boldklub U15 deltog i Malmø Trophy

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products