U17 har kæmpet med at finde stabiliteten

Foto: fodboldbilleder.dk
 
U17 har kæmpet med at finde stabiliteten
 
U17-cheftræner Christian Sørensen har flere gange i efteråret set sit mandskab præstere på et meget højt niveau. Bundniveauet har dog omvendt været for lavt
 
Fodbolddanmark er gået på velfortjent juleferie, og ungdomsrækkerne er naturligvis ingen undtagelse. Den 10. december spillede Lyngbys U17-hold deres sidste turneringskamp i år, da de led et 2-3-nederlag på udebane til Randers Freja. Det var den femte kamp i træk uden sejr, hvilket betyder, at De Kongeblå overvintrer på 11. pladsen med 14 point for 13 kampe.
 
”Resultatmæssigt fik vi ikke helt den afslutning på sæsonen, vi gerne ville, selvom vi synes, der var nogle gode takter. Derfor er det lige umiddelbart en lidt ærgerlig følelse, vi står med, fordi vi ikke formåede at følge præstationerne til dørs. For det betyder selvfølgelig noget at gå på ferie med nogle gode resultater,” siger U17-cheftræner Christian Sørensen, som dog ikke vil dvæle ved placeringen her halvvejs gennem sæsonen:
 
”Jeg glæder mig allerede rigtig meget til at starte op igen og fortsætte arbejdet med drengene, og det er egentlig det, der fylder mest. Jeg har faktisk ikke brugt så meget tid på, hvilken følelse vi går på ferie med. Jeg har i stedet brugt tid og kræfter på at fokusere på det fremadrettede, for vi kommer til at tage hul på nogle udfordringer, som jeg glæder mig til at skulle i gang med.”
 
En af holdets udfordringer er blandt andet at vise større stabilitet, for alt for ofte i løbet af efterårssæsonen har U17-talenterne været foran uden at hive sejren i land. Mod AaB var de eksempelvis foran 2-0, men måtte nøjes med 2-2, mens de mod FC Nordsjælland var foran 3-0 og 4-3, inden en sen udligning sikrede rivalerne 4-4.
 
”Helt generelt er billedet, at vi har spillet for mange dårlige anden halvlege, og at vi har spillet for mange dårlige perioder i vores anden halvlege. Til gengæld har vi spillet utroligt mange gode første halvleg, og hvis kampene havde varet 40 minutter, havde vi ligget nummer tre i ligaen med 25 point. Det er absurd at tænke på, når realiteterne er, at vi ligger nummer 11,” siger Christian Sørensen, inden han fortsætter:
 
”Det vidner om et utroligt højt topniveau og nogle dygtige spillere, men det vidner også om et for lavt bundniveau, hvor vi ikke har været i stand til at holde det samme høje niveau gennem en hel kamp.”
 
Afgørende individuelle skridt
Det har dog ikke været ren elendighed for De Kongeblå, som blandt andet vandt deres første fire hjemmebanekampe, indtil topholdet FCK kiggede forbi. Undervejs i stimen blev det til en knusende 6-0-sejr over HB Køge og en 3-0-sejr over OB, så U17-talenterne har flere gange vist deres værd.
 
”Jeg ser et bedre hold og en større tydelighed i vores spillestil, end jeg gjorde i vores første kampe, så vi har helt sikkert bygget på som hold. Men det tydeligste er for mig den udvikling, mange af spillerne har været igennem individuelt,” siger U17-cheftræneren og uddyber:
 
”Det er altid spændende at se, hvilke spillere der tager det afgørende skridt fra førsteårs U17-spiller til at profilere sig som andetårs U17-spiller, og der er flere, som har taget det skridt. Ligeledes har flere af vores nye førsteårsspillere fået smag for, hvad det vil sige at være U17-spiller, og det er der flere, som har responderet fint på med mange spilleminutter i deres første halvår som U17-spiller.”
 
Christian Sørensen er dog opmærksom på, at spillerne er nødt til at lade fødderne tale. 
 
”Vi kan ikke bruge så meget mere tid på at snakke om vores topniveau. Vi skal i stedet til at bruge tiden på at vise det mere kontinuerligt, og så skal vi finde den stabilitet både som hold og individuelt, der er så vigtig,” siger U17-cheftræneren, som er fortrøstningsfuld i forhold til forårssæsonens resterende 13 kampe:
 
”Jeg har en forventning om, at vi kommer til at levere flere stabile præstationer, for så kommer vi også til at vinde nogle flere kampe. Vi er tilfredse med vores topniveau, og vi ved, vi kan spille med mod alle, men det vil være uambitiøst at være tilfreds med vores nuværende pointhøst og placering.”
 
Han og resten af U17-lejren begynder forberedelserne til forårssæsonen den 6. januar.  
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products