Lyngby ude af pokalen efter vildt drama

Foto: fodboldbilleder.dk
Lyngby ude af pokalen efter vildt drama
De Kongeblå havde mere end et enkelt ben videre i DBU Pokalen, da de ved pausen førte 3-0, men et overraskende Kjellerup comeback sendte Superliga-mandskabet ud af pokalen.
 
Tredje runde af DBU Pokalen blev tirsdag sparket i gang, da Lyngby BK gæstede Kjellerup IF på Bjerget, som er navnet på den jyske 2. divisionsklubs stadion. Det var et stærkt Lyngby-mandskab, der stillede til start med en blanding af reserver fra Superliga-holdet og unge talenter fra U19-holdet. Kampen var sat til at starte på det noget utraditionelle tidspunkt 15.15, så der var garanti for dagslys under hele kampen. Der var dog stadigvæk flot fremmøde og fodboldsfest i den lille jyske fodboldklub, der tog i mod Superliga-profilerne fra Lyngby BK på et græstæppe, som kunne gøre de fleste klubber fra Superligaen misundelige.
 
Der var fra kampens begyndelse ingen tvivl om styrkeforholdene mellem de to mandskaber. Lyngby-spillerne var konstant på bolden, og Kjellerup-spillerne var sjældne gæster på Lyngbys banehalvdel.
 
Det var dog alligevel Kjellerup, der fik kampens første mulighed efter 8 minutter, da Kjellerup angriberen Lasse Møberg fik et næsten frit hovedstød tæt på mål, der dog gik forbi Andreas Larsens Lyngby-mål. Det gav Kjellerup-spillerne lidt mere tro på det og de kom lidt mere på bolden, selvom det stadigvæk var Lyngby-drengene, som dominerede.
 
Det store overtag i spil gav også bonus for De Kongeblå. Efter 14 minutters spil drev Jens Odgaard bolden frem og afsluttede selv lidt uden for feltet. Keeperen kunne ikke holde den hårde afslutning og Lasse Rise var hurtigt over returen og gjorde det let til 1-0 til Lyngby. En stor uge for den hjemvendte Lyngby-spiller, der i weekenden fik comeback i Superligaen for De Kongeblå, og nu også sit første mål efter, han er kommet tilbage.
 
I minutterne efter scoringen stod der Lyngby på det hele og Frederik Gytkjær var et par gange tæt på. I det 18. minut var den gal igen for Kjellerup. Efter et hjørnespark, hvor bolden blev headet lidt frem og tilbage faldt bolden ned for fødderne af dagens anfører, Philip Rasmussen, der resolut flugtede bolden ind i målet bag en chanceløs Kjellerup-keeper. 2-0 til Lyngby.
 
Lyngby-spillerne slap i perioden herefter gaspedalen en smule og Kjellerup fik et par afslutninger, men uden at det blev farligt, og niveauforskellen imellem de to mandskaber var generelt til at få øje på. Jens Odgaard var virkelig i spillehumør og viste ved flere lejligheder sit store potentiale. Efter en halv times spil kom han også måltavlen, da han lidt tilfældigt modtog bolden i feltet, og med en hurtig vending og en hård venstrebens afslutning, sparkede han Lyngby foran 3-0, hvilket også var stillingen ved pausen.
 
Starten på anden halvleg lignede første, hvor Lyngby-spillerne var meget på bolden og i fuld kontrol. De Kongeblå var første gang farlige efter 50 minutter, hvor Bror Blume spillede Frederik Gytkjær kort i dybden. Han vendte rundt og afsluttede, men keeperen fik reddet den på stolpen. I den anden ende var Kjellerup også farlige kort efter, hvor Andreas Larsen måtte ud i en dobbelt redning for af forhindre en jysk reducering.
 
Lyngby dominerede fortsat kampen, men stik i mod spil og chancer kom Kjellerup tilbage i opgøret efter 56 minutter. På et hjørnespark, fra banens højre side, steg forsvarsspilleren Jesper Nielsen op og headede en reducering i mål for Kjellerup.
 
Lyngby var efter scoringen stadigvæk farligst, og både indskiftede Lorent Callaku og Jens Odgaard testede Kjellerup-keeperen. I den anden ende var det tydeligt, at Kjellerup-spillerne havde fået mere tro på tingene, og efter 65 minutter var Mathias Gertsen tæt på at gøre det rigtigt spændende, da han akrobatisk forsøgte sig, men bolden røg over mål.
 
Kampen var herefter i en lidt rodet fase, hvor ingen af holdene havde fuldstændigt kontrol over tingene, men der var kontrastød i begge ender. Uden at det dog blev rigtigt farligt. Kjellerup blev dog farlige efter 76 minutter, da de spillede sig igennem Lyngby-forsvaret og Kristoffer Lind kunne reducere for Kjellerup, og for alvor gøre det spændende.
 
Lyngby-spillerne havde mistet grebet om kampen og de unge spillere virkede rystede. Kjellerup-spillerne havde til gengæld fået en ny tro på tingene, og var kommet længere frem på banen. Efter et boldtab af Philip Rasmussen i det 86. minut, angreb Kjellerup hurtigt og Mikkel Dahl udlignede for Kjellerup, efter at han nærmest fik den tacklet forbi Lyngby-keeper, Andreas Larsen. Et fuldstændigt vanvittigt comeback af holdet fra 2. division og et Lyngby-mandskab, der altså mistede kontrollen i anden halvleg.
 
Det betød, at Lyngby og Kjellerup skulle i forlænget spilletid, efter at Lyngby havde været foran 3-0 ved pausen. En helt vanvittig udvikling på en kamp, Lyngby syntes at have vundet ved pausen.
 
Lyngby havde i løbet af anden halvleg brugt alle deres udskiftninger, og var til den forlængede spilletid uden profilerne Lasse Rise, Frederik Gytkjær og Oliver Kjærgaard. Kjellerup-spillerne, der havde masser af selvtillid, var tæt på kort inde i den forlængede spilletid, men Andreas Larsen fik  flot afværget et kvalificeret hovedstød. Kort efter var Kjellerup, der pressede på, igen farlige efter en dødbold, men målscorer Kristoffer Lind sparkede bolden over mål fra tæt afstand.
 
Efter 108 minutters spil blev kollapset totalt for De Kongeblå, da Patrick Bang sparkede bolden i mål til 4-3 til Kjellerup. Målet kom efter, at Kjellerup havde spillet sig igennem i Lyngbys højre side, og selvom Andreas Larsen fik hænderne på bolden gik den stadigvæk i mål. Jublen var herefter ekstatisk på Bjerget i Kjellerup, da en af de største sensationer i pokalturneringen var ved at være hjemme. De unge trætte Lyngby-spillere formåede ikke at svare igen og pokal-fiaskoen var en sandhed for Lyngby, og den historiske sensation hjemme for Kjellerup
 
Match Facts:
Kjellerup IF – Lyngby BK 4-3 (0-3)
1-0 Lasse Rise (14), 2-0 Philip Rasmussen (18), 3-0 Jens Odgaard (30), 1-3 Jesper Nielsen (56), 2-3 Kristoffer Lind (76), 3-3 Mikkel Dahl (86), 3-4 Patrick Bang Nielsen (108)
Lyngbys startopstilling: 16 Andreas Larsen (GK) – 32. Gustav Marcussen, 13. Alexander Munksgaard, 12. Mads Nordam, 17. Casper Højer Nielsen – 28 Oliver Kjærgaard (<-> 36. Lorent Callaku (57)), 14. Philip Rasmussen (c) – 8. Lasse Rise (<-> 33.Troels Nielsen (75)), 22. Bror Blume, 23. Jens Odgaard – 26. Frederik Gytkjær (<-> 34. Simon Vollesen (84))
Ikke benyttet:
40. Oskar Snorre (GK)
Advarsler:
Lasse Andersen – Kjellerup IF
Gustav Marcussen og Alexander Munksgaard – Lyngby BK
Tilskuertal:
512 på Bjerget

Karlsen: Har taget gode skridt i den rigtige retning

Tag med til sæsonens første udekamp

Michael Opoku skal til U19 EM

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products