Fænomenal mandfolkepræstation bag ny 1-0-sejr

Foto: fodboldbilleder.dk
 
Fænomenal mandfolkepræstation bag ny 1-0-sejr
Jeppe Kjær stod for scoringen og Jesper Hansen for miraklerne på stregen, da De Kongeblå torsdag aften leverede en fremragende præstation mod Brøndby, som blev besejret 1-0 på Lyngby Stadion
Kun tre døgn var det siden, at AaB blev besejret 1-0 på Lyngby Stadion, da Brøndby IF torsdag aften gæstede samme arena til et traditionsrigt opgør på Lyngby Stadion i Alka Superligaens 10. spillerunde. Det tætte kampprogram havde fået Lyngby-cheftræner David Nielsen til at ryste posen fra kampens start, og det betød, at den unge FC Midtjylland-lejesvend Alexander Munksgaard fik sin debut i den kongeblå trøje. Derudover var Jeppe Kjær, Bror Blume, Michael Lumb og Mathias Tauber at finde i startopstillingen i modsætning til AaB-kampen, så i alt fem ændringer blandt de 11, der skulle bide forsøge at bide skeer med de blå-gule – i dagens anledning helt i grønt – fra Vestegnen.
Og det gjorde de vældig godt fra kampens start, hvor først Michael Lumb var lige ved at slippe alene forbi gæsternes høje forsvarskæde, mens Jeppe Kjær kort efter satte Benedikt Röcker for dog at sparke over mål fra feltets kant. De fine Lyngby-takter fortsatte efterfølgende, og selvom man ikke kunne registrere de helt åbne målchancer, var det opløftende at se, hvordan De Kongeblå roligt og klogt spillede sig ud af Brøndby-presset ved i særdeleshed at udnytte den megen plads på kanterne. Efterhånden fik gæsterne imidlertid også stemplet ind, og efter knap tyve minutters spil kunne de således notere sig for deres første skud indenfor rammen, da Johan Larsson sendte et frispark af sted mod Jesper Hansen, som forholdsvis nemt kunne parere bolden ud til siden.
Ikke længe efter det forsøg var gæsterne så farlige igen, da de fik kombineret sig op gennem midten og frem til Andrew Hjulsager, som afsluttede i sidenettet. De Kongeblå var i denne fase af kampen mindre farlige end i starten, men i perioder fik de stadig spillet sig frem til et par halve muligheder, som dog sjældent kastede afslutninger af sig. Det gjorde det til gengæld for gæsterne med knap ti minutter til pause, da Jan Kliment gik forbi Thomas Sørensen, men også denne gang bestod Jesper Hansen testen som sidste skanse, og derfor begyndte det efterhånden at ligne 0-0 ved pausen.
Sådan skulle det imidlertid ikke gå, for med få minutter til pause viste Lyngby-spillerne kynisme ved at straffe den højtstående Brøndby-bagkæde. Bror Blume – der i aftenens kamp indtog en rolle som venstre kant – sendte en høj bold over i højre side til Lasse Fosgaard, som med pandebrasken fik dirigeret den direkte videre til Jeppe Kjær. Den hurtige Lyngby-angriber var i vanlig stil snarrådig og kom foran sin oppasser, inden han med et enkelt træk og et frækt lille lob sendte kuglen ind over en fremstormende Frederik Rønnow og i mål – en scoring, der på mange måder mindede om en lignende Jeppe Kjær-genialitet i Silkeborg tidligere på sæsonen. Kort efter lød første halvlegs sidste fløjt, og dermed kunne De Kongeblå gå til pause foran 1-0 efter en flot, disciplineret indsats i de første 45 minutter.
Om den disciplin manglede en smule fra anden halvlegs start, eller om Brøndby simpelthen bare fik bedre held med deres pres, var svært at vurdere, men i hvert fald blev Lyngby-spillerne sat under et stort tryk relativt hurtigt. Godt nok tegnede Mathias Tauber sig for et nærgående hovedstødsforsøg efter blot to minutters spil, men derfra og de næste mange minutter frem sad Brøndby på opgøret. Kort efter testede Kamil Wilczek Jesper Hansen fra kanten af feltet, og ti minutter senere blev Christian Jakobsen spillet helt fri efter flotte kombinationer, men igen var Lyngby-keeperen på plads.
Det samme gjorde sig gældende ikke længe efter, da et af mange Brøndby-indlæg lidt tilfældigt dumpede ned for fødderne af Teemu Pukki. Den finske angriber afsluttede resolut fra kort afstand, men Jesper Hansen nåede at samle benene og dermed hive en ny god redning frem, hvorfor De Kongeblå endnu var med. Det lod til at give fornyet håb den anden vej, hvor Lyngby-spillerne efterhånden begyndte at true på kontraangreb sat ind mod den stadig mere højtstående Brøndby-bagkæde. Desværre manglede skarpheden i den afgørende aflevering to gange hos Michael Lumb og en enkelt gang hos Jesper Christjansen, og derfor stod det fortsat 1-0.
De sidste ti minutter af opgøret var mere eller mindre et rent stormløb mod Lyngby-målet, men som det nok bør være, hvis man skal slå et af ligaens tophold, havde Jesper Hansen en fremragende dag mellem stængerne. Først afværgede han endnu en gang Teemu Pukki – denne gang med fødderne – og kort efter fik han i samarbejde med sit forsvar afvist gæsterne af flere omgange efter et hjørnespark. Lyngby-keeperens sande mesterstykke kom dog med godt fem minutter tilbage, da Kamil Wilczek fik foden på et indlæg i boksen, men selvom Jesper Hansen var gået til den anden side, kom han på mirakuløs vis tilbage og hev en sand verdensklasseredning frem fra repertoiret. Det blev kampens sidste chance, og ikke længe efter kunne Lyngby-spillerne så falde omkuld i græsset og blive tiljublet af en tililende, euforisk bænk, der hjalp til med fejringen af 1-0-sejren.
Med den avancerer De Kongeblå til Alka Superligaens syvendeplads a point med AC Horsens, der kun er højere placeret på grund af en bedre målscore. Allerede på søndag går det løs igen, når Lyngby-spillerne drager til Viborg i jagten på den tredje sejr på stribe.  
Match Facts:
Lyngby BK – Brøndby IF 1-0 (1-0)
1-0 Jeppe Kjær (43)
Lyngbys startopstilling: 1. Jesper Hansen (GK) – 13. Alexander Munksgaard, 4. Mathias Tauber (c), 24. Thomas Sørensen, 3. Michael Lumb – 5. Martin Ørnskov, 7. Jesper Christjansen – 9. Lasse Fosgaard (<-> 30. Hallgrimur Jonasson (83)), 26. Frederik Gytkjær, 22. Bror Blume (<-> 19. Kristoffer Larsen (71)) – 15. Jeppe Kjær (<-> 21. Mikkel Rygaard (56))
Ikke benyttet:
16. Andreas Larsen (GK), 8. Lasse Rise, 14. Philip Rasmussen, 17. Casper Højer Nielsen
Advarsler:
Alexander Munksgaard, Frederik Gytkjær og Michael Lumb – Lyngby BK
Christian Jakobsen og Hjoertur Hermannsson – Brøndby IF
Tilskuertal:
7073 på Lyngby Stadion
 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs mere fra #LYNGBYBK

Få mere forretning med

LB Morgennetværk

Et aktivt netværk fyldt med passionerede erhvervsdrivende

Vil du vide mere om værdien ved at være partner i Lyngby Boldklub?

Så meld dig til vores B2B-nyhedsbrev herunder. Det er gratis og uforpligtende.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products