Med en sikker 3-1 sejr sikrede De Kongeblå avancement i DBU Pokalen

Lyngby avancerer sikkert i Frederiksværk
Lyngby skulle i pokalturneringen møde Frederiksværk FK, der til dagligt spiller i serie 2. En kamp som Lyngby vandt sikkert 3-1, på en flot fodboldaften i Frederiksværk.
De Kongeblå fra Superligaen mod de hvide fra Serie 2. Det var to forskellige verdener, der onsdag aften mødtes til pokalfodbold i Frederiksværk. Frederiksværk FK havde tidligere i turneringen overrasket ved at slå hele fire højere rangerede hold ud af turneringen, hvor også 2. Divisionsholdet Brønshøj BK havde måtte se sig slået af Kim Christensens spillere fra Serie 2.

Frederiksværk by var klædt stolt på til fodboldfest, og klubchefen havde da også omtalt kampen som den største i klubbens korte historie. Og med bragende solskin på en næsten skyfri himmel, var scenen da også sat til en omgang underholdende fodbold. Lyngby var mødt op med et stærkt mandskab, hvor der ikke var sparret på spillere med Superliga erfaring.

Lyngby, der til kampen var klædt på i deres gule udebanedragt, satte sig på spillet fra start, og efter mindre end 3 minutters spil var Casper Højer tæt på at komme i gennem. I en situation, hvor der af Lyngby-spillerne blev appelleret for et muligt straffespark, men det blev ikke fløjtet. Blot halvandet minut senere havde Frederik Gytkjær muligheden for at bringe Lyngby i front på en tilfældig nedfaldsbold tæt under mål, men offensiv-spilleren havde ikke endnu fået indstillet sigtekornet.
Spillerne fra Frederiksværk viste fra start mod og spilleglæde. Det strålede ud af dem, at det var deres livs kamp. Efter 11. minutter fik hjemmeholdet fra serie 2 også en stor mulighed for at bringe sig foran. Det var et gennembrud i banens venstreside, hvor bolden blev tacklet på overliggeren af Lyngby-stopperen Mads Nordam. Det var altså kun centimeter fra en meget overraskende Frederiksværk føring.
Efter 17 minutter gik det dog ikke længere for Frederiksværk. På en hurtig omstilling sendte Bror Blume en stikning af sted til Frederik Gytkjær, der var blevet på den rigtige side af offsiden. Han var dermed alene med keeperen og placerede den sikkert langs jorden til en forventet Lyngby føring. Derefter gik det stærkt. Blot fem minutter efter i kampens 23. minut bliver der begået straffespark mod Gustav Markussen, der flot var løbet i dybden og da han skulle modtage bolden gik Frederiksværk-stopperen i ryggen på ham. Korrekt fløjtet straffe. Det var et straffespark som Frederik Gytkjær sikkert eksekverede.
I minuttet efter var Frederiksværk igen farlige. På en omstilling, hvor et hårdt spark blev rettet af af Mads Nordam, var det kun overliggeren, som holdt Frederiksværk fra en overraskende reducering. Mens Frederiksværk spillerne ærgrede sig udnyttede Lyngby-spillerne deres uopmærksomhed. Kristoffer Larsen blev med en lang bold sendt i dybden, hvor han uselvisk valgte at spille Fredrik Gytkjær helt fri foran mål. Han scorede sikkert, og havde dermed lavet et ægte hattrick. Tre mål efter 25 minutter og målene kun fordelt på otte minutter. Imponerende af den gamle Lyngby-dreng.
Det virkede til at sætte lidt ro på kampen. Lyngby-spillerne virkede tilfredse og spillerne fra Frederiksværk havde ikke evnerne til at presse den anden vej. Det betød 0-3 også var resultatet, da dommer Lars Christoffersen fløjtede til pause. Starten på anden halvleg lignede afslutningen på første. I det 50. minut fik Gytkjær dog en mulighed efter fremragende forarbejde af det unge Lyngby-talent Gustav Markussen, men han kunne ikke udplacere keeperen. Og blot få minutter efter hamrede Kristoffer Larsen et langskud på overliggeren, og på returen blev et Frederik Gytkjær forsøg afvist på stregen.
Det var tydeligt, at trætheden begyndte at sætte ind for serie 2-spillerne, der åbnede mere og mere op bagved. Frederik Gytkjær fik endnu en stor mulighed, hvor han var fri foran mål efter fornemt forarbejde af Danilo og Kristoffer Larsen, men han fik ikke træf på bolden.
Lasse Fosgaard kom på banen efter 61 minutter, og han skulle ikke bruge meget tid før han var farlige foran mål. På et hjørnespark fra Kristoffer Larsen var det kun en forsvarspiller på stregen, der forhindrede Lasse Fosgaard i at komme på scoringstavlen. Som anden halvleg skred frem blev det mere og mere sjældent, at Frederiksværk-spillerne besøgte Lyngbys-banehalvdel.
I det 72. minut var de dog tæt på. Lyngby-målmand Andreas Larsen var gået ud af sit felt for at heade en bold væk, men bolden faldt ned for fødderne af en Frederiksværk-spiller, der forsøgte at sparke den ind udefra i det tomme mål. Det var kun takket være en vågen Casper Højer Nielsen, at Lyngby stadigvæk var foran 0-3. Det var en anden halvleg, der ikke var ligeså underholdende som den første. Lyngby-spillerne kontrollerede spillet, og Frederiksværk-spillerne var ikke meget på bolden. Men på en omstilling i kampens 82. minut lykkedes det Frederiksværk at komme igennem over for Kevin Tshiembe i Lyngby-forsvaret. Frederiksværk angriberen Chris Nielsen blev spillet fri og kunne i to omgange sparke Frederiksværk på 1-3. Det blev fejret som en sejr af de mange lokale Frederiksværk-tilhængere.
Det ændrede dog ikke kampbilledet, og i det 87. minut var Mikkel Rygaard tæt på at bringe Lyngby yderligere foran på et flot langskud, der tvang Frederiksværk-keeperen ud i fuld længde. Det blev kampens sidste chance. Lyngby vandt sikkert 1-3 og avancerer DBU Pokalen.

Frederiksværk FK – Lyngby BK
0-1 Frederik Gytkjær (17), 0-2 Frederik Gytkjær (23), 0-3 Frederik Gytkjær (25), 1-3 Chris Nielsen (82)

16. Andreas Larsen (GK), 11.  17. Casper Højer Nielsen, 30. Hallgrímur Jónasson (c) (<-> 35. Troels Cilius Nielsen (U19)(61)), 12. Mads Nordam, 34. Kevin Tshiembe (U19), 19. Kristoffer Larsen, 22. Bror Blume, 14. Phillip Rasmussen, 32. Gustav Markussen (U19) (21. Mikkel Rygaard (72)), 11. Danilo Arrieta(<-> 9. Lasse Fosgaard(61)), 26. Frederik Gytkjær