Islænding blev matchvinder i hektisk afslutning

Kjartan gjorde det onde ved dominerende Lyngby
Lyngby dominerede og spillede en udmærket kamp i Horsens, men en hektisk afslutning gav alligevel de gule alle tre point. Mikkel Rygaard scorede for De Kongeblå, der tabte 1-2.
Fredag aften var der dømt oprykkerdyst i Horsens! Og her fik tilskuerne umiddelbart en rolig spillemæssig start de første to minutter, men på trods af et lavt spiltempo så tog fanden pludselig ved begge mandskaber. AC Horsens skabte kampens første chance efter små fire minutters spil, da Delphin Tshiembe sendte Lasse Kryger afsted, men kantspillens flade bold bagud i feltet fandt ingen modtager.
Det gjorde André Bjerregaards tværpasning til gengæld to minutter senere. Højrekanten blev lidt heldigt headet fri af Thomas Sørensen og så var Bjerregaard alene igennem med Jesper Hansen. Uselvisk lagde Bjerregaard bolden på tværs og så kunne AC Horsens bringe sig foran ved Kim Aabech.
Knap havde publikum nået at modtage en omgang “Tak skal I ha’ ” fra stadionspeakeren før Lyngby havde svaret igen. De Kongeblå fandt mellemrummet og kombinerede sig fornemt igennem. Det skabte plads til Mikkel Rygaard og Jeppe Kjær – og fra kanten af feltet kunne Mikkel Rygaard udplacere Nicklas Dannevang – fremragende scoring af Rygaard og så var det 1-1.
Kort efter var duoen Kjær og Rygaard på spil igen. Rygaard fik igen god plads i mellemrummet, og denne gang spillede han Jeppe Kjær fri. Angriberen trykkede resolut af og kun hurtige reflekser fra Nicklas Dannevang forhindrede at bolden smuttede mellem benene på den tidligere Brønshøj-keeper.
Hjemmeholdet kunne også lege med, og efter et hjørnespark i det 12. minut var det lige ved at blive 2-1 til de gule. Bolden hoppede og dansede i det lille felt, men til sidst kunne Mads Nordam sparke en befrier og sikre Lyngby et minuts pusterum inden Peter Nymann trykkede af – dog forbi fjerneste stolpe.
Efter den hektiske start var der tilsyneladende kollektiv enighed om at slippe foden fra gaspedalen en smule. Det var småt med de helt åbne chancer de efterfølgende tyve minutter, om end Jeppe Kjær på en fiks stikning fra Mikkel Rygaard burde have testet Nicklas Dannevang. Kjærs dribling forbi Horsens-keeperen blev dog for lang og gik til målspark. Kort efter var Delphin Tshiembe lidt tilfældigt manden for en afslutning mod Jesper Hansen, men Lyngby-målmanden havde styr på afslutningen.
Kristoffer Larsen og Jeppe Kjær forsøgte sig også – sidstnævnte efter 38 minutter, da han slap ind bag Horsens-bagkæden igen. Dannevang var dog på plads og reddede bolden til et Hotel Pejsegården-sponseret hjørnespark. Dem havde der været mange af, og hjemmeholdets kombinationer havde været de mest nærgående. Igen efter 41 minutter var Horsens tæt på at skabe en farlig situation, men Lyngby fik afværget – og så kunne de to hold gå til pause med stillingen 1-1.
2. halvleg bød indledningsvis på to løse chancer til først Jeppe Kjær og siden Kristoffer Larsen, men ingen af de to formåede for alvor at sende Dannevang på arbejde. De to muligheder var umiddelbart udbyttet af en offensiv Lyngby-start på de sidste 45 minutter, hvor De Kongeblå formåede at presse spillet ned på Horsens’ halvdel de første 10-12 minutter.
Horsens så man først noget til omkring en times spil, men så skulle der også en kanonredning af Jesper Hansen til for at afværge forsøget fra distancen fra Hallur Hansson – igen opstået efter et nærgående hjørnespark. Horsens holdt presset på det efterfølgende hjørne, og igen her måtte Lyngby hænge i med det yderste af neglene. Tre nærgående hjørnespark blev dog i sidste ende afværget, og så kunne Lyngby påny bygge op.
2. halvlegs hidtil største chance tilfaldt efter 67 minutter ingen andre end Jeppe Brandrup. Han var tydeligvis ikke en del af Horsens defensive mind-set og højrebacken fik lov til at spadsere fra egen position og helt til kanten af feltet – herfra kanonerede Brandrup bolden på overliggeren og tilbage i spil til et lettelsens suk fra hjemmeholdets publikum. Sådan et lød igen efter 73 minutter da Mikkel Rygaard fik bolden inden for skydeafstand. Offensivprofilen tog et træk, gik til bolden og sendte kuglen tæt over mål.
Med et kvarter igen begyndte Horsens så småt at trykke hårdere på, og det gav vind i sejlene for hjemmeholdet, der skabte flere gode situationer ved både André Bjerregaard og Lasse Kryger. Lyngby fik gradvist sværere og sværere ved at afvise, og tanken virkede halvtom. Men ikke desto mindre fik Lyngby alligevel etableret et nyt overtag mod slutningen.
Det gav til gengæld chancer bagude til Horsens, der blandt andet lancerede et godt kontrastød til Kim Aabech, der dog forsøgte driblingen i stedet for at tilbagebetale André Bjerregaard for tilliden i starten af kampen. Lyngby-forsvaret fik afværget, og så kunne de blå etablere et nyt angreb. Mikkel Rygaard chippede bolden ind til Jesper Christjansen, der pludselig var alene med keeper Dannevang. Lyngby-motoren blev dog tromlet ned bagfra af en Horsens-forsvarer, men noget uforstående valgte dommeren ikke at fløjte – og så blev skæbnen hård for Lyngby.
Horsens løb nemlig stort set direkte ned i den anden ende og så kunne Kjartan Finnbogason score og afgøre kampen med sin femte scoring i seks indbyrdes opgør. En ond ånd ved Lyngby, der følte sig ekstra ramt qva den hektiske afslutning. Lyngby forsøgte med en ny chokudligning, men Mikkel Rygaards frisparksforsøg blev læst af Dannevang, der måtte ud i fuld længde. Og heller ikke det efterfølgende hjørne gav pote – Lyngby taber derfor 2-1.
AC Horsens – Lyngby BK 2-1 (1-1)
1-0 Kim Aabech (6), 1-1 Mikkel Rygaard (7), 2-1 Kjartan Finnbogason (87)
1. Jesper Hansen – 20. Jeppe Brandrup, 12. Mads Nordam, 24. Thomas Sørensen (c), 3. Michael Lumb – 5. Martin Ørnskov, 7. Jesper Christjansen – 9. Lasse Fosgaard, 21. Mikkel Rygaard, 19. Kristoffer Larsen (<-> 26. Frederik Gytkjær (82)) – 15. Jeppe Kjær (<-> 22. Bror Blume (62)).
Ikke benyttet: 16. Andreas Larsen, 17. Casper Højer, 30. Hallgrimur Jónasson, 23. Jens Odgaard.