Lyngby Boldklubs nye angriber fortæller om drømme og ambitioner

Lasse Rise: Jeg er stadig sulten
 
Efter fem og et halvt år i Randers og Esbjerg er Lasse Rise vendt hjem til Lyngby, hvor han glæder sig til at vise sit værd. I samarbejde med vores Partner STOC Menswear har vi fået lavet et eksklusivt portrætinterview og fotoshoot med angriberen. 
 
I starten af juni kunne Lyngby Boldklub præsentere sommerens anden transfer, og den nyhed sendte nok en del inkarnerede Lyngby-fans en tur ned ad memory lane. Det nyeste skud på stammen var nemlig en af klubbens fortabte sønner, Lasse Rise, som efter kontraktudløb i Esbjerg fB valgte at fortsætte sin karriere hos De Kongeblå på en kontrakt gældende for det næste halvandet år.
 
”Jeg kender jo klubben og måden at spille på, og jeg ser frem til forhåbentlig at komme til at spille en masse fodbold igen. Jeg kender til alt i og omkring klubben, så valget faldt mig egentlig meget naturligt, og det var også min førsteprioritet hele vejen igennem,” fortæller Lasse Rise om bevæggrundene for skiftet, inden han fortsætter:
 
”Jeg vil gerne vinde en masse fodboldkampe med Lyngby og være en del af et godt team, og så vil jeg selvfølgelig bidrage med det, jeg kan. Jeg vil også gerne hjælpe de unge på vej, for jeg ved, hvad det kræver at slå igennem i Lyngby, og jeg har også set græsset på den anden side, så jeg håber og tror på, at jeg kan give et par gode råd med på vejen.”
 
30-årige Lasse Rise har i den grad set græsset på anden side, for siden han forlod De Kongeblå i januar 2011, har han tjent til dagen og vejen på den ”forkerte” side af Storebælt. Dengang gik turen til Randers FC, hvor det blev til tre og en halv sæson, inden rejsen i sommeren 2014 gik videre til Esbjerg.
 
”Jeg er blevet mere moden og en bedre fodboldspiller, end da jeg senest var i Lyngby. Dengang jeg skiftede til Randers, var det det rigtige for mig, fordi jeg trængte til at stå på egne ben og komme lidt væk fra København og de vante rammer. Det fik jeg i Randers, og jeg er glad for, at jeg tog det skridt,” lyder det fra angriberen, som oplevede både op- og nedture hos kronjyderne.
 
I sin første sæson i Randers rykkede han og holdkammeraterne nemlig ud af Superligaen, mens De Kongeblå blev i rækken, og den udvikling stod ikke ligefrem skrevet i Lasse Rises karriereplan. Han tog dog arbejdshandskerne på og blev belønnet med en hurtig tilbagevenden til det fine selskab allerede den følgende sæson, hvor han undervejs også blev udtaget til Ligalandsholdet.
 
I Superligaen klarede kronjyderne sig flot, men efterhånden begyndte Lasse Rise at tilbringe mere og mere tid uden for banen på grund af skader. Helt naturligt tog han derfor videre i karrieren i sommeren 2014, da Esbjerg var klar til at købe ham fri.
 
”Jeg følte, at jeg trængte til nogle nye øjne på mig og nogle nye omgivelser, og da min gamle træner fra Lyngby-tiden, Niels Frederiksen, ville hente mig til Esbjerg, var jeg ikke i tvivl, også fordi klubben rigtig gerne ville have mig. Desværre tog det længere tid end ventet at komme tilbage fra min skade, så det var egentlig først fra starten af sidste sæson, at jeg følte mig på 100 % igen, og der blev Niels jo hurtigt fyret,” siger Lasse Rise og fortsætter:
 
”Jeg kunne hurtigt mærke, at det ikke lige var min form for fodbold, som Jonas Dal (nuværende Esbjerg-træner, red.) praktiserede, men jeg prøvede selvfølgelig at tilpasse mig så meget, som jeg overhovedet kunne. Det blev dog aldrig nogen stor succes, og det var også en af grundene til, at min og Esbjergs veje skulle skilles.”
 
Skader har altså fyldt alt for meget i de senere år af Lasse Rises karriere, og med tanke på, at han som 25-årig var inde omkring Ligalandsholdet, er det oplagt at spekulere i, hvad det kunne være blevet til uden de mange dage på lazarettet. Det er hovedpersonen selv dog ikke så interesseret i, selvom skaderne selvfølgelig ærgrer ham.
 
”Jeg ville gerne kunne sige, at jeg havde fået en stor udlandskarriere, men man ved jo aldrig, for det er et lille nåleøje, man skal slippe igennem. Det er selvfølgelig pisse ærgerligt at have misset nogle år på grund af skader og ikke have været helt kampdygtig i al den tid, men jeg kan jo ikke ændre på det, så det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over om natten,” siger angriberen, der hellere vil bruge modgangen konstruktivt:
 
”I stedet bruger jeg det som motivation, og jeg er stadig sulten og opsat på at bevise, at der er meget mere tilbage i mig. Derfor var det også vigtigt for mig at tage det rigtige skridt videre i min karriere, så jeg kunne sikre de bedste betingelser for at komme i den bedst mulige forfatning og samtidig have et godt hold omkring mig.”
 
Netop det får Lasse Rise uden tvivl i Lyngby, som af omgivelserne gennem hele sidste sæson blev nævnt, når snakken faldt på den bedste trup i Bet25 Ligaen. Én ting er dog at være bedst i 1. division, noget helt andet er at kunne begå sig i landets bedste fodboldrække, og her håber Lasse Rise naturligvis, at han kan bidrage til en succesfuld kongeblå sæson tilbage i det fine selskab.
 
”Jeg er ikke skiftet hertil for at presse det sidste ud af karrieren, for jeg føler stadig, at jeg har meget at bidrage med. Jeg har været skadesfri i lang tid, så jeg skylder lidt mig selv at finde den bedste udgave af mig selv frem. Det har jeg også haft nogle gode snakke med David om, og vi mener begge, at Lyngby er det rette sted at få det til at ske,” siger Lasse Rise, der – selvom han bliver far til september – ikke vil udelukke et udlandseventyr:
 
”Det skal ikke holde mig tilbage overhovedet at tage til udlandet, selvom jeg bliver far, men jeg er samtidig heller ikke skiftet til Lyngby, fordi jeg tænker, at det bare skal være et kort ophold og så videre. Lige nu fokuserer jeg på, at vi som hold skal vinde nogle kampe og spille noget god fodbold, for jeg er også godt klar over, at det er nødvendigt, hvis udlandet overhovedet skal komme på tale. Jeg koncentrerer mig om Lyngby, og jeg glæder mig helt vildt til at trække trøjen over hovedet, men i fodbold ved man selvfølgelig aldrig, hvad der sker,” slutter Lasse Rise.   
Tekst: Andreas Petersen, Lyngby Boldklub
Styling og foto: STOC Menswear, Nynne Rasmussen

Morten Karlsen er Lyngbys nye cheftræner

Testdag er festdag: Fraulo vandt IR2-testen

Kom til storskærmsarrangement i kanalvejsparken

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products