Talenterne besejret af effektive AGF

De Kongeblås U17- og U19-hold tabte søndag eftermiddag med henholdsvis 3-2 og 1-0 til AGF’s talenter
U17- og U19-talenterne var søndag eftermiddag i aktion på Lyngby Stadion, hvor AGF’s talenter kiggede forbi til De Kongeblås sidste hjemmebanekamp i sæsonen. Selvom rammerne var i orden med lækkert vejr og en toptunet bane, formåede Lyngby-talenterne imidlertid ikke at besejre gæsterne, som vandt knebent i begge tilfælde.
Forsvarsfejl blev kostbar for U19
De ældste talenter lagde først fra land, og her kom Lyngby-spillerne bedst ud af starthullerne. Hurtigt tegnede Lorent Callaku sig for et fint forsøg, mens der i kampens første ti minutter var optræk til flere pæne muligheder. Alligevel var det gæsterne, som først kom frem til en stor chance, da De Kongeblås Kevin Tshiembe mistede bolden som bagerste mand. Den mulighed kvitterede Benjamin Hvidt for ved at hamre kuglen op i nettaget, og dermed var AGF foran 1-0. Få minutter senere var Lorent Callaku så igen i fokus, men hans afslutning fra en lidt spids vinkel blev reddet til hjørne af gæsternes keeper.
På nær ved scoringen havde AGF stort set ikke nærmet sig De Kongeblås mål, men omkring den halve time måtte Jonas Elkjær levere en fin redning på et udmærket forsøg. Det var imidlertid også noget nær den eneste gang, at Lyngby-målmanden måtte i aktion, mens både Mikkel Fossum Basse og Lorent Callaku yderligere tegnede sig for et par forsøg i den anden ende. Ind ville bolden dog ikke, og derfor gik De Kongeblå til pause bagud 1-0 efter en halvleg, hvor de godt nok havde været i teten, men hvor gæsterne havde været skarpest.
Hvis det billede fortsatte, var det dog blot et spørgsmål om tid, før Lyngby-spillerne ville æde sig ind på AGF’erne, men på trods af en pæn mulighed til Emil Welcher tidligt i anden halvleg skabte De Kongeblå ikke det store i de resterende 45 minutter. Derfor endte det 1-0 til de århusianske gæster, og med det nederlag er der nu kun æren tilbage at spille for inden næste weekends sidste kamp i Esbjerg. U19-talenterne befinder sig nemlig isolerede på rækkens tiendeplads uden mulighed for at blive hentet nedefra eller selv hente holdene længere fremme i tabellen.
U17 manglede det sidste
Efterfølgende var det så blevet U17-talenternes tur, og her startede opgøret langt mere jævnbyrdigt og åbent. Ingen af holdene spillede sig dog frem til det helt store, før AGF’erne efter knap tyve minutters spil bragte sig på 1-0 ved bagerste stolpe. I forbindelse med scoringen leverede Oskar Snorre ellers en god redning, men han var uheldig med, at bolden gik i mål via træværket og ham selv, og at han desuden blev skadet i situationen.
Kort efter var Esben Wolf lige ved at få ram på et godt, hårdt indlæg tæt under mål, men i stedet udbyggede gæsterne føringen omkring den halve time efter et flot angreb og en god afslutning. Efterfølgende måtte Oskar Snorre lade sig udskifte og i stedet overlade handskerne til markspilleren Emil Kornvig, men på trods af de svære odds kom De Kongeblå flot tilbage i kampen. Det gjorde de kort inden pausefløjt, hvor Emil Bodholt steg flot til vejrs og headede en dødbold i kassen, hvorfor de to mandskaber gik til pause ved stillingen 2-1.
Dermed var der fornyet håb og tro på tingene fra anden halvlegs start, men bestræbelserne på en udligning led et knæk allerede i anden havlegs første minut, da AGF bragte sig på 3-1 på en hovedstødsscoring. Ti minutter senere fik Waldemar Clem bolden lidt ude i siden, og da ingen af gæsternes spillere for alvor gik til ham, trak han mod kassen og trykkede til sidst 2-3-reduceringen ind bag AGF-målmanden. Selvom De Kongeblå efterfølgende forsøgte at spille sig frem til chancer, havde de det svært mod de kompakte og kyniske gæster, og det endte derfor med et 2-3-nederlag i sæsonens sidste hjemmebanekamp. Det betyder, at U17-talenterne fortsat befinder sig på sjettepladsen inden sæsonens sidste kamp i Esbjerg.