U17 og U19 vandt og spillede uafgjort mod Randers Freja lørdag eftemiddag

Fire point til talenterne i dobbeltopgør

U19 er fortsat ubesejrede i forårets ligakampe efter 0-0 mod Randers Freja, mens U17 kom tilbage på sporet med en 2-1-sejr over kronjyderne

U17 og U19 tog lørdag eftermiddag imod Randers Frejas talenter hjemme på Lyngby Stadion i et klassisk dobbeltopgør, hvor to vidt forskellige dagsordener gjorde sig gældende. U17 jagtede sit første point og mål i det nye år, mens U19 skulle forsøge at bevare sin ubesejrede stime i foråret, og det var sidstnævnte, der først lagde fra land.

U19 fortsat ubesejrede
De to U19-mandskaber greb fra starten kampen meget disciplineret an, og derfor kom ingen af holdene for alvor frem til de helt store muligheder, før der var spillet en halv times tid. Her satte Lyngby-spillerne et flot angreb i gang, som endte hos Jens Odgaard, der tog et træk over til sit venstreben og resolut sparkede bolden på indersiden af stolpen. Returen sprang ud for fødderne af Simon Wæver, men den angrebsivrige højre back misbrugte desværre den pæne chance.

Ud over et par Lyngby-langskud og et enkelt Randers-forsøg, hvor Jonas Elkjær fik afværget med en fin fodparade, var der ikke mere at berette om i første halvleg, og chancerne kom heller ikke ligefrem væltende de næste 45 minutter. Lorent Callaku stod dog for en fin afslutning på en god omstilling, og De Kongeblå havde desuden et par halve muligheder, men ofte manglede det sidste blik for medspilleren eller den sidste kvalitet i afslutning eller aflevering.

Det endte derfor, som det startede, uden scoringer, og det kan ingen af holdene for alvor klage over. Skulle der have været en vinder, havde De Kongeblå mest at byde på, men de kan i stedet glæde sig over, at de med det ene point avancerer til rækkens syvendeplads, mens de tilmed fortsat er ubesejrede i foråret i ligasammenhæng.

U17 tilbage på sporet
Ikke længe efter de ældste talenter blev det U17-holdenes tur, og her startede opgøret i et anderledes hektisk tempo. De Kongeblå satte fra første fløjt gæsterne under stort pres med hurtig boldomgang og aggressivt genpres, men alligevel skulle der gå knap 20 minutter, før den første store mulighed opstod. På et hjørnespark endte en nedfaldsbold for fødderne af Waldemar Clem, men tæt under mål halvkiksede Lyngby-talentet sit forsøg, som derfor gik både over og forbi kassen.

Resten af halvlegen fortsatte med De Kongeblå i dominans, mens Randers Freja enkelte gange viste tænder på kontrastød, men helt fortjent målt på spil og chancer var det hjemmeholdet, som ti minutter inde i anden halvleg bragte sig foran. Rasmus Beyer blev ellers først afvist alene med Randers-keeperen, men returen endte hos Emil Kornvig, som på Laudrup-manér afdriblede en modstander for efterfølgende at banke kuglen op i det korte hjørne uden chance for hverken målmand eller en sprællende forsvarsspiller på stregen.

Kort efter havde De Kongeblå mulighed for at punktere kampen, men først Rasmus Beyer og sidenhen Emil Bodholt misbrugte hver deres store chance, og så slog gæsterne i stedet til i den anden ende, da de bragte sig på 1-1 på en effektiv kontra. Lyngby-talenterne følte sig – med rette – snydt i situationen, hvor en Randers Freja-spiller havde stjålet bolden fra Emilio Simonsen med ulovlige midler, men målet fik lov at stå, og dermed var det igen lige.

Det lavede Oliver Bjerregaard imidlertid om på ikke længe efter, da han på fornem vis curlede bolden over i det lange hjørne uden chance for Randers-keeperen og dermed bragte De Kongeblå på 2-1 – til tydelig forløsning blandt spillere og trænere. Den stilling holdt kampen ud, og dermed fik U17-holdet deres første sejr i forårets U17 Liga, hvor de endnu hænger på i den øverste halvdel.