Lige ved og næsten for U19

Lørdag eftermiddag var Lyngbys U19-hold taget til Odense i jagten på den første sejr siden sæsonpremieren mod FCK i slutningen af august. Her vandt De Kongeblå 2-0, men siden har det knebet med resultaterne, og det var således kun blevet til ét point i de seneste fire kampe før dagens opgør mod OB. Værterne havde imidlertid heller ikke vundet siden sæsonpremieren, og da det oven i købet udelukkende var blevet til nederlag siden da, lignede det et tæt opgør i Ådalen denne lørdag eftermiddag.
Det startede da også jævnbyrdigt ud med et OB-mandskab, der var mest på bolden, mens De Kongeblå stod kompakt og lod hjemmeholdet styre løjerne. Det virkede som en fin plan, for hjemmeholdet spillede sig ikke frem til mange chancer i første halvleg, mens Lyngby-drengene omvendt heller ikke skabte meget i den anden ende. Et frisparksforsøg fra Lorent Callaku, en friløber fra egen banehalvdel til Jens Odgaard og en hovedstødsmulighed efter hjørnespark til Kevin Tshiembe var, hvad der kunne berettes om, og de to hold kunne derfor gå til pause ved stillingen 0-0.
Et kvarter inde i anden halvleg blev dødvandet så endelig brudt. Gustav Marcussen forsøgte at stikke bolden dybt, men afleveringen blev blokeret og landede i stedet tilfældigt ned for fødderne af Christian Akkermann, der bevarede roen og sikkert bragte De Kongeblå foran 1-0. Scoringen tvang naturligt nok hjemmeholdet længere frem på banen, og pladsen udnyttede Lyngby-talenterne til at skabe flere gode muligheder. Hverken Lorent Callaku eller to gange Oliver Kjærgaard kunne dog udnytte mulighederne, og så var skæbnen i stedet hård ved de unge talenter, der fik en kold spand vand i hovedet med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid. Lidt klumpspil på den regnvåde bane resulterede til sidst i en udligning, og så blev det heller ikke denne gang, at U19-holdet fik en tiltrængt sejr.
Omvendt brød de deres stime af nederlag, og med 1-1-resultatet er de nu at finde på U19-ligaens ottendeplads med fem point for seks kampe. Nu venter så en pause på små to uger, før turen går til FC Midtjylland den 25. oktober.