NF: Vi bliver bedre i foråret

Året 2012 er efterhånden ved at gå på hæld. Det har Lyngbys manager Niels Frederiksen udnyttet til at sende en kombineret julehilsen og evaluering af Lyngbys præstationer i 2012:
Det er svært at starte en beretning om året 2012 uden at berøre nedrykningen i sommer.  Nedrykningen fra Superligaen var klart en sportslig skuffelse, men set fra vores synspunkt kom den egentlig mere som et resultat af dårlige præstationer i efteråret 2011 end af at vi hentede for få point i foråret 2012. Det dårlige efterår betød ganske enkelt, at der var for langt op og det blev afgørende – derfor var vores godkendte forår i indeværende år ikke nok til at redde os op på den rigtige side af stregen.
 
Men vi fik vist os frem på trods og 2012 blev endnu engang et år, hvor nogle af vores store talenter – eksempelvis Emil Larsen og AC – trådte ind på den store scene. Som det er bekendt valgte vi at sælge Emil og AC i sommerpausen. Vi havde gerne beholdt begge spillere og de ville uden tvivl kunne have løftet vores spil i 1. division, men salgene skal ses dels i lyset af, at begge havde brug for større udfordringer end de kunne få i Betsafe Ligaen og dels i lyset af, at vi fik nogle ganske attraktive købstilbud på de to spillere. På den måde fik vi også brugt årene i Superligaen til at udvikle og vise nogle af klubbens største talenter frem – og dermed sikre muligheden for et salg til en god pris.
 
På sigt er ambitionen uden tvivl, at vi formår at holde endnu længere tid på vores talenter, men det kræver, at vi kan matche dem på Superliganiveau. Forhåbentlig – eller kan vi tillade os at sige forventeligt – kan vi allerede fra næste sommer igen matche vores største talenter på højeste danske niveau.
 
Præstationerne og resultaterne har i efteråret været svingende og for ustabile. Det har krævet tilvænning at spille i Betsafe Ligaen, hvor fodbold spilles mere fysisk betonet – og det har ikke været vores kop te. Skal efteråret bedømmes kort kan man vel sige, at vi har scoret de mål og produceret de chancer, som vi kunne forvente – til gengæld har vi lukket for mange mål ind og så har vi sat nogle føringer over styr, som vi ikke burde. Der har heldigvis også været mange gode kampe og vi har i højere grad spillet på egne præmisser med en høj boldbesiddelse, som vi er bedst til.
 
Isoleret set er en 5. plads ikke tilfredsstillende, og det er da irriterende når man har ligget nr. 1 og 2 i 18 runder, at man så ryger ned på 5. pladsen i sidste spillerunde før pausen. Men man skal passe på at lægge for meget vægt på tabellen, når rækken er så tæt, som den er. Vi skal sørge for at få lagt på i vores spil i vinterpausen og stå knivskarpt, når de 14 kampe, som skal afvikles på bare 8 uger i foråret, skydes i gang. Det bliver en spændende udfordring, som kræver at vi er mentalt stærke, men vi ved, at vi kan gøre det endnu bedre i foråret.
 
I efteråret 2012 fik vi også vist de nyeste skud på stammen af talenter frem på en rigtig god måde – Yussuf Poulsen, Uffe Bech og Ryan Laursen er eksempler på spillere som viste takter, der lover godt for fremtiden. Alle 3 spillere forlængede i øvrigt deres kontrakter med klubben i løbet af 2012 – og tendensen med, at de unge forlænger deres aftaler er en udvikling, som vi selvsagt er meget glade for.   
 
Glædelig jul til alle
 
Niels Frederiksen

Galleri: Spillernes første dag tilbage efter ferien

Azad Corlu stopper i Lyngby Boldklub

Bliv medlem af De Kongeblå Hjerter

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products