Profilpartner
Profilpartner

KEVIN TSHIEMBE HAR FÅET SIT GENNEMBRUD

"JEG BANDT ALDRIG MINE SNØREBÅND"

UDGIVET: 5.5.2021   I   TEKST: Kristian Maimann   I   FOTO & VIDEO: Rasmus Falck   I   GRAFIK: Daniel Carle   I   SPORTSFOTO: Per Kjærbye

Han er lige blevet 24 år, og dermed er han – ifølge ham selv – nu officielt for gammel til at være et talent. Alligevel er han en af de Lyngby-spillere, der er udråbt til at have det største potentiale.

Kevin N’goyi Tshiembe har på kort tid skiftet tilværelsen som reservespiller ud med en fast plads på holdkortet – og på det seneste kvitteret med flere gode præstationer. Kevin er efter et langt tilløb blevet fast inventar i 3F Superligaen. Men undervejs kunne beretningen om den unge mand fra Tingbjerg godt have taget andre afkørsler. Og der har været mange afkørsler i spil for den 24-årige forsvarsspiller – både de afkørsler, som fører mod andre drømme end fodbolden og de afkørsler, som kunne have ført til et liv på mere bumpet vej.

Vejen, vi møder Kevin på, er en form for ”Barndommens gade”. Vi har startet bilen og kørt de godt 12 kilometer fra Lyngby Stadion og til centrum af Brønshøj. Vi er parkeret i Tingbjerg – en bydel, der er berømt og berygtet – men som for Kevin Tshiembe mest af alt er kendt som ”hjem”.

”Jeg har fået den bedste opvækst, jeg overhovedet kunne få her i Tingbjerg. Det vil mange sikkert sige om deres by, men jeg synes helt ærligt, at Tingbjerg har været et fantastisk sted at vokse op. Der er mange fordomme, og der har været meget kriminalitet og bander og sådan noget der.”

”Jeg har aldrig selv været en del af alt det der. Det er ikke sådan, at jeg har stået og tænkt, at nu var det enten-eller. Selvfølgelig har jeg som ung lavet lidt ting og sager, du ved, hvad jeg mener. Og der er nogle af mine venner, der har taget fodboldvejen, og nogen som har taget andre veje.”

”Jeg har aldrig været i tvivl om, hvilken vej jeg skulle tage.”

Kevin N’Goyi Tshiembe

Født: 31. marts 1997 (24 år)

Født & opvokset: Tingbjerg

”Der er mange fordomme om Tingbjerg, og når man læser nyhederne, forstår jeg godt hvorfor. Der står kun, at der har været skyderier, og at der er problemer med de unge i Tingbjerg. Så jeg kan godt forstå, at folk tænker sådan. Men når du er opvokset her, og du kender de folk, der bor der. Så er det bare noget helt andet.”

For Kevin og vennerne i Tingbjerg er opvæksten ifølge ham selv ”stille og rolig”. Den lille by er centrum for et forstadsliv, der byder på mange af de samme tilbud, som alle andre drenge i byen får. Men fælles for Tingbjerg-området er fodbolden:

”Der ligger jo en boldklub inde i Tingbjerg, som nærmest alle spillede i. Uanset om du var god eller dårlig til fodbold, så har du spillet der. Så du lærer jo alle folk at kende,” fortæller Kevin Tshiembe – med slet skjult henvisning til klubben, det handler om: Brønshøj Boldklub.

Vejen til superligaen

”Jeg har aldrig været i tvivl om,
hvilken vej jeg skulle tage.”

Kevin Tshiembe udvikler sig meget i de trygge rammer. Men en dag bliver det pludselig seriøst, og utroligt nok er det Lyngbys nuværende Head of Coaching Piotr Haren, som Kevin Tshiembes vej krydser:

”Da jeg spillede i Brønshøj, der mødte jeg Piotrs hold fra KB i en kamp. Jeg ved ikke, om han kendte mig fra før, men efter den kamp blev jeg spurgt, om jeg ville starte i KB hos ham.”

”Det var lidt spøjst, for det var faktisk en kamp, hvor jeg kom lidt op og toppes med nogle af deres spillere. Og så stod jeg en uge efter kampen til træning i KB på Piotrs hold. Jeg kunne godt se, at der var nogle af de andre, der kiggede på mig og snakkede om, at jeg var ”ham der” fra kampen mod Brønshøj. Men Piotrs søn Lucas, der også spillede på holdet, var hurtig til at tage godt imod mig og bød mig velkommen.”

”Piotr Haren har været en stor del af min opvækst. Jeg var et sted, hvor jeg var god til fodbold, og jeg vidste det også godt selv, men jeg vidste nok ikke, hvad jeg ville. Der var også venner, der lidt trak den anden vej. Der var nogle episoder, hvor jeg ikke kom til træning, fordi jeg hellere ville være sammen med mine venner. Jeg tror aldrig, Piotr opdagede, at jeg pjækkede fra træning.”

”Jeg bandt aldrig mine snørebånd, da jeg spillede. Piotr var lidt imod det og sagde, at jeg bare en gang skulle prøve at binde mine snørrebånd. Han var sikker på, at jeg ville lave flere mål, end jeg plejede. Så der var en kamp, hvor jeg bandt mine snørrebånd, og hvor jeg endte med at score et par mål. Lige siden der huskede jeg at binde mine sko.”

”Jeg begyndte at blive forsvarsspiller i KB omkring U15. Jeg gik fra at være angriber til at være kant og central midt, og så midterforsvar derefter. Da jeg kom til AB, spillede jeg faktisk 6’er i en 4-3-3. Men så mistede vi en midterforsvarer, og så blev jeg rykket ned i forsvaret permanent. Så det er faktisk ret sent, at jeg begyndte at spille midterforsvar.”

”Når jeg laver mine raids frem i banen, så er det den gamle angriber, der kommer frem i mig.”

Kevins klubhistorik

Brønshøj BK

Brønshøj BK

FCK

FCK

AB

AB

Lyngby BK

Lyngby BK
Kevin Tshiembe

Klubstatistik

Lyngby Boldklub
Kampe spillet
0
Mål
0
Assist
0
gule kort
0
rødt kort
0

Fra talent til gennembrud

Som 17-årig kom Kevin Tshiembe til Lyngby. Her blev det masser af kampe på klubbens akademihold, inden daværende cheftræner David Nielsen var med til at binde Tshiembe på hans første fuldtidskontrakt i sommeren 2017.

Debuten for Lyngby kom samme sommer, men trods perioder med klumper af førsteholdskampe har det lange stræk ind på førsteholdet ladet vente på sig.

”Min tid har været meget ind og ud. Den sidste del af 2020 spillede jeg slet ikke, og jeg havde udløb til sommer og ingen udsigt til spilletid. Så fik vi ny træner, og Carit kunne godt se mig spille på holdet. Han har vist mig tillid, og jeg har heldigvis kunnet give tilbage på en god måde med nogle gode præstationer, hvis jeg selv skal sige det.”

Klubstatistik

Lyngby Boldklub
Kampe spillet
0
Mål
0
Assist
0
gule kort
0
rødt kort
0

Highlights

KevinTshiembe-highlights
2016 Nu

Lyngby Boldklub

Klubstatistik

Kampe: 80
Mål: 2
Assist: 1
Gule kort: 19
Røde kort: 1

”De sidste par måneder i Lyngby har været rigtig gode. Både for klubben og for mig personligt. Vi har rykket os rigtig meget i forhold til 2020, hvor vi nærmest ikke satte en fod rigtig. Vi har rykket os meget som hold, men også som individuelle personer. Personligt er det gået rigtig godt,” fortæller Kevin Tshiembe.

Sammen med anfører Kasper Enghardt har Tshiembe udgjort midterforsvaret i langt de fleste spilleminutter i forårets kampe.

”Mig og Enghardt er to modsætninger. Men vi har fundet hinanden og fået det til at fungere både på og uden for banen. Enghardt er en leder og en hjælper, og han er der, når man har brug for det. Han har også hjulpet mig meget personligt. Han er jo nærmest min revisor,” griner Kevin Tshiembe.

24 år gammel er Tshiembes endelige gennembrud nu godt i gang. Forvarsspilleren har været på rundens hold, været på forsiden af BT Sporten og blevet et navn, der er kendt i og omkring Superligaen – primært for de gode præstationer.

”Jeg kan godt mærke, at der er kommet mere fokus på mig. Det er ikke noget, jeg har været vant til. Jeg tror aldrig, jeg har været på forsiden af en avis før.”

”BT er en stor avis, så det giver noget pres på en, men det er et pres, som jeg egentlig godt kan håndtere. Det er stort, at ens træner går sådan ud offentligt og snakker sådan om mig. Det er jeg glad for. Om jeg bliver det næste store salg, det må tiden vise.”

”Man får respons fra folk i klubben, fra folk udefra og også fra folk du ikke kender, som giver dig et klap på skulderen og siger, at de synes, man gør det godt. Jeg får beskeder fra unge knægte på sociale medier, der følger med. Det er specielt.”

Kevin med artiklen om karrierens fremtid fra BT Sport
Foto: Rasmus Falck

Noget ved musikken

Tilbage i Brønshøj, hvor drømmen startede får tankerne igen frit løb.

”Hvis jeg ikke var blevet fodboldspiller, så var jeg nok blevet rapper eller lavet musik. Jeg elsker musik og jeg hører musik hver dag. Jeg hører altid musik hjemme, i bilen og på ture. Altid i høretelefonerne eller på højttaler.”

”Jeg lytter til meget forskelligt og mange genrer inden for hip-hop. Jeg hører meget fra UK.”

”Man bliver sgu træt af at høre gangster-rap hele tiden. Jeg lytter da også til Adele og sådan noget. Det er lige meget, hvor hård du er, du lytter altid til et eller andet stille-og-rolig-musik også. Eller glad musik.”

”Jeg har et ritual på kampdage, når jeg lytter til musik i bussen. Hvis jeg starter inde, så hører jeg altid en bestemt sang i høretelefonerne, når vi er ude og kigge på banen. Det er Spark af Benny Jamz. Jeg ved ikke hvorfor, det er bare blevet den sang.”

Kevins 2 hypesongs
Starter inde
Starter ude

Jeg starter stille og roligt ud, og så bygger vi det op. Og så til sidst når vi til det der tramp og Hebos dakkedak

”De andre fra holdet tror, at fordi de hører sådan noget tramp, hvor bassen bare er skruet helt op, så får det dem i gang inden kampen. Jeg bliver skør, hvis jeg hører sådan noget hele timen op til kamp. Det er også derfor, jeg styrer musikken. Jeg er ikke selvisk og sætter ikke kun det på, jeg selv kan lide. Jeg starter stille og roligt ud, og så bygger vi det op. Og så til sidst, når vi til det der tramp og Hebos dakkedak,” griner Kevin Tshiembe.

Rundvisningen i Tingbjerg nærmer sig sin ende. Og turen ud går samme vej, som turen ind. Udover fodboldklubben Brønshøj,

”Tingbjerg er en speciel by, en god by. Det er en lille by, der er lukket inde. Der er kun en vej ind med bil, og der er kun samme vej ud. Næsten alle kender hinanden, og der er et stort fællesskab. Hvis man ikke kender hinanden fra skolen, så kender man hinanden fra Brønshøj Boldklub. Alle, der har boet i Tingbjerg, har spillet der på et tidspunkt, og jeg ville ønske, at der var flere, som tog herud, og så hvordan her var. Jeg kunne ikke ønske et bedre sted at være vokset op.”

Kevins 10 anbefalinger til jer

Kevin Tshiembe

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products