Det Bitre Hjørne tog i forrige weekend den lange tur til USA for at se nærmere på Lyngby Boldklubs samarbejdspartner, Philadelphia Union. Fanfraktionen havde en fantastisk og mindeværdig tur.
I maj offentliggjorde Lyngby Boldklub, at man havde fået Philadelphia Union som sportslig samarbejdspartner, og at ejergruppen bag dem havde købt 10% af Lyngby Boldklub.
Samarbejdet er kommet godt fra land, og nyheden er blevet taget godt imod i kongeblå kredse. Faktisk så godt, at seks medlemmer af ’Det Bitre Hjørne’, der består af mangeårige og dedikerede LBK-fans, i forrige weekend besluttede sig for at tage turen hele vejen til New York for at se Philadelphia Union i aktion og for at komme endnu tættere på samarbejdsklubben.
Kim Marott stod bag turen til New York, og han mærkede hurtigt interesse fra andre medlemmer af ’Det Bitre Hjørne’.
– Jeg har aldrig haft det store tilhørsforhold til MLS, men efter samarbejdet med Philadelphia Union ligesom kom frem, så har jeg fulgt klubben og læst en masse om dem. Det var selvfølgelig lidt en gimmick og en sjov idé, at vi skulle tage til USA og se en kamp med dem, men da jeg så skrev i vores interne gruppe, så var der hurtigt nogen, der greb idéen, og derfra gik det bare stærkt. Der var faktisk flere end os seks, der var afsted, som gerne ville have været med, så det kan sagtens være, at vi laver en tur igen en dag, siger Kim Marott inden, at han uddyber årsagen til at tage af sted.
– Det er skide sjovt, at der er den her relation til Lyngby Boldklub, og selvom de kun ejer 10% af Lyngby Boldklub, så synes jeg, at der er en reel søsterklubsfølelse. Man har ligesom noget sammen med dem. Så det skulle vi selvfølgelig over at se og mærke, hvad var for noget.
VIP-behandling og mødet med ’Sons of Ben’
Turen til USA var en weekendtur, men det endte ikke ligefrem med, at Kim Marott og de fem øvrige fra ’Det Bitre Hjørne’ manglede nye indtryk og store oplevelser.
Efter forsinkelser, diverse godkendelser i lufthavnen og en taxatur var gruppen godt og vel brugt, men efter en hurtig tur til Times Square og et par øl, var de dagen efter klar til en begivenhedsrig dag, hvor New York Red Bulls tog imod Philadelphia Union på Red Bull Arena.
Iført Lyngby-trøjer begav Kim Marott og co. sig mod stadion.
– Vi tager mod Red Bull Arena i vores Lyngby-trøjer, og det går jo igennem Newark. Der var en vild stemning og et hardcore miljø. Som Søren Fischer sagde, så kunne vi lige så godt have skrevet ’rul os’ i panden, men vi kom over i noget nybyggeri, hvor Red Bull Arena så ligger ud til vandet. Der var masser af familieaktiviteter, store biler og konkurrencer, men derudover en stille og rolig fankultur, fortæller Marott inden, at han fortsætter.
– Vi skulle så mødes med ’Sons of Ben’, der er en supportergruppe for Philadelphia Union. De kom med bus og var omkring 35. Så vores seks Lyngby-trøjer fyldte pludselig meget, griner han.
– Vi fik præsenteret os, og nogle af dem havde allerede hørt om os, og at vi ville komme. Alle var super søde og meget interesserede i Lyngby Boldklub. Der var en del, der ville have taget billeder med os, og generelt var det bare en rigtig fin oplevelse allerede der.
Lyngby-drengene skulle herefter ind på stadion, og her tog Philadelphia mildest talt sig rigtig godt af de kongeblå fans.
– Vi mødtes med den ene af vores kontaktpersoner fra Philadelphia Union, og de sørgede bare for, at vi nærmest fik VIP-behandling selvom de var på udebane. Det var en kæmpe oplevelse. Vi kom ind på det her store stadion, der jo er på niveau med de største stadions i Danmark. Vi går rundt om banen med vores Lyngby-trøjer på samt det danske flag, og alle glor helt vildt og tænker, ’hvem fanden er de?’. Michael Uhre vinker lige til os og siger, at han kommer over og snakker med os efter kampen. Herefter går vi op på udebaneafsnittet, hvor vi ser kampen fra, siger Kim Marott inden, han fortæller om oplevelsen på udebaneafsnittet.
– Fankulturen i USA er meget anderledes, end vi er vant til. Vi levede med i kampen og forsøget at synge lidt med på Sons of Bens’ sange, og folk blev mere og mere nysgerrige på os. Det var sjovt at opleve, fortæller Marott.
Philadelphia Union vandt kampen med 2-0 – blandt andet via et mål af Michael Uhre, som gjorde det til 1-0. Angriberen havde lovet Kim Marott og co. at hilse på efter kampen, og det løfte holdt han kort efter slutfløjt.
– Vi fik lov til at komme ned på banen efter kampen, hvor Michael Uhre så kom hen og snakkede med os. Han er jo bare verdens sødeste mand. Vi prikker lidt til ham ift. at komme til Lyngby, men det var nok ikke lige nu, griner Kim Marott, som også endte med at stille op til et interview til Philadelphias egne platforme.
Samarbejdet er et kæmpe plus
’Det Bitre Hjørne’ består af omkring 60 Lyngby-fans, hvoraf mange af dem har været i rigtig, rigtig mange år, som Kim Marott selv beskriver det.
Navnet på fanfraktionen skal dog tages med et glimt i øjet – alt var trods alt ikke nødvendigvis bedre i gamle dage.
Det er Lyngby Boldklubs samarbejde med Philadelphia Union et godt eksempel på, og Kim Marott ser da også yderst positivt på samarbejdet som helhed.
– Vi er nødt til at være openminded i Danmark og i Lyngby Boldklub – ellers overlever man ikke på den lange bane. Hvis det betyder en minoritetsejer, så bakker vi op om det. Jeg ser det kun som et kæmpe plus, at der er nogen, der ser noget fedt i Lyngby Boldklub, og at de årsager ikke udelukkende er økonomiske, siger han inden, at han fortsætter.
– Jeg synes, at der i fanmiljøet er en stor forståelse for, at man bliver nødt til at tænke kreativt for at fortsætte udviklingen. Nu er amerikanerne kommet ind og foreløbigt købt 10%, og så længe klubben og Friends of Lyngby fortsat har magten, så synes jeg, at det er rent win/win, slutter Kim Marott.