Morten Karlsen er Lyngbys nye cheftræner

De Kongeblå har fået ny cheftræner. Valget er faldet på 45-årige Morten Karlsen, som har fået en 2-årig kontrakt.

Lyngby Boldklub har fundet sin nye cheftræner efter afskeden med David Nielsen, der stoppede i klubben efter den forgangne sæson.

Valget er faldet på Morten Karlsen, som kommer til fra amerikanske Orange County, hvor han har været i halvandet år – først som assistenttræner, men i det seneste års tid som cheftræner, hvor han har haft stor succes.

Karlsen er således flere gange blevet hædret for sin trænergerning i det californiske, ligesom Lyngby Boldklub har trukket flere positive referencer på den nye cheftræner – blandt andet via klubbens nye netværk i USA.

Adm. direktør Andreas Byder glæder sig over ansættelsen af Morten Karlsen.

– Vi er enormt glade for at have Morten på plads som ny cheftræner, og efter vores samtaler med ham er vi sikre på, at han er den rette profil for os. Vi startede med et bredt felt af omkring 10 kandidater, som vi så fik ned på fem. Morten var den kandidat, vi havde den bedste fornemmelse med, og vi er glade for at han har takket ja til jobbet, siger Andreas Byder og uddyber:

– Morten har været igennem flere forskellige trænerskoler, både i Danmark og udlandet og han har fået det bedste med fra alle verdener. Han har en klar idé om, hvad det er han vil, og han kommer til os med ret solid erfaring og en stor power – men også sult for at bevise sig i Superligaen. Derudover kommer han med et væld af gode anbefalinger fra vores netværk, så vi føler os overbeviste om, at han ikke blot kommer til at passe godt ind i klubben, men også kan skubbe til huset i den rigtige retning, siger Andreas Byder.

Som aktiv var Morten Karlsen i mere end 12 år fast på holdkortet i Æresdivisionen, i Superligaen og i 1.division. Efter den aktive karriere sluttede har Karlsen samlet trænererfaring fra jobs som U19-cheftræner i FC Nordsjælland, cheftræner i HB Køge og assistenttræner i AGF, der var de sidste danske job inden Karlsen i begyndelsen af 2023 tog turen til Orange County.

I Morten Karlsens seneste hele sæson med Orange County sluttede klubben på en fornem 5. plads ud af de 24 hold i USL Championship. Han lukkede i lørdags af med en flot 1-0-sejr på udebane over topholdet Indy Eleven, og rejser nu til Danmark for at støde til De Kongeblå.

Fodboldchef Nicas Kjeldsen glæder sig til samarbejdet:

– Vi har faktisk lige siden vi ansatte Freyr været i gang med at udvikle os til at være et hold, der skal være sindssygt svære at spille imod gennem duelstyrke, kompakthed og stor aggressivitet. Men samtidig har vi en ambition om at vi skal blive endnu bedre på bolden, være lidt bedre til periodevis at skabe kampene samt være fremadrettede og seværdige for vores fantastiske fans. Vi tror på, at Morten er den helt rette profil til at føre det ud i livet. Han kommer med en rigtig god fodbolduddannelse fra hans tidligere klubber, han er tydelig omkring, hvad han vil, og han har i samtalerne med os bevist, at han brænder for at gøre en forskel som cheftræner for Lyngby Boldklub. Så vi glæder os til samarbejdet med Morten, og til for alvor at byde ham velkommen i Lyngby, siger fodboldchefen.

Som aktiv spiller startede Morten Karlsen karrieren i B93, inden han i to år var udlandsprofessionel og spillede 53 kampe i den bedste hollandske række for Zwolle. Siden gik turen tilbage til Danmark og Superligaen, hvor Karlsen spillede 172 Superliga-kampe og 68 1.divisions-kampe for FC Nordsjælland, Randers FC, Esbjerg, HB Køge og Lyngby Boldklub, som Karlsen tilbragte et halvt år hos i efteråret 2012.

Nu vender Karlsen så tilbage til De Kongeblå – på en 2-årig kontrakt frem til sommeren 2026.

For yderligere info:

Frederik Scheuermann, Kommunikationschef

fs@lyngby-boldklub.dk / Tlf. 3134 6451

Lyngby Boldklub skriver med Akademi-talenter

Forberedelserne er i fuld gang

Karlsen: Har taget gode skridt i den rigtige retning

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products