Tæt på sæsonoptakten med U19

I sidste sæson leverede Lyngbys U19-hold et rigtig flot fodbold-år. Det blev til en fjerdeplads i ligaen, en pokaltitel og på vejen dertil mange imponerende kampe med højt niveau. Både i løbet af sæsonen og ved sæsonens afslutning lykkedes det flere af holdets spillere at blive en del klubbens førstehold. I dag tæller førsteholdet Gustav Mortensen, Tobias Storm, Lauge Sandgrav, Adam Vendelbo og Johan Meyer, der alle var en del af U19 truppen ved 2022/23 sæsonstarten.

Overgangen til en ny sæson som U19-hold betyder derfor også, at der står et helt nyt hold klar, som skal sammentømres og udvikles på ny. Preseason var lang, da første turneringskamp blev udskudt med 14 dage. Og selvom alle omkring holdet fik lov at glæde sig lidt for længe, så har det været en god opstart. Vi har talt med Mads Kristensen om forberedelsen til sæsonen og de første på kampe.

– Jeg synes, vi har haft en god opstart med en ny gruppe. Det er et ungt hold sammenlignet med sidste år, men igen en gruppe med et stort potentiale, som vi skal arbejde med at forløse, sagde Mads Kristensen.

For cheftræneren har det været særligt vigtigt, at han allerede i opstarten har kunne se en positiv udvikling i holdets træning.

– Der er konkurrence på alle pladser, og så kan vi se, at træningsmiljøet udvikler sig fra uge til uge. Det har været vores absolutte fokus i opstarten, og drengene gør en stærk indsats, som kommer til at belønne sig over tid, tilføjede Mads.

Foruden en masse tid på træningsbanen, så forsøgte trænerstaben på U19 sig med et nyt greb i preseason i form af en overlevelsestur med truppen. Formålet med turen var at ryste den nye gruppe af spillere sammen og se hinanden i nogle rammer uden for træningsbanen. Cheftræneren havde følgende tanker om turen.

– Fællesskab på holdet og kulturen i et omklædningsrum er enormt vigtigt for os. Vi behøver ikke alle sammen at være bedste venner, men for at vi skal have et trygt miljø, hvor spillerne føler sig hjemme, skal vi have et stærkt fællesskab, hvor vi behandler hinanden med respekt. Hvis vi kan skabe et miljø som primært bæres af det – så skal vi nok komme langt med denne gruppe. Det er vigtigt, at vi alle nyder at bruge meste-delen af vores tid på at dygtiggøre os. Ud fra de her ting, så var det en kæmpe succes med overlevelsesturen.

Med det fundament, som blev oparbejdet i sæsonopstarten, så kom holdet for alvor i gang i slutningen af august. Her var der første kamp i ligaen mod Brøndby og siden er det også blevet til en tur til Esbjerg. Det er blevet til en sejr og et nederlag i de to første kampe, og Mads gav følgende kommentar til de første runder.

– Mod Brøndby mødte vi et godt hold, men formår at spille en kamp, hvor vi på antal af chancer samt størrelsen på chancer kan vinde – og absolut skal lave point. I Esbjerg lykkes vi enormt godt med at eksekvere på elementerne fra træningsbanen. Vi laver rigtig gode gennembrud, og får lov at se nogle eksempler på den individuelle kvalitet, som vi har frem ad banen. Der er plads til masser af forbedringer, og vi skal helt sikkert bruge en del kampe, før vi ser gruppens potentielle niveau, men vi ser gode tegn på, at vi bevæger os i en fornuftig retning, sagde Mads Kristensen.

Der er kun lige taget hul på en lang sæson, og der ligger masser af arbejde forude for både spillere og trænere. For nogen tæller det sidste sæson som ungdomsspiller og dermed også en stor forberedelse til livet som seniorspiller, som ifølge Mads naturligt kommer til at fylde i det videre arbejde med holdet.

– Vi har fokus på vores træningsmiljø, fokus på at blive fodboldspiller og at være dedikeret. Det fokus vil vi fortsætte. Samtidigt ønsker vi at være stabile i vores præstationer – samt skabe rammen for, at vores spillere kan komme til at byde ind med det, som de hver især er dygtigst til. Men før det lykkes – så kræver det at vi har styr på vores indstilling og vores indsats i alle kampe. Derfra vil vi kunne lægge de andre elementer på. Vi ser gode skridt hver uge. Både på holdets vegne og spillernes vegne, afsluttede Mads.

Flere eksklusive nyheder fra akademiet

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products