U17 og U19 var lige ved at tage alle seks point mod rivalerne

Talenterne sekunder fra fuldt hus mod FCN

U19 sikrede sig lørdag eftermiddag en 2-0-sejr i lokalbraget mod FC Nordsjælland, mens U17 desværre måtte nøjes med 4-4 mod rivalerne fra nord

Lørdag eftermiddag skulle Lyngbys U17- og U19-hold forsøge at sende FC Nordsjællands talenter tilbage til Farum uden point, da holdene var sat i stævne på Lyngby Stadion. Begge kampe blev særdeles underholdende, og mens U19 nød godt af dommerens tillægstid, var det lige omvendt for U17.

U19 vandt fortjent til sidst
Som sædvanligt lagde U19-talenterne fra land, og det gjorde de med en utroligt hektisk indledning på kampen, der kastede en del halve chancer af sig. Alligevel skulle man 20 minutter hen, før det for alvor blev farligt, da først Emil Bodholdt og kort efter Troels Cilius Nielsen var tæt på at bringe De Kongeblå foran. Gæsterne ville dog også være med, og efter en halv times spil fik de for første gang testet Lyngby-keeper Oskar Snorre, der i vanlig stil viste klassen.

I de sidste ti minutter inden pausen var Troels Cilius Nielsen så igen på spil – endda af to omgange – men første gang diskede FCN’s målmand op med en fin redning, mens Lyngby-angriberen anden gang afsluttede lidt for svagt efter et ellers flot oplæg fra Mathias Kokfelt. Første halvlegs sidste chance tilfaldt gæsterne, men heldigvis var Oskar Snorre igen på plads til at afvise hovedstødsforsøget, og dermed var stillingen 0-0 ved pausen.

Anden halvleg bød på langt færre chancer og var i det hele taget mindre hektisk, men forsvarsspilleren Emil Bodholdt-Larsen viste dog igen sin farlighed allerede efter ti minutter i forbindelse med en dødbold. Desværre tog Lyngby-talentets hovedstødsforsøg først overlæggeren for derefter at danse på stregen og dermed endnu ingen scoringer. Det kom der heller ikke, da Waldemar Clem forsøgte sig med ti minutter igen, eller da FCN kort efter havde et stort tilbud, og derfor begyndte det efterhånden at ligne en nulløsning.

Det lavede Lyngby-spillerne imidlertid om på med en fremragende slutspurt i dommerens tillægstid. Først tog Troels Cilius Nielsen sagen i egen hånd og satte et par modspillere, hvorefter han fandt indskiftede Lorent Callaku foran mål, som prikkede 1-0-scoringen i kassen til forståelig jubel blandt De Kongeblå. Det tvang naturligt FCN til at satse alt, men i stedet straffede Lyngby-spillerne gæsterne i den anden ende, da Troels Cilius Nielsen lidt heldigt cementerede sejren ved at udbygge føringen til 2-0.

Med de tre point avancerer U19-talenterne til rækkens øverste halvdel, hvor de på sjettepladsen står noteret for 14 point i 10 kampe. De Kongeblås næste kamp – som er efterårets sidste – er i næste weekend på udebane mod Randers Freja.

U17 snydt i overtiden
Mens U19-talenterne altså ventede til sidste øjeblik med at bryde dødvandt, forholdte det sig helt modsat i U17-holdenes kampe. Her lagde De Kongeblå nemlig ud med lyn og torden og satte fra start FCN-spillerne under pres, hvilket udmøntede sig i en scoring allerede efter tre minutter. Her ville en af gæsternes spillere aflevere tilbage til sin målmand, men han havde bevæget sig væk fra målet for at gøre sig spilbar, og i stedet kom FCN-forsvarsspilleren til at aflevere den ind i et tomt mål – 1-0 til De Kongeblå. Kort efter udbyggede Rasmus Beyer føringen yderligere på et fint oplæg fra Oliver Bjerregaard, og som om det ikke var nok, tacklede Adam Sørensen 3-0-scoringen i kassen efter et kvarters spil, da han fuldførte et højt pres helt nede fra sin venstre back-plads.

Cirka halvvejs gennem halvlegen kunne Oliver Bjerregaard og Johan Larsen reelt have lukket kampen, men de misbrugte den store dobbeltchance, og i stedet fik FCN-spillerne tændt et lille håb minuttet senere. Her reducerede de nemlig til 1-3, og fem minutter derefter kom de så endnu tættere på, da de omsatte et straffespark til scoring. De Kongeblå fik derfra redet den værste storm af, men kampen var i den grad åben igen, da de to hold gik til pause ved stillingen 3-2.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før der blev ændret på de cifre, for her udlignede FCN til 3-3 på en scoring tæt under mål. Det slog dog ikke Lyngby-spillerne ud, og de fortsatte ufortrødent og fik som fortjent efter knap en times spil, da Emil Kornvig fornemt afsluttede nogle flotte kombinationer mellem ham selv, Rasmus Beyer og Oliver Bjerregaard. Dermed havde De Kongeblå igen overhånden, og det havde de frem til de sidste 30 sekunder af kampen, hvor gæsterne fik udlignet til 4-4 og dermed smidt en kold spand vand i hovedet på Lyngby-spillerne.

Dermed måtte De Kongeblå nøjes med et enkelt point, hvilket i skrivende stund bringer deres total op på 14 i 11 kampe. Det rækker til en aktuel niendeplads. U17-talenternes næste kamp er allerede på tirsdag på udebane mod Esbjerg, som er en udsat kamp, der genoptages fra anden halvlegs start.